За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 688
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Bb6 и Yopen, мерси за ревютата - да не си губя времето - Flowers Hibiscus

Да ви се отчета и аз какво изгледах.   След дълго търсене, без и да подозирам, попаднах на китайска комедия Perfect and Casual (2020).  Сериалът има 24 еп и го изгледах за 2-3 нощи, щото не можеш да спреш да им се хилиш.
Това е наистина комедия - без първите 2 епизода и може би последните няколко, където се явяват един гадняр+eдна нахалитетка.
Първите 2 епизода по-скоро ви карат да се откажете - ама ако издържите  - почва едно хилене.   Ами ако искате нещо, дето няма много да му придиряте и само ще се държите за корема, препоръчвам ви Perfect and Casual (2020).  Чак им се чудя как са успели да направят комедия - може би от сюжета.  На пръв поглед актьорите не са нещо изключително, но може би пък и да са, щом са успели да направят комедия.
Вчера ви изчетох дискусиите - мисля, че отговаря на изискванията на Eлза за това, което търси и какво не в един съвременен сериал.
П-скоро се фокусира на характерите, не на социални, културни, обществени въпроси.  Е, има там - единия от героите е филмова звезда - сигурно идол, както го пишете - новосформираната му приятелка скорострелно се отдръпна, като се видя в интернет.   Та приятелят му му разяснява - "Виж, за тебе може да е нормално, но повечето хора ще се притеснят, ако се видят в новините".

# 241
  • София

Да ви се отчета и аз какво изгледах.   След дълго търсене, без и да подозирам, попаднах на китайска комедия Perfect and Casual (2020).  Сериалът има 24 еп и го изгледах за 2-3 нощи, щото не можеш да спреш да им се хилиш.
Това е наистина комедия - без първите 2 епизода и може би последните няколко, където се явяват един гадняр+eдна нахалитетка.
Първите 2 епизода по-скоро ви карат да се откажете - ама ако издържите  - почва едно хилене.   Ами ако искате нещо, дето няма много да му придиряте и само ще се държите за корема, препоръчвам ви Perfect and Casual (2020).  Чак им се чудя как са успели да направят комедия - може би от сюжета.  На пръв поглед актьорите не са нещо изключително, но може би пък и да са, щом са успели да направят комедия.
Вчера ви изчетох дискусиите - мисля, че отговаря на изискванията на Eлза за това, което търси и какво не в един съвременен сериал.
П-скоро се фокусира на характерите, не на социални, културни, обществени въпроси.  Е, има там - единия от героите е филмова звезда - сигурно идол, както го пишете - новосформираната му приятелка скорострелно се отдръпна, като се видя в интернет.   Та приятелят му му разяснява - "Виж, за тебе може да е нормално, но повечето хора ще се притеснят, ако се видят в новините".

Тъкмо на първия ти абзац си казах - а, сериалче като за мен. И ти си потвърдила. Grinning

# 242
  • пак на Рив Гош
Дадох му 6,5, защото не ми хареса какво направиха с кралицата. Нямаше нужда от това, краля и без тази жертва щеше да иска прошка и да падне на колене.
В крайна сметка, му дадох 7*.
Скрит текст:
И на мен не ми хареса как свърши Кралицата, но пък си беше логично в светлината на признанията на Духа на Генерала по-късно - че се е зарекъл да унищожи цялата кралска линия. Само ни разтревожи еднорозите!

Забавен Сато, кавай Сато отговаря на глупави въпроси на фенове за Animal Unicorn
Много е прав за това, че не всички жени обичат изненадите Grinning
Ким Дже Ук в този тип роли наистина изглежда много убедително, вярно може да се притесни човек Joy

Prinx, точно след Perfect and Casual харесах Wei Zhe Ming, когото после гледах и на други места. Съгласна съм, че човек трябва да стисне зъби за първите 2 епизода, после става добре. Главната Гугутка, обаче, ми лазеше неимоверно по нервите, особено в началото (но това при мен си е обичайно).

# 243
Абсолютно, Роца!!! Това за Гугутката.  Сигурно малко ще й издържат първите серии.  За  Wei Zhe Ming, мисля, че за пръв път го гледах във Fall in Love –2019, където е в главна роля, без да е най-главния.  Май май тука той прави комедията и цялото шоу.
Главната Гугутка, обаче, ми лазеше неимоверно по нервите, особено в началото (но това при мен си е обичайно).

# 244
Добро утро! Завърших The Prisoner of Beauty. По принцип не харесвам костюмирани боеве, но според мен тук са се справили много добре. Има градация в действието, в интригата, в решаването на въпроса към кого сме привързани и защо и какво му дължим. Нишката с приятелството също ми допадна. Не бих го гледала пак, но ми хареса.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 09:47 от victoria vassileva

# 245
  • България
А аз The Glory
До епизод 20 гледах с нетърпение, едната нощ до 3:30 часа.
И после нещата се покитайчиха, финалът е добре, но се нагледах на драми.
8 от 10, а имаше шанс да е от любимите ми сериали.
Xin Yun Lai е много интересен, не е точно красив, но е привлекателен.

# 246
Xin Yun Lai е много интересен, не е точно красив, но е привлекателен.

Моарейн, а гледала ли си го в The Legend of Shen Li? Там не знам от грима ли, от светлината ли, но на моменти имах чувството, че гледам Deng Lun.

# 247
  • България
Гледала съм го, но не видях голяма прилика, въпреки че сериалът започна с подобна сцена от Пепелта.
https://bg-mam.ma/p/1641051/47900672

# 248
  • вятърничава
И аз приключих с The Haunted Palace (а.к.а. Animal Dragon и шаманка). Още се чудя колко да му пиша - 7* или да вдигна до 8*, защото харесвам Yook Sung Jae и намирам, че се справи добре с двойната роля, както и Kim Ji Hoon.
Дадох му 6,5, защото не ми хареса какво направиха с кралицата. Нямаше нужда от това, краля и без тази жертва щеше да иска прошка и да падне на колене.
И аз го довърших The Haunted Palace (а.к.а. Animal Dragon и шаманка), няма да го хейтя, каквото било - било. Сама съм си виновна,че гледам и то до край подобни сериали,които не са ми интересни. Все пак имаше хумор, порадвахме се на няколко красиви лица, между демоните успяха да прелетят и Animal UnicornAnimal Unicorn Това с кралицата беше гадно, един от редките случаи на красива и добра кралица, която обича краля, той я обича и болните сценаристи друго не можаха да измислят. Явно и кралят също трябваше да загуби нещо важно. Не обичат да са щастливи корейците, въпреки гръмките заявки: обещавам да те направя щастлива.
На Dear Hongrang забравих да похваля музиката, много интересни песни, май не ми приличаха на корейски фолклор. Също и костюмите - видяхме нещо по-различно в шапките и връхните зимни дрехи. Там историята беше много по-реалистично представена.
Не знам трябва ли да ми благодариш, може да съм те отказала от нещо, което на теб би ти харесало.
My Demon се харесва, заради романтиката и двойката актьори в главните роли, жените харесват такива сериали. В Dear Hongrang в главните роли също участват много популярни и харесвани актьори. На мен такива мрачни истории не са ми по вкуса, както и прекалено лигави и розови. Често ги гледам, за да ги разнищим в темата и да им се подиграваме.

# 249

My Demon се харесва, заради романтиката и двойката актьори в главните роли...
Аз си мислех, че е заради нестандартното представяне на храната 😱🤣

# 250
  • пак на Рив Гош
My Demon се харесва, заради романтиката и двойката актьори в главните роли...
Аз си мислех, че е заради нестандартното представяне на храната 😱🤣
И заради пуФкавите жилетки и богатата библиотека Joy Joy Joy
Скрит текст:

Иначе си е стандартен ром-ком, с много красиви Главни, но като сюжет не блести с невиждана оригиналност. Оставяш си мозъка на нощното шкафче и се развличаш, без да задълбаваш особено (но в живота има и моменти, в които ти се иска точно нещо такова... а при мен поне, тези моменти са много Joy)

# 251
  • вятърничава
Ето, има за какво да се гледа. Аз дори не стигнах до библиотеката.Помня една драма с торта в първи епизод май. Ще трябва да го гледам,че този човек на преден план ми пречи да видя книгите в богатата библиотека. Rage

# 252
Цитат
заради пуФкавите жилетки
Не знам за жилетките, но съм съгласна за главния.
Имаше и един лилав пуловер, но може и да бъркам.

# 253
  • пак на Рив Гош
Ох, на тая торта в първия епизод колко се облизвах Yum , но си беше за драма де Joy

Лилавият пуловер беше култов, ама го нямаше в снимките в МДЛ... а обедната ми почивка свърши, че да го потърся.

П.П. Намерих го! (приоритетите, приоритетите Joy)

По спомени, струваше "само" 1100 евро.

# 254
Дам, много е хубав.Пуловера и цената му е хубава. 🤩🫣 Добре, че е лято ,топло, нямам нужда от пуловери.

Общи условия

Активация на акаунт