За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 725
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Prinx, на мен Till The End Of The Moon ми е от най-любимите сериали, но аз обожавам токсични връзки и черни флагове. И Луо Юнси обожавам. Особено в демонските костюми.  Grinning След 10-ти епизод, ако помня правилно около 12-ти, ще сменят сюжетната линия за 6-7 епизода. На мен тази част ми беше скучна и превъртах, после се оказа ключова за развръзката. Сериалът е пострадал доста от новите правила за по 40 епизода, защото е сниман преди да го въведат и се е наложило да режат много. Та някои сюжетни линии и истории на второстепенни герои са орязани и оставени без развръзка. Но за мен историята е много добра. След като го гледах около 10 пъти (избрани моменти) четох и новелата, по която е правен. Там е още по-брутално. Но все пак Луо е избиран много пъти за “най-добре плюещият кръв актьор”. По едно време на сериала се чудех тоя човек (героят) как оцелява след толкова кръвозагуба, то беше нон стоп.
Краят също е сменен спрямо оригиналния.

Сериалът го има с бг субтитри в Playtube - търси “Сияйната пепел на луната”. Аз там го гледах.

Роца, тръгва при мен.

# 346
  • пак на Рив Гош
Елза, благодаря ти! Значи наистина проблемът е при мен. Нямам шанс с този сериал и това е!

# 347
Роца, и при мен не тръгва (в България съм).

Елза, благодаря ти за инфото.  Flowers Hibiscus

# 348
  • България
..
Till the end of the Moon e този е страшно зарибяващ - някъде до 10 еп стигнах.  Обаче много кървища -  Китайският СЕМ как не цензурира тия кървища не ми е ясно какво точно цензурира.
Какво мислите за Till the end of the Moon?    Този първите епизоди с БГ превод има ли, че не намерих?
Като цяло ми се струва много наситен някак си - и с емоции и с цвят - даже пренаситен.
..
Мое мнение, има още няколко след това.
https://bg-mam.ma/p/1516718/46443889
В крайна сметка съм му писала 8/10.

# 349
При мен си тръгва линка за Our movie. Не знам защо се получава така при вас.

# 350
  • пак на Рив Гош
Аз по принцип си имам проблеми с достъпа до Плейтюб, почти никога не ми тръгва. Мислех, че е заради ограничения на достъпа от чужбина, но дори минавайки през български сървър, вчера видеото не тръгваше. Та затова ви попитах и явно проблемът е в моя таблет.
Благодарение на линк от едно от момичетата в другия подфорум, успях да го подкарам през "Одноклассники".
Тъй като нощеска не можах да спя, му изгледах първия епизод (на Our Movie). Предчувствам, че е сериал като за мен, с бавно действие и изискващ много кърпички.  Очаквам и добра роля на Намгунг Мин. Да видим дали ще се окажа права.

# 351
  • вятърничава
И при мен тръгва линка, но ми се е случвало един и същ линк в Плейтюб на едно устройство да може да се гледа, на друго не.
Роца, четох това интервю на г-н Гу в MDL. Намирам го за нормално да си вземе почивка и да си подбира проектите, след като натрупа доста слава в последните години. То и след Пъзела ще е трудно да се повтори такъв сценарий.
Our Movie ми се струва доста тежък  и  не ми се гледа, но ще следя коментарите.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 13:04 от bb6

# 352
  • Русе
Роца, при мен тръгна от раз! Чак се чудя на скапания си стар комп...Rolling Eyes

# 353
  • пустинен пъпеш
Our movie го има и тук.Вече неколкократно съм отбелязвала,че на този сайт има с руски субтитри и озвучаване,а понякога и с англ.субтитри.Към всеки епизод има коментари,също и окончателни отзиви за сериали,като някои са доста интересни.Има и ОСТ и понякога и клипове от снимачния период.

Не е необходима регистрация.

# 354
  • пак на Рив Гош
rududu, при мен специално видеата от този сайт не тръгват, има регионално ограничение (както и при доста други руски сайтове). Затова търся алтернативни "маршрути" Joy
Както и да е, няма да ви занимавам повече с моите ресурсни драми. Установих поне, че проблемът с Плейтюб е в моя таблет, ще видя как ще го разреша.
Благодаря на всички за помощта! Hug

bb6, права си, г-н Гу заслужава почивка! Да си почине и да се върне с нови хубави роли, пък ние ще го чакаме. Толкова младежи изчакахме да излязат от казармата, ще го изчакаме и него Joy

Между другото, покрай цялата медиатизация на връщането на младежите от BTS към цивилния живот, попадам вече на трети репортаж в рамките на 3 дни по тукашната телевизия, посветени на К-попа и като цяло на корейската вълна и разпространението им във Франция. При това в големи телевизионни канали, включително и вечерните новини в 20ч. Hallyu залива все повече и Париж Grinning.

# 355
  • София
Роца, а знаеш ли някакви читави магазини за к-поп в Париж? Чака ме ходене натам по-късно през годината и ми се ще да взема неща за детето на една приятелка, тъй като от Китай не извадих късмет, имаха си само за китайски артисти.

Не гледам сериали в момента, но пък от ИГ попаднах на това:

репликата от к-драмите, която всички искат да чуят

Когато гледаш с-драми и отидеш в Китай - това буквално бях аз тази година. Joy

# 356
Роце,гледай тук Our Movie

# 357
  • вятърничава
Както и да е, няма да ви занимавам повече с моите ресурсни дОрами.
Grinning
Но не разбирам как се събуждат след любовна нощ, като на принца даже белите чорапки са му на крачетата.
Че как? Да не би да изстине момчето! Добре, поне, че Мама Кралица (ако има такава) не се отби, да провери дали му е завит кръстът Joy
Познай колко пъти връщах сцената сутринта в спалнята в началото на еп.2. Какъв мъж, цяла нощ страст и ни една палава къдрица не е изпаднала от лентата на главата му. Бялата му пижама е като колосана, току що изгладена. Няма нито една гурла на очите...щото той не мигнал цяла нощ. Лицето му е като минало през всички стъпки на сутрешна корейска рутина - свежо и сияйно, а устните му мацнати с чудесен нюанс розов гланц. Ай,гууууууу Heart Eyes100% съм сигурна,че ухае на хубав парфюм! На Tuon оставам да предположи какъв е!
Good Boy - нещо не мога да се наканя да мина отвъд втория епизод, та засега ми е на изчакване. Не мога да вляза в действието, въпреки, че харесвам и тримата Главни.
https://www.instagram.com/kimsohyun_philippines/reel/DLASjktxZkA/
Я помисли пак!

Хайде да си изберем чанти, стига с тия мъже! Отдавна се знае,че най-добрите приятели на жените са Wear Ring Wear High Heel Wear Handbag https://www.instagram.com/kimsohyun_philippines/reel/DK__JnJgTpf/

# 358
  • пак на Рив Гош
Дани, благодаря за алтернативата! Hug

Елза, аз самата не се интересувам от Кпоп, та затова не съм пробвала магазините. Знам, че има едно Кпоп кафене, където продават и албуми, колекционерски карти и т.н. (ще взема да го проверя със щерката през лятото Grinning)
https://www.kpopisforcoolkids.com

Сега се порових и видях, че има още 2 магазина:
- този има 3 под-магазина - за дискове, за мърч и кафене:
https://www.asiaworldmusic.fr/content/4-a-propos

- този е за Кпоп, но има и J-pop:
https://www.taiyou.fr/magasin.html
Хубавото е, че всичките са наблизо един до друг - в китайския квартал Joy

Ох, ще взема да си пусна третия епизод, значи! Joy

Абе, друго си е да си Принц (или Тази, Дето го Обезчести!) - изглеждаш като изваден от журнал при всички обстоятелства, дори и след активна нощ... а не като плебса - разчорлен, размазан и с подути клепачи Joy

# 359
Joy
Май ще се окаже по-лесно да си купиш Кпоп мърч в Париж отколкото тениска с Леон Маршан.

Общи условия

Активация на акаунт