За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 15 803
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • пак на Рив Гош
Не гледай това CryI'm Sorry I Love YouSob, мен така ме подхлъзнаха преди няколко години, бях нова в темата. Още нося белезите в наранената си душа JoyJoy
Тъкмо днес ми попадна една статия, където казваха, че имало възобновен интерес (особено от страна на чуждестранните зрители) към класически корейски сериали и един от споменатите беше именно I'm Sorry I love You. Няма да го гледам!

Да е жив и здрав Уки и все така да ни радва с добри роли! Birthday
(клипчето го представя в къде-къде по-добре светлина, отколкото снимките, които е пуснал в Инстаграма си по повода - отваряйте на собствена отговорност! - https://www.instagram.com/p/DLtcX9sRdTW/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==)

Вики, по въпроса ти за "Божурите":
Скрит текст:
Аз гледам с английски субтитри и там също няма крал, а има Принц (Нин), който е май някакъм родственик на Императора. За мен Императорът е "Господин 3" (или 30 беше, не помня), който се появи 1-2 пъти в първия сезон. Нали често казват, че Су Джи е изключително близък с Императора, и от начина, по който си общуваха, останах с впечатлението, че са много близки приятели. Но може пък близостта му с Императора да е само слух, както този, че е плейбой и развейпрах и истинският Император да е някой старец, а Господин 3 да е някой императорски приближен, или както казва Уин, престолонаследика.
Но аз съм още на 5ти епизод и още не съм стигнала до тайната стая.

Малко Роуун-чо, почти за последно преди казармата - https://www.instagram.com/reel/DLjQ2bWTPq0/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
И други от Седмицата на модата - https://www.instagram.com/reel/DLbNyezThDf/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
(водят се "най-добре облечените", ама като гледам някои тоалети, не смея да си представя как са били зле облечениете Joy)
Лео с manner legs - https://www.facebook.com/share/r/15ik6u3KEk/
Ли Сян в различните му роли - https://www.facebook.com/share/r/16k51PeYgf/
И Дже Ук, който филетира риба почти като професионален готвач (при всички положения, по-добре от мен Joy) -
https://www.facebook.com/share/v/1F4ZWnpED3/
Господин Гу и Барби - https://www.facebook.com/share/r/1CF86jAfJo/
(гледах няколко части от това му интервю и толкова ми беше забавен, че направо си намерих цялото му гостуване. Оказа се участие в хумористично телевизионно ток-шоу. Толкова е секШи като говори английски Heart Eyes - https://youtu.be/UmJiVIRmGxI?si=nzRnIKtMG2uGmzIC)

# 616
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/694142416822615
Чудя се , какво им пречи сега...Joy

# 617
Как какво- не са женени!
А и всички те са толкова млади- ще имат време и за деца, ако наистин ги искат. Хубав ден на групата!

# 618
  • София

Фенките им пречат най-вече. Да не вземат да си хванат гадже, та камо ли да се оженят. Първо ще ги разкостят, после ще разкостят момичето, след това поне 1/3 ще ги бойкотира - ще спрат да купуват продуктите, които рекламират, да гледат сериалите и филмите. Ще започнат да обиждат момата и т.н. В Китай (а и май не само там, в Корея е още по-зле) повечето мъже в шоу бизнеса са задължени да градят имидж на необвързани, за да могат фенките да си фантазират как някой ден могат те да са избраната.

# 619
Тия са болни. Чета за жесток хейт върху идолите им, че и накрая се чудят защо някои се самоубиват. От друга страна, ГГ от телефона  - да се женят, защото били ОК двамата. Някакви малоумници да ти диктуват личния живот, айде нЕма нужда. Егати сбърканото общество.

# 620
Трудно е да си представим какви пари се въртят с айдълите. Примерно оценката за BTS е че допринасят между 4.65 и 5 милиарда долара годишно за южнокорейската икономика, което е около 0.3–0.5 % от БВП.   
    Според Централната банка на Корея, ефектът им, включително от туризъм, добавя около 5 млрд $/годишно .
    Оценка от Hyundai Research Institute през 2018: икономическа стойност от 3.67 млрд $ плюс добавена стойност от 1.26 млрд $. 
    Hallyu (корейската вълна), водена от K-pop, филми и козметика, носи над 12 млрд $ годишно за страната.
      Цялата развлекателна индустрия през 2022 допринася около 11 млрд $ за БВП .
    Реклами и продукти: договорите за инфлуенсърство  могат да носят на идолите над 10 млн $ годишно, като средната печалба за идол в топ група надхвърля 500 000 $ годишно. “Техният икономически ефект е ~4.9 млрд $ (само за BTS) и е по-голям от Олимпиадата”
    На фона на тези приходи и печалби да не са луди да установяват непланирани връзки? А и като цяло в обществото нагласите са за безбрачие. Но със същия резултат могат да постигнат обрат- не са рекли, не са го направили. За аналогия вземам пушенето в Япония. През 90-те години един японец изпушваше по 2 кутии цигари на ден. В момента на пушачите гледат като на чумави. В такива колективистични общества няма да се изненадам заради демографската криза да обяват кампания "всеки в BTS женен до една седмица и с по пет деца" или да направят нещо като лотария коя ще се класира за булка. Навремето имаше в Корея Сектата на МУН- женеше ги с хиляди на една церемония.

# 621
Луда работа. После да обясняват като Liu Yu Ning,  че жената и детето не са негови. Изглежда искрен, ама те всички са актьори, колко му е да изиграят един етюд на тема "Жената и децата не са мои, оставете ги на мира."   Ама тия фенки и анти-фенки като нищо могат да съсипят човек.  Трява да си много як за тая професия -  обиждат го - а той им взима глупостите и ги слага в сериалите си. 
https://www.youtube.com/watch?v=p5tccZ3Ca8o&ab_channel=Lusi
Скрит текст:
Фенките им пречат най-вече. Да не вземат да си хванат гадже, та камо ли да се оженят. Първо ще ги разкостят, после ще разкостят момичето, след това поне 1/3 ще ги бойкотира - ще спрат да купуват продуктите, които рекламират, да гледат сериалите и филмите. Ще започнат да обиждат момата и т.н. В Китай (а и май не само там, в Корея е още по-зле) повечето мъже в шоу бизнеса са задължени да градят имидж на необвързани, за да могат фенките да си фантазират как някой ден могат те да са избраната.

# 622
  • пак на Рив Гош
То с такива фенове нямат нужда от врагове Joy
Иначе по въпроса за браковете и раждаемостта в Корея - тия дни ми попадна информация, че има леееееко увеличаване в броя на бракове и родени деца през последната година. Не че това ще им реши проблема с демографската криза, ама поне дава някакъв оптимизъм.

Какво прави Роца, когато се събуди в 5 сутринта? Наваксва си със сериали и японско съдържание в Ютуб Joy
Вече съм "в крак" с:
- Принца (The First Night Withe the Duke)
- Божурите (In the Name of Blossom)
- Кекон-а (Watashi no Otto to Kekkon Shite - Marry My Husband: Japan)
- и половин епизод от Law And the City
Сега ми остава да довърша последните епизоди на Oh My Ghost Clients и да настигна Good Boy, Our Movie и A Dream Within the Dream.
Но първо ще си изгледам последния епизод на ток-шоуто на Любимия Ю, където прави кафе на разни хора. Миналата седмица на гости му беше Мун Га Йон, с която играха заедно в The Interest of Love и която в момента е Главна в Law And the City и тя го подхвана още от вратата "оппа" тук, "оппа" там, "оппа"-госа го като за последно Grinning

# 623
А другата мома от телефона? Не така, ще се сърдят фенките. Аз пък изобщо не я харесвам, дано не разберат тия дето ги женят.

# 624
  • пак на Рив Гош
А другата мома от телефона? Не така, ще се сърдят фенките.
Сигурно и тя ще се появи в скоро време... идва премиерата на Omniscient Reader с нея, Минчо и Ан Хьо Соп Joy. Като нищо да се появи в шоуто заедно с Ан Хьо Соп, понеже и двамата се познават с Ю - с нея от Phone, пък са и от една агенция, а с него имат участие в последния сезон на Dr Romantic.
В днешния епизод промоцията беше за започващия другата седмица Low Life. Гости на Ю Йон Сок бяха Yang Se Jong и Lee Dong Hwi. С първия участваха заедно в първия сезон на Dr Romantic, а с втория - в едно развлекателно предаване, Bro&Marble. Тъй като много харесвам Ян Се Джонг, много му се зарадвах... и сериала му ще гледам.

Вики, като писах преди малко, забравих да кажа за Божурите.
Скрит текст:
След като изгледах 8ми и 9ти епизод разбрах защо питаше за виното и тайната стая. Според мен, не търсеха Императора, той си беше съвсем наяве там, а се надяваха да намерят доказателства или за предателство, или за някакви тайни съкровища, оръжия, записки... Защото и Принц Нин, и зет му, са наясно, че Су Джи не е такъв несериозник, за какъвто се представя, а върши разни подмолни дейности, само дето не знаят какви. И търсят каквито и да било улики срещу него. Ако успеят да намерят и му подкосят крилете, Принцът ще може хем да подкопае властта на Императора, хем да му отнеме най-доверения човек.
Поне засега така виждам нещата... но мога и много да греша.

# 625
Вики, като писах преди малко, забравих да кажа за Божурите.

Благодаря ти. Допускам , че си права. Мисля , че в миналия сезон Императорът се криеше там. Дали заради езиковата разлика, но някои елементи не са доизяснени. Например аз мисля, че "посланика/ министър" даде знак на жена си - Божур, че се случва нещо тревожно и моли за помощта и чрез изпълнението на онази шашава китайска арфа и тя го разбра. Не знам дали си стигнала до момента, в който трябваше да я спасява от един капан и без всякакво колебание беше готов да убие човек, но да я спаси. Има много силни акценти филмът. Хубава беше и хрумката с гилдията на цветарите и как Божур стана председател за 10 минути. Тази вечер ще очаквам 12 епизод. Императорът явно не е първороден син- заради това са го наричали "3-ти господин" (нещо като трети принц). Вероятно "принцът/крал" му е по-голям брат, но сигурно от някоя наложница, за да не е станал император. Харесва ми как показват и различните нюанси на любовта и маниите. Чак се стреснах снощи, като разбарх, че остават само 12 серии от този сезон- ще ми се да има още.
Хубава вечер!

# 626
  • пак на Рив Гош
Аз съм още на 9ти епизод (приключен), в платформата ми вървят с 2-3 дни закъснение, та още не съм стигнала до спасяването от капана и гилдията.
Скрит текст:
Но наистина ѝ даде знак, свирейки на "арфата" и неговите хора и Тя го разбраха. Нали се бяха уговорили да си имат код, та явно това е било часто от кода. Също както преди 2-3 епизода Тя окачи един фенер на своя балкон, когато Бившия Съпруг отиде да обискира заложната къща на Той и пак успя да му предаде съобщението и съумяха да скрият навреме всички тайни регистри.

# 627
  • София
Аз даже се учудвам с този отрицателен прираст в Азия как не са ги накарали вече известните да се женят и да раждат за реклама.

В Япония не са по-добри - следя Yuzuru Hanyu - фигурист. Та него даже го разведоха (поне публично). Обяви, че се е оженил и в интернет избълваха такива гадости по жена му, че той обяви развод, за да я защити.

Нали си следвам и Сяо Джан - него пък го правят на нищо за всяка клюка. Покрай Oath Of Love имало голяма фен война, защото изглеждали близки с Ян Дзъ. И още не могат да се понасят двете ген групи. Миналата година се появиха някакви слухове, че имал връзка с мениджърката си (явно не за пръв път), та пускаха обяснение, че е сингъл, защото то не може просто да има връзка - трябва и фенките да я одобрят.

Коя жена би се навила на такъв тормоз? Ако не е известна, ще ѝ дойде в повече. Ако е известна, ще загуби и тя от кариерата си.

victoria, специално за пушачите в Япония

Скрит текст:
като видях какво е, хич не ги гледат като чумави. В Осака уж за Експото забранили изцяло пушенето по улиците - колко снимки имам, на които се мяркат пушещи. На гарите и летищата - стаи за пушачи. На големите булеварди - едни като площадки за разходка на кучета, но за пушачи. На Експото, дето уж беше “абсолютно забранено пушенето” - огромна зона за пушачи.  В града си пушеха на тълпички по страничните улици. Имаше даже кафета със “iqos зона” - огромна зала, явно за пушачи на такива цигари. От хотела ни пратиха пушачите буквално на улицата отсреща да си пушат, защото нямаха обособена зона. В дискотеките и баровете даже се пуши вътре. Може и да са се опитали да ги възпрат, но са постигнали само донякъде да ги ограничат откъм пространство.

# 628
  • пак на Рив Гош
Явно съм твърде картезиански устроена, или пък съм достатъчно дрЪта... ама не мога да си представя как един нормално устроен човек не би се радвал, че любимият му актьор или актриса, са щастливи в личния си живот с половинките си. И да храниш евентуални илюзии, че Той или Тя ти принадлежи. Много ми е далеч от акъла... дори и в тийн-годините ми (когато човек не може да се похвали с особено здрав разум), стените на стаята ми бяха отрупани с плакати на Междузвездна война и Марк Хамил, ама дори и за секунда не съм си мислила, че мога да го срещна наживо, а какво остава за нещо друго...
Това азиатските фенки са направо ненормална работа.  

Сигурно и тя ще се появи в скоро време... идва премиерата на Omniscient Reader с нея, Минчо и Ан Хьо Соп Joy. Като нищо да се появи в шоуто заедно с Ан Хьо Соп, понеже и двамата се познават с Ю - с нея от Phone, пък са и от една агенция, а с него имат участие в последния сезон на Dr Romantic.
Оказах се само наполовина права Grinning (след като изгледах шоуто докрай) - Че Су Бин ще гостува другия уикенд, ама не с Ан Хьо Соп, а с Shin Seung Ho, който също участва във филма.

# 629
  • София
Grinning На мен освен всичко, което Роца каза, не ми е ясно и как някой ще очаква млади хора в разцвета на силите си да стоят необвързани с години. От друга страна, не знам и те как биха посмели да имат случайна връзка като виждаме после в какви филми се вкарват с обвинения.

Често си казвам, че сами са си го избрали, защото понякога ми е жал за тези младежи. Но пък после се сещам, че повечето идоли са подписали брутални договори с агенциите си, от които трудно могат да се измъкнат. И са ги подписали като съвсем млади, когато надали са обръщали толкова внимание на клаузите, надали са имали добри адвокати и със сигурност много са искали да влязат в шоубизнеса и да станат известни без да се замислят какво води след себе си.

Общи условия

Активация на акаунт