За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 15 661
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • България
Номинациите за талант са ми по-трудни, понякога външността ми пречи.
1. Deng Lun – може да е бивш, но за мен е първи.
2. Li Hong Yi – само външност не би ме накарала да изгледам цял сериал с неприятната за мен Луси. Но пък в главната роля беше този.
3. Zhang Ling He – И талантлив. Мислех да предложа Liu Yu Ning, но реално само в една роля ми допадна.

# 661
Имам любими актьори, които на външен вид никога не са ми харесвали, до момента когато ги видя в роля. После мозъкът ми се бъгва и ги виждам прекрасни.
Oguri Shun,Tor Thanapob и Kim Woo Bin са ми в този списък.

# 662
  • София
Не знам Wang Yibo имаше ли фенове тук откъм външност (аз си го гласувам само за актьорски качества), но сега ми попаднаха в Х тези снимки от Париж. То като овчица, милото.

# 663
A Dream within a Dream
Гледам го във Вики и съм назад с епизодите, но просто не мога да понасям Негово Височесто/Величество или както там му е титлата. Да, нагледала съм се на доста ужасни родители, но този наистина ме дразни и искам да го ударя с нещо тежко по главата. Той е ужасен баща със сериозен божествен комплекс, който не вижда, че неговия фаворит имам емоционалния капацитет на петгодишно дете. Не знам сценария каква арка на изкупление може да му даде и не знам дали искам да има такава, но се надявам да не е от рода на"Аз се отнасях лошо с теб, но това е нарочно.Исках да се сблъскваш с всичко това, за да станеш по-силен и решителен. Ти винаги си бил моя любимец.Нека забравим всичко."

Последните 6 епизода (35-40), че ги пуснат наведнъж, но мисля, че само за Вип акаунтите на wetv и iqiyi

# 664
  • пустинен пъпеш
Продължавам да гледам всекидневно излизащия The Princess's Gambit ,остават още 8еп.до финала.Много ми харесва музикалното му озвучаване:и песните,инструменталите още повече с присъствието на флейта.И за разлика от някои други китайски сериали в този музиката и песните не звучат сходно с други сериали,каквото усещане имах при някои.Интересно са построени взаимоотношенията на основната двойка,а истинския произход на злодейката до момента остава неясен,както и съществото на доста странната й на пръв поглед връзка с манипулирания от нея помощник в плановете й(въпреки че има разни догадки).Клишето с реална амнезия беше използвано само в два епизода,после само за няколко епизода премина в мнима.
Харесват ми и текстовете на песните(заради това,че е текущ,гледам със субтитри),особено финалната.И тъй като си направих свободен превод по автоматичните субтитри (проличава си нетърпението ми да гледам всеки новоизлязъл еп.),я прилагам в скрития текст(все пак само аз в темата следя сериала).Песента помага да се разбере дилемата,пред която е изправена гг-ня,но няма никакви подсказки за сюжета.
Скрит текст:
Цветчето разцъфна, незнаещо въобще нищо,
във великолепие,високо и гордо.
Цветчето падна,подхванато от вятъра.
Изумено и с усещане,
като че  целият живот изтъня..
Разбитото сърце следва отново и отново.
Листенцата, намокрени под дъжда
Цветчето плаче под бремето на мислите,
неможещо с никого да го  раздели.
Листенцата, намокрени под дъжда.
Желанията се промъкват през пукнатина,
Съжаленията се сблъскват в безнадежден огън.
Аз все още се надявам,че тя скъса ,
целунато от росата цветче.
Дори това да означава,
че това цветче ще й принадлежи,
за да го даде на някой нов/друг.
Чии очи срещна сърцето на цветчето?
Любовта и омразата внимателно са скрити.
Както цветчето и чувствата увяхват.
Повече не трябва да говорим.
Но аз все още безумно тъгувам по нея,
без страх от осъждане и тъга.
Спомняйки си думите ,тя говореше
за цветя и небе.
Това беше отговорът
на нейното нежно сърце.

# 665
Защо? Явно не може да има безкраен брой серии и все да е интересно. "Божурите" заби нанякъде- не ми се говори... Само ще отбележа, че разнасят саксии с божури по пътищата. "Сън в съня"- същата работа. Глупавия принц и неговото въздействие са сломяващи. Очаквам "ушко" да не ме предаде. Но китайският фронт са гола вода в последните серии...

# 666
  • пустинен пъпеш
След споменаването на Tony Leung Chiu-wai  от Tuon,който се оказа филмов актьор,снимащ се предимно в творби на Wong Kar -wai (доста тачен режисьор,често и сценарист),реших да си попълня пропуските си ,избрах  и изгледах In the Mood for Love(2000).Наистина и актьорът,и режисьорът( международно признато име със своеобразен свой стил)  си заслужават суперлативите.И малко наброски за впечатленията ми.
Скрит текст:
Действието започва през 1962 г.Красивата,почти като изваяна фигура на гг-ня ,винаги в  подчертаващи извивките й красиви рокли,ярко изпъква на фона на порутените сгради и вехто мебелираните стаи(квартири).Интересната причина за общуването между нея и гг.Хубавият инструментал,звучащ и като изкачваща се емоция,към който се наслагва нежно леещ се цигулков звук,излъчващ на моменти и сила.Звучащите известни песни(предимно испански в други моменти от филма).Дълга стена с червени завеси,диплещи се до пода и в дъното на коридора преминаващата през него героиня,облечена в червен шлифер в същия цветови оттенък.Репетициите на главните герои,неправилно изтълкувани от съседката.Фигурата на гг насред споменатия вече дълъг коридор с червени завеси.Музикален поздрав  по радиото за РД на фона на продължителен звън на невдигнат  телефон.Хонконг.Сингапур.Необяснимо разминаване.Хонконг.Повторно навярно съдбовно разминаване.Емоциите на всеки от главните герои.Очите им,жестоКамбоджа- Ангкор Ват и гг разказващ тайната си на малка пукнатина на една от стените,изникналата тревичка на същото място,препратка към жената с малкия й син.Колко дребен изглежда обикновения така наречен малък човек и неговите терзания на фона на многовековния храмов комплекс.Красивите думи на финала и отново хубавия инструментал

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 22:30 от rududu

# 667
О,щастлива съм, че някой е погледнал филмографията на Tony Leung Chiu-wai.
rududu Hug
Ако харесваш филми с военна тематика и битки може да погледнеш Red Cliff (има две части). В него играе и друг мой любимец Takeshi Kaneshiro.

# 668
За  iqiyi - небъдна работа по нашите географски ширини.  Де що нещо интересно тука е така:
"Sorry, the video is unavailable in your location, please enjoy other contents." 
Гледам им през VPN превютата, но мноого бавно работи, а освен в iqiyi не знам къде пускат previews на неизлъчени епизоди. 
Аз обаче не мога да понасям бившия годеник - направо сцените с него ми идват непоносими.   Ужасна роля тоя път са връчили на Wang You Shuo, ама и той играе...
Ето ги тука в по-предните серии, дето си е що-годе в релси (има го и Величеството, явно загрижен за любовния живот на сина си)
https://www.youtube.com/shorts/aqXhy1UfwK8
Величеството - не знам Tuon, по-скоро не е нарочно, а Величеството е много наранен заради бившата Императрица. Обаче ефекта е  "Eто - стана човек от тебе."  Иначе виж,  за сина си, чат-пат издава някой женитбен Указ и ефективно нави тъста, "Ти пък откъде знаеш, че съдбата на дъщеря ти не е да се омъжи за Heng?"  То виж, от сцената с кандидат-наложниците, че никой не искаше да се жени за него, нали му бяха съдали име на God of Death.  Ама и той Joy в тая сцена
Скрит текст:
бърше се с една кървясала кърпа и разправя "извинете, дами, че се забавих  - ида от еди-си кой затвор, разпитвах бегълци
Той не само другия син, то и бившия годеник e много фаворитизиран от Величеството.  (нали е племенник на бившата Императрица и много фаворитизиран, та накрая тотално излезе извън релси.
A Dream within a Dream
Последните 6 епизода (35-40), че ги пуснат наведнъж, но мисля, че само за Вип акаунтите на wetv и iqiyi

# 669
Aма не може да обвиняват (бившия годеник, Величеството и т.н.) 9 годишно дете в заговор.  Ако беше заговор за тайно хапване на сладолед можех да го разбра, но не и за това, което е нарочен. Смешно е. Те си търсят причина в болката и намериха най-добрата жертва, за да излеят гнева си.
Как няма да стане това, което е при това държане спрямо него? Всъщност той е много по-добър от колкото трябва. Вероятно, защото е главния герой и сюжета го подкрепя.
Обаче започвам да се дразня. Имам още 12 епизода, но от няколко епизода не се случва нищо конкретно.
Освен бившия и главната започна да ме дразни.
На крачка съм да видя последния епизод и да го броя за приключен, но да…главния ми харесва. Гледала съм го и в други драми, но кога е станал толкова хубав?☺️

# 670
  • Русе
Оф...оф...оф...съжалявам , но споделям мнението на victoria vassileva за китайския фронт. На корейския пък при Ушко смениха жанра и не очаквам нищо хубаво от сценаристите за довечера. Cry
Връщам се при Сияо Джан и ми попадна филма "Любов 911" - при Сияо ще ми е интересно, за 2-ия не знам. Оф...оф...оф! Rolling Eyes
..................
Допълвам се, че забравих...В друга тема чух фрагмент на песента "Free" от филма K-Pop "Demons Hunter", изпълнена от Ан Хьо-Соп. Не пренесох клипчето, че може да съм в нарушение на правилата, но мнението на феновете е, че е невероятен глас. Таланти дебнат отвсякъде!!! Blush
............
Пак дописвам: пред очите ми мина клипче с Лео Уу от снимките на последния му филм за  спасяването на британски военнопленици от торпилиран кораб. Това събитие е известно като „Инцидентът с потъването на Лисабон Мару“. Та...Лео ми се видя направо стопен!!!

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 20:39 от winona

# 671
  • България
Да, уж много сериали, но качеството не е съвсем добро.
Поне от две години ми се мотае един The Legend of Kaifeng (2018) и реших да го започна.
Спираше ме ужасния вид на Главния.

На снимката не е толкова ужасяващ, почти винаги гледа едно облещено, страшно.
Обаче първите пет епизода вървят много добре, Кокорчо трябва да бъде нещо подобно на съдия Ди.

# 672
The Legend of Kaifeng (2018) става  за  едно  гледане, мое мнение.

От тези трябва да хвърля едно око на Love and Sword заради Gao Wei Guang, Legend of the Female General, Feud го почнах, но нещо не ме привлече и го оставих да отлежи за малко. Останалите вече ги изгледах.

# 673
  • Русе
Дани, къде успя да изгледаш "Legend of the Female General"? Аз не го намирам...

# 674
A Dream within a Dream
Ами Главната - именно, не прави нищо конкретно, това е ключовото - тя през цялото време говори как да промени курса на събитията, но- при всички ключови сцени действа 1 към 1 с оригиналната сцена - даже и репликите й са едно към едно.
И знаете ли - това е сънено състояние, в което ти не създаваш нова реалност. Правиш каквото ти е казано. Та сигурно за това е заглавието на сериала.
А Главния стигна до извода - "Какво, ако животът, който си мислиш, че е реал, всъщност също е фалшив?"
Тя и "реалния" си живот явно е в същото състояние "Не искам да работя целегодишно, да правя PowerPoint презенатации и да се занимавам с умствени манипулации".  Не иска - ама все това прави - и тука, и там.  
Интересно ми е как ще свърши, но те ако направо отговорят на въпросите ми - няма как да напълнят 40 серии.
Радвам се, че Главния ти харесва, смятам да го номинирам за талант, обаче.  

Номинации за талантливи актьори - Китай

1.  Wang Xing Yue - за ролите му в The Double;    Amidst a Snowstorm of Love
2.  Liu Yuning   за ролите му в A Dream within a Dream;  A Journey To Love;   The Long Ballad, както и за изпълнението му на песен в Till The End of the Moon.
И защото Бог дава таланта на човек, не знам как мога да кажа, че един от двамата не е номиниран - при положение, че и двамата правят впечатляващи роли в Song of the Moon
затова номинирам на 3 позиция двама актьора от един и същ сериал - защото там се "запознах" и с двамата:
3.   Riley Wang и Vin Zhang за съответните им роли в сериала Song of the Moon.  И в допълнение - за изпълнението на Zhang в King's Woman- главна и на Riley в A Dream within a Dream - второстепенна, ама най-добра второстепенна.  

Вероятно, защото е главния герой и сюжета го подкрепя.
Обаче започвам да се дразня. Имам още 12 епизода, но от няколко епизода не се случва нищо конкретно.
Освен бившия и главната започна да ме дразни.
На крачка съм да видя последния епизод и да го броя за приключен, но да…главния ми харесва. Гледала съм го и в други драми, но кога е станал толкова хубав?☺️

Общи условия

Активация на акаунт