За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 15 804
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
На централния площад на Сеул виждаме много често статуята на Адмирал И Сун Шин. Има ли някакъв филм/сериал за него?
"The Admiral: Roaring Currents" (2014), "Hansan: Rising Dragon" (2022), and "Noryang: Deadly Sea" (2023)

# 601
  • пак на Рив Гош
Tuon, и аз се надявам да го пуснат по Viki, може и по Нетфликс Grinning.

Като стана въпрос за Liu Yuning, много ми хареса тази песен от сериала A Dream Within a Dream в негово изпълнение:
https://youtu.be/xa6ToyXbjsQ?si=K2646tFunVPPb2IF

# 602
На централния площад на Сеул виждаме много често статуята на Адмирал И Сун Шин. Има ли някакъв филм/сериал за него?

Immortal Admiral Yi Sun Shin - тук с руски превод.
Той е и едно от действащите лица в Gu Family Book

# 603
Подаръци ще има за всички от сърце:

https://www.facebook.com/reel/2441796316185888
https://www.facebook.com/watch/?v=920496273556064
https://www.facebook.com/reel/1286885796381764
https://www.facebook.com/reel/1414264943059777
https://www.youtube.com/shorts/y6y8SmexdQM

Ще познаете ли кой е "балетистът". Един обикновено летящ герой, който плюе и много кръв!

# 604
  • Русе
Благодаря, Данифин и 2в1! Малииии, 104 епизода как се гледат? Ще ме видите наесен...

victoria vassileva, "балетистът" аз поне не мога да го сбъркам! Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 10:59 от winona

# 605
LaughingLaughingКак можах да забравя за тези двата, особено за дългия Sweat Smile Ама така е като гледаш нещо 2006-7 година Joy почваш да забравяш Blush

# 606
  • София
Петък е, топло е, трябва ни студен душ

Или пък малко разхлада до водопад

А защо не в басейна

victoria, с толкова подсказки няма как да го сбъркаме.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 12:41 от ElzaFB

# 607
  • вятърничава
В Hatsukoi DOGs участват 2 кученца, женско на име Сакура и мъжко на име Шогун. Колко японско ...за начинаещи Sunglasses На Ин У,който гледахме в Motel California като ветеринарен доктор, е корейското участие тук.Но този път е чеболски внук,а ветеринарният доктор е японец. Ще прегледам поне еп.1 и ако няма магаренце - няма да им го гледам Joy нямам големи очаквания за нещо интригуващо, по-вероятно да е бледа бозица.

Нямах големи очаквания и за финала на Our Unwritten Seoul, но все пак очаквах нещо да се случи
Скрит текст:
в тези излишно удължени епизоди по час и 20мин.Можеха да ги съберат в 2 епизода по 1 час, а даже и в 1 епизод според мен. Можеха да ми спестят 40 мин., то аз единия епизод го гледах на по-бърза скорост, а другия направо попрескачах. Не пропуснаха болести, болници, смърт, асансьори, сълзи и всякакви драми. Как успяват да насадят толкова много вини в децата си тези корейци.От детската чак до старческа възраст. Живеят в един дом, гледат се как страдат и не си говорят за проблемите и мъките. По-добре да не ги почвам по ред близначките, майките, бабата, адвоката,че сигурно ще изпиша роман,а не заслужава. Очаквах, като Роца ,да има някакво развитие при Ми ре и г-н Flowers Strawberry, очаквах Ми Джи и Хо су да се държат като зрели тридесетгодишни,а не тинейджъри,коите не смеят да кажат на майките си,че живеят заедно. Ще падна от смях, майките точно това чакат.Отделно имах проблем с възприемането на младежките версии на близначките и Хо су. Никаква прилика нито визуално, нито в начина по който се държаха. Младите бяха тъжни, меланхолични, а по-възрастните им версии усмихнати, любезни, подскачащи от радост. След The Witch много харесах Jinyoung и исках да го гледам пак, но тук не ми хареса ,все пак направи каквото можа при този сценарий. Парк Бо Йонг беше чудесна в Melo Movie, може би затова не ми хареса тук. Очаквам сценаристите,които жестоко излъгаха очакванията ми да вземат да направят сега нов сериал с второстепените,които бяха много по-интересни и адекватни и трябваше да получат много повече екронно време: г-н Flowers Strawberry, г-н Animal Hamster тату, г-жа Роса, съученичката, брата програмист и не на последно място адвоката в количката. Той беше една от причините да не зарежа сериала на половината.
Enisa60, щом  ГГ с каменното лице от Без пощада те закова пред екрана, трябва да го видиш в по-младите му години,ако не си го гледала.Напр. в Always, A Company Man и О, Венера моя (2015) .
Щом издържаш на бой и бухалки, може да ти е интересен Good Boy. Со Джи Соп не участва в него, има други добри момчета и 1 момиче. Има малко комедия. Аз си го гледам с удоволствие и всяка седмица чакам с нетърпение и страх новите епизоди. Доста бой отнесоха тези момчета.
Междувременно - нов триизмерен гигантски екран на централния площад в Сеул (Gwanghwamun), баш пред статуята на адмирал И Сун Шин:
https://youtu.be/ggSo_8euulc?si=QOTYl0_HYOZUET3f
Толкова е сладко това Animal Heart Eyes Cat

# 608
Enisa60, щом Со Джи Соп ти допада, освен предложените от bb6, ще ти дам още няколко заглавия с негово участие, а ти ще си избереш кое да гледаш.

Сериали:
Cain and Abel
Ghost
The Master's Sun
I'm Sorry I Love You
What Happened in Bali
Последните два са тотални мелодрами, от най-тежките, каквито вече не се правят, но актьорите и играта им си заслужава да се видят. Това обаче само, ако си настроена на такава вълна или искаш да си поплачеш на воля.

И филмът Rough Cut.

Линковете са към Спирита, където в първия пост ще откриеш къде можеш да гледаш, а и евентуално да прочетеш коментарите.

# 609
  • вятърничава
Rough Cut с удоволствие ще си го припомня и аз. И той не е от леките, трябва да им свикнеш на странностите.

Не гледай това CryI'm Sorry I Love YouSob, мен така ме подхлъзнаха преди няколко години, бях нова в темата. Още нося белезите в наранената си душа JoyJoy

Hands ClapЮли се очертава интересен откъм сериали. Дори и само половината да стават, все пак очакваме на екран имена,които не са за подминаване: И Су Хьок,И Донг Ук, Ким Нам Гил, Юн Кье Санг, И Джонг Сок.
От японците :Томоя Накамура, Такуми Сайто, Фуджики Наохито, Макеню, пак Такеру Сато и Шисон Джун.

# 610
Благодаря, момичета! Ще ги прегледам с удоволствие!

# 611
Тези двамата:

Нищо особено не е историята, но ми се иска да ги гледам. Страхотно предават емоциите.

Имам нужда от пояснения, за който има време да ме "светне"- защо има император и крал и кой къде е в йеархията? Какво търсеха да намерят в тайната стая? Може би слагайте в спойлер, ако някой още не е гледал тези серии.

# 612
  • Русе
victoria vassileva,
Скрит текст:
не съм обърнала внимание на двете обръщения "крал" и "император", но е много възможно ако императорът е стар, а младежът( който се преструва на обикновен благородник) да е престолонаследник , то и обръщенията да са различни. По мое усещане  Принц Нин иска да вземе властта  евентуално с преврат, защо са му иначе взривните масла и оръжията. Нашият Суиджи ( вярно ли го написах?) се ползва с протекцията на Императора/Краля, но Нин иска да го премахне от пътя си. Зет му също, макар и по още една причина. Търсеха улики срещу него и добре, че бодигарда му и Божурчето се усетиха навреме.
Ако нещо не съм разбрала, моля да ме поправите!

# 613
victoria vassileva,
Ако нещо не съм разбрала, моля да ме поправите!
Уин, аз го слушам на руски език. Там това, което ти наричаш принц е "крал". Императорът е ясен, а съпругът на Божур наричат министър. Малко съм объркана, защото не ми е ясно кой каква тежест има. Императорът даже се крие по дупките- май неговото леговище търсиха под предлога, че търсят "вино"? Така става като гледаш между другото... Хубав ден!

# 614
  • вятърничава
🎂Днес има рожден ден този толкова чаровен и още по-талантлив мъж!
Последните две години ме радва с много добри роли в различни жанрове. Надявам се скоро да го гледам в нещо ново!

Общи условия

Активация на акаунт