За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 17 920
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
  • пустинен пъпеш
Някой май гледаше Our Unwritten Seoul с Park Bo Young за размяна на близначки,в MDL гледам оценка 8,7,а при някои рускини даже 9,6.

# 526
Ще дам моята прогноза за "Дука". Не могат да затрият такава голяма любов. И тъй като в съвремеността принцът съвсем няма да е принц, нито може да ходи препасал меч насам - натам, предвиждам, че според жанра „isekai“  K остава в миналото и завършва романтичната история с Lee Beon, като избира нов живот там.
Скрит текст:
За „напиването“ на ГГ-я в "Дука"- азиатците имат специфична реакция на тялото към алкохола, известна като "Asian flush" или "Asian glow". Ако не знаете за това, първия път, в който видите пияно азиатско момиче, може да ви изкара акъла. Нали знаете греяната ракия за Бъдни вечер- е аз преживях това впечатление след тестване на тази напитка в количество, което на мен не ми е достигнало до гърлото. Но при азиатките причинява зачервяване на лицето, врата и понякога тялото, което се случва скоро след прием на алкохол. Понякога е придружено от: ускорен пулс; гадене; главоболие; чувство на топлина. Припадане и заспиване- т.е. ГГ -я може наистина да не помни.
Както научих, докато гледах заспалото момиче на празничната си трапеза и се чудех дали да не извикам линейка -този ефект се дължи на генетичен дефицит на ензима ALDH2 (алдехид дехидрогеназа 2).
Обикновено: Алкохолът се разгражда до ацеталдехид (токсично вещество); След това ензимът ALDH2 превръща ацеталдехида в безопасен ацетат. При хора с мутирал ALDH2 (както при много източноазиатци — японци, китайци, корейци), ацеталдехидът се натрупва → и това води до зачервяване и други симптоми. Според статистиката 30–50% от хората в Източна Азия имат тази генетична особеност.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 18:21 от victoria vassileva

# 527
Аз прочетох спойлери за финала, на Дука, за да съм сигурна, че има хепи енд 🤣 Въобще не ме интересува, че знам как завършва, предпочитам така ,а не накрая да ми трябват кърпички.
Което ми напомни да направо същото за още един сериал. Много съм доволна да адаптират романи, които не съм чела 🤣 Мога спокойно да видя как завършват и не съм бясна когато провалят любима книга.

Корицата на новелата е много сладка

# 528
Отдавна не съм писала, но изгледах доста неща.  Очаквам последните 2 епизода за Сеулските близначки,  харесва ми.
Код травма  - не ме впечатлява особено. Супер герой доктор, нелогични ситуации,  не е моето.
Приключвам втори епизод на Без пощада. Харесва ми много за сега. ГГ е мой тип мъж, далеч от анорексията  Stuck Out Tongue Winking Eye
Добре дошли в Самдал ра,  ако не бъркам заглавието. Изгледах с интерес, впечатлиха ме гмуркачките.
Истински ме впечатли  ,,мандарините,,. Дълбочина,  проблемите на няколко поколения, страхотни актьори.
Дукът явно ще се гледа, заради обсъждането тук.
Като цяло, благодаря ви за насоките, много сте полезни за незапознати като мен.

# 529
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/1439941737186420
Я, какво ми мина пред очите за първи път?! Flushed

Enisa60, добре си дошла отново! Това му е хубавото на тази група - споделяш мнение и никой не те укорява защо си го  харесал или не! Има толкова ниши от жанрове и националности, все ще намериш нещо за твоята душевност.

# 530
  • пак на Рив Гош
Някой май гледаше Our Unwritten Seoul с Park Bo Young за размяна на близначки,в MDL гледам оценка 8,7,а при някои рускини даже 9,6.
При мен си върви стабилно за 10*, ако не оплескат нещата в последния момент днес и утре.

Tuon, не ме отчайвай така за хепи енда на Дука. Аз си чакам еднорозите! (и не съм чела нито новелата, нито уеб-туун-а).
А Дукът в уеб-ттууна изглежда така:

Сетих се, че не беше гайджин, но не ми се търсеше какво беше.Освен това не е невярно, защото той първо беше гайджин и после стана Анджин.
Watashi no Otto to Kekkon Shite - Marry My Husband налични са първите 2 епизода. За съжаление всяка седмица ще излизат по 2 епизода в един ден, за мен в петък. Което означава, че до 25 юли ще се влачи очакването. Дано да си заслужава.
А съм сигурна, че дори и като Анджин, си остана гайджин Joy
Изгледах първия епизод на "Кеккон"-а и ми хареса (и Такеру ми хареса Wink ). С уговорката, че не съм гледала корейската версия с Минка и не съм чела уеб-туун-а, не знам доколко е "вярно с оригинала". Ще го продължа.
Много ми хареса песента от крайните надписи:

# 531
Влизам да ви поздравя с нещо, което открих  в Dream within a Dream
https://music.apple.com/bg/album/berlin-cabaret/1612832125?i=1612832679

Използват много европейска музика от различни епохи - класика (Vivaldi), предкласика (Bach), опера - (Жорж Бизе), също и съвременни музиканти  - е горния jazz swing, също има house и електронна музика.   Само чалга не се е чула да комбинират с Бах или house, jazz, swing или опера, aама още съм на 3 епизод. 
Не знам защо ползват толкова европейска музика - в Азия нямат ли си техните велики музиканти от различните епохи?   И от съвременната европейска музика - ами някакъв велик британски барабанист, ама балканската музика засега нещо не  - но пак са много впечатляващи тия китайци - е колко ли европейци ще знаят толкова за китайските музиканти от различните епохи?

Има и азиатски - песен с гласа на Liu Yu Nin, има и една песен с много хубав женски вокал - на китайски.     

Темата е time travel - актриса се вкарва в сюжета.  Мисля, че е оригинален скрипт, не по книга. Много смешен.  Май темата била може ли човек да промени съдбата.

# 532
  • вятърничава
Аз също гледам Our Unwritten Seoul. Ще си го догледам, има дразнещи ме елементи и герои, има и интересни.
Роца, значи грешката с гайджин-Анджин-гайджин е вярна Wink
Аз съм за корейския вариант на Дука. Този русия ми е Не.

Тази вечер ще гледам Watashi no Otto to Kekkon Shite - Marry My Husband и също мисля, че е предимство, че не сме гледали корейския с Минка. И няма да ги сравняваме.
Lee Sang Yi  син коктейл ли пие?
Г-н Гу Heart Eyes

Tuon, само ми отговори с Hands Plus1 или Hands Thumbsdown за финала на Дука. Може и в скрит текст. Може и да ме излъжеш. Ще го преживя.

# 533
Не се притеснявайте за финала на Дука и парти  гърл. Еднозорите ще бъдат щастливи.
Аз проверих, за да съм сигурна.

Не съм чела новелата, но след финала ми се иска да я прочета.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 07:57 от Tuon

# 534
  • пак на Рив Гош
Вторият сезон на "Божурите", In the Name of Blossom трябва да започне утре. Доколкото разбрах, първо ще го пуснат в Mango TV, а след 2 дни и в HunanTV. Обаче, още го няма обявен в платформата Viki за моя регион. Самостискам си палци да не го бавят много.
Tuon, в твоя регион обявен ли е вече?

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 22:04 от Не се сърди, човече

# 535
Роца, още го няма за мен, проверих.
Обаче с A Dream within a Dream се забавиха с обявяването няколко дни.Мисля, че с китайските се бавят и първо ги пускат по китайските платформи и също за това са назад с епизодите.

# 536
  • пак на Рив Гош
Tuon, мерси! Hug
И аз така се надявам, че ще се забавят с няколко дни и ще го пуснат след това.
Между другото, хвърлих едно око на първия епизод на A Dream Within a Dream и започва обещаващо весело Joy. Засега от китайските повече се съсредоточавам на Legend of Zhang Hai, ама ако ми пуснат скоро "цветята", Сяо Джан ще мине на втора линия.

# 537
  • България
Guardians of the Dafeng няма да остане в списъка ми за повторно гледане, но пък ще си го изгледам веднъж.
Надявам се, все още само се надявам.
Снощи нямаше как да напредна със сериалите, че бях на сватба, но се изненадах приятно, повечето млади  хора бяха по китайска мода по отношение на килограмите.
Младите дами бяха с хубави дълги рокли, а господата бяха с тесни панталони, дънки.
Е, музиката веднага ме върна на земята, но липсата на тип "мутри по анцуг" е освежаваща.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 19:46 от МоарейнД (от книгата)

# 538
# 539
  • пак на Рив Гош
И днес ми излезе известие във Viki, че ще го излъчат скоро. Чакам го до 2-3 дни.

A Dream Within a Dream е голяма забава! Дано да не го развалят!

Общи условия

Активация на акаунт