За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 17 944
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
  • вятърничава
Моят петъчен принос е от гарата в Токио:
JoyJoy
Така, така, не бива да губиш тренинг
Watashi no Otto to Kekkon Shite - Marry My Husband
Не остана време да го видя.Не, че съм очаквала Безос да пусне безплатно Амазон П 🤣 по време на сватбата си, но щеше да е хубаво.
bb6, ти видя ли го?
Не, не съм го търсила още. Разбирам твоето нетърпение,свързано със г-н Сато Wink
Можеше г-н Безос да пусне сериала,че да му тръгне добре този kekkon и да не се стигне пак до Rikon.
*Kekkon = брак
*Rikon = развод
Снощи не можах да догледам дори The First Night with the Duke 5. Срамувам се от себе си и поемам вината.
 За извинение ето принца, който открадна Two Hearts на всички нас:

И спортно и петъчно:
Скрит текст:

баскетбол

мускули, Тек х 2, помня тази фотосесия

Исус сущи

хокей - тук вече ме изненада

тук още повече Scream

# 511
Снощи не можах да догледам дори The First Night with the Duke 5. Срамувам се от себе си и поемам вината.
 За извинение ето принца, който открадна Two Hearts на всички нас:

Ушко ще ни накара да вярваме, че наистина има такива мъже. Де ги?
От гледалите 6-те серия- чия или на какво беше татуировката на гърба на "европееца"?
Гледам го на пресекулки докато "работя" и понякога пропускам важен контекст...

За Елза - arigato gozaimashuta
Скрит текст:

# 512
  • вятърничава
И аз се чудих този европеец да не е Гайджин, преди Япония да го е отнесла вълната и в Чосон Wink
Също се питам това истински принц ли е, понеже конят му е черен,а не бял? Joy
И полето със елда ли беше,заприлича ми на едно от "Гоблин".

# 513
bb6, признавам, че имах сходни асоциации.
То самият принц каза на кралицата- майка, че той не се счита много за принц. И това не го разбрах много.
И на мен ми дойде мисълта за Анджин Сама, а ето малко подробности за Корея и елдата, която помним още от Гоблина.
Скрит текст:
Полето с елда (или „соба“, както се нарича в някои азиатски страни) има особена символика в Корея, особено в контекста на културата, литературата и традициите. В корейската култура елдата символизира простота, скромност и носталгия по селския живот. Ето няколко ключови значения:
1. Символ на селския живот и естествената красота
Полето с елда често се свързва с традиционния корейски пейзаж – то напомня за простите, но красиви аспекти на живота на село. Белите цветове на цъфтящата елда създават романтична и меланхолична атмосфера, която често се използва в поезията и филмите.
2. Носталгия и изгубена любов
Много корейски произведения – особено от класическата литература – използват полето с елда като фон за тъга, разделена любов или спомен за отминали времена. Това е често място за срещи на влюбени или сцена, в която героите се връщат към нещо изгубено.
3. Културна препратка – „Любовна история в полето с елда“
Може би най-известната препратка е към класическия разказ "Любовна история в полето с елда" (메밀꽃 필 무렵) от Ли Хё-сок (이효석). Този разказ е емблематичен за корейската литература от 20 век и описва живота на пътуващ търговец и неговата носталгия по младостта и изгубена любов, като полето с елда играе централна роля.
4. Скромност и устойчивост
Елдата расте лесно в бедни почви и сурови условия – затова символизира устойчивост, скромност и чистота. Това съвпада с традиционни конфуциански добродетели в Корея.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 20:33 от victoria vassileva

# 514
  • пустинен пъпеш
За мен татуто и емблемата на шишенцето с течността,причиняваща признаци наподобяващи чума са доста сходни.

# 515
За татуировката- мислех си, че е нdправил връзка с кралицата майка и "претендентката за ръката му" с този символ. Нали тя се фукаше, че са дипломати в нейното семейство. Заради което заплаши двете дами, ако не прекратят избора да ги издаде, като хора, които са се опитали да отровят любимата му.
Също така се питам "любимата" след като вече веднъж съблазни принца, защо така престорено се дърпа от интимност с него. Или го играем на невиност и "не си спомням"? Тези хора са много странни...

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 21:45 от victoria vassileva

# 516
Аз не си падам много по костюмни драми, но след тези снимки и коментари ми се прииска и моето Heart да бъде откраднато от принца GrinSatisfied

Една хубава фотосесия на Lee Sang-yi
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 18:39 от Alуa

# 517
  • пак на Рив Гош
Не, не съм го търсила още. Разбирам твоето нетърпение,свързано със г-н Сато Wink
Можеше г-н Безос да пусне сериала,че да му тръгне добре този kekkon и да не се стигне пак до Rikon.
*Kekkon = брак
*Rikon = развод
Мислех да пропусна кекон-а, понеже не бях гледала корейския му събрат... ама щом прочетох "г-н Сато", изведнъж ме заинтересува до степен, че да погледна дали го има в Прайм при мен... и го има!
"Кекон", "Рикон" и "Фурин" са сред малкото думи, които знам на японски Joy

И аз се чудих този европеец да не е Гайджин, преди Япония да го е отнесла вълната и в Чосон Wink
Гайджин, или Анджин? Че не е едно и също Wink
Татуировката на гърба му е същата, като на шишенцето с отрова, което Принцът намери в стаята му в хана, както и на пушката и на още едно шишенце, които видя в хранилището на Съперницата. И тя му каза, че идвали от Англия и само нейното семейство имало такива редки предмети (или нещо в този дух). Та така Той направи връзката.
А за това, че каза на Кралицата-Майка, че не е съвсем Принц, ако не се лъжа, в един от предните епизоди споченаха, че бил син на наложница (май), та затова не е сред претендентите за короната, тоест, не е истински принц.

Tuon, мерси за A Dream Within a Dream Hug. Уж вчера го търсих във Viki, но не го намерих, а тази вечер ми изскочи. Сигурно са го добавили междувременно. Ще го изчакам там, не ми е спешен.

Alya, и аз си бях отбелязала същата фотосесия на Lee Sang Yi, ама и с първата снимка, където флашва плочник Joy - https://www.instagram.com/p/DLWIcqnhr6J/?igsh=N2c5MG1kbTF4ejhj

Choi Woo Sik и той е бил по нашия край тази седмица - https://www.instagram.com/p/DLX4HfyTUji/?igsh=MXVkeHQ0ZXBveWp4OQ==

Мерят краката на Ким У Бин - https://www.facebook.com/share/r/1BeboxaPkG/

Ли Сян във фотосесия - https://www.facebook.com/share/v/1FpfYB3tyw/
И пеещ - https://www.facebook.com/share/r/1EYJJS2wKR/

Г-н Гу за възрастта - https://www.facebook.com/share/r/16U8MoZNWu/
(ставам му все по-голям фен!)

# 518
  • Русе
Чакам вашето мнение за A Dream Within a Dream . От рекламните клипове останах с впечатлението, че  ще бъде някакво повторение на "Любов като галактика", насилих се да гледам 1-ви и в средата на 2-ри епизод гледам досега някаква ...пародия ли...какво ли, и аз не мога да го определя.

# 519
  • пак на Рив Гош
Уин, сюжетите на двата сериала нямат нищо общо. Пък и A Dream Within a Dream се води комедия, за разлика от Love Like the Galaxy.

# 520
Поправих се за "гайджин" и "анджин"- после ми се видя много детинско и разбрах колко всъщност съм изморена от цялата седмица. Дали всеки "анджин" е "гайджин"? И обратното. Хубав уикенд и да си починете добре!

# 521
Не повторение, а вкарва сцени, които създават аналогия относно много други продукции ...за мене абсолютно нарочно е търсена аналогия -  напр. едната от прислужниците прави същите физиономии като разказва историите си като Мими от "Ало - Ало" и там бащата дето се яви със Заповедта на Императора да спасява зетя - "Това съм аз" - с дългите 2 реда титли - и абсолютно същата физиономия като актьора  с прочутото "Това съм аз - Льоклер" - и обясняват как се бил дегизирал като каквото там се дегизирал (като Льоклер, дето все се дегизира - и все на всички ясен, че Льоклер)
На други, дето много са гледали китайски продукции им наподобявало на следните продукции  - Love Like a Galaxy -сцената, където я спасява от огън, Game of Eastern Fantasy, Tiger and Rose, Till the end of the Moon и още някакви ги изброяват.  В кой китайски сериал Гл Герой избира между 2 съпруги?
Не знам, Уин, какво е това - явно всеки си го оприличава на нещо, което харесва. 

Музикалните решения са уникални - какво въобще са направили? и как са го направили -  комбинират Вивалди и Бах с някакви нови ремиксове и (вероятно) авторска музика - ако има хора с музикално образование, пишете си мнението. 

Чакам вашето мнение за A Dream Within a Dream . От рекламните клипове останах с впечатлението, че  ще бъде някакво повторение на "Любов като галактика", насилих се да гледам 1-ви и в средата на 2-ри епизод гледам досега някаква ...пародия ли...какво ли, и аз не мога да го определя.

# 522
  • вятърничава
Сетих се, че не беше гайджин, но не ми се търсеше какво беше.Освен това не е невярно, защото той първо беше гайджин и после стана Анджин.
Watashi no Otto to Kekkon Shite - Marry My Husband налични са първите 2 епизода. За съжаление всяка седмица ще излизат по 2 епизода в един ден, за мен в петък. Което означава, че до 25 юли ще се влачи очакването. Дано да си заслужава.

Много съм доволна от The First Night with the Duke 6. Изяснихме някои ситуации и разбрахме какво се е случило в оная вечер, макар крадлата да се прави, че не помни. Емблемата и татуто са на британска търговска компания. Не си личи от снимката, но пък какви ръце и нокти. Joy

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 11:24 от bb6

# 523
  • пустинен пъпеш
Много съм доволна от The First Night with the Duke 6. Не си личи от снимката, но пък какви ръце и нокти. Joy
Същото си помислих и аз за красивите,излъчващи елегантен финес пръсти и нокти на Ok Taek Yeon.

# 524
  • Русе
А бе не знам защо ми се стори, че  ГГ-ня в "Дука" не изглеждаше много пияна. Много трезво и скромно го даваше в спомените му в  последния епизод. Очаквах страстно "смъкване на тапети" или подновяване на балдахина, а тя даже не го и съблече. Киното всичко може, тук можеха артистите повече да дадат от себе си...Ама много съм капризна, пууууу?! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт