За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 15 688
  • 726
  •   2
Отговори
# 645
Вчера захапах този Justice in the Dark Не мога да го оставя, много ми е интересен.

# 646
  • вятърничава
Роца,за теб :
Скрит текст:
https://dkqenfwkqk.tistory.com/2302
Старичко е, от 2021г, но има информация  какво е учил и къде ,къде е служил. И много снимки,прилича на мама,я какъв хубав войник е бил.

# 647
  • София
Дани, къде го захапа? Защото в Youku не е целият, спряха го в Китай. Излъчиха го в Япония пролетта и го бяха качили в Дейлимоушън, но са го свалили.

win, аз Ashes Of Love го гледах до към 40-ти епизод (може и по-рано да беше), зарязах го, защото харесвах героя на Луо Юнси (първият ми негов сериал) и така и не понесох тия двамцата ГГ да ми се лендзят - особено надутият Феникс. 😄 После го догледах на много голямо превъртане и вътрешно плюене по главните, вкл. за пръв и последен път съм се радвала като нещо не им се получи или е трагично. Даже последният епизод го гледах с половин око и им се дразнех жестоко.

Не съм сигурна вече, но май дори новелата имаше два края - да има за всеки по нещо. А сериалът прави Лео известен - толкова добре си играе ролята, че публиката е разделена на два лагера (като мен и Моарейн) - едните са за героя на Лео, другите за ГГ. 😂

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 21:46 от ElzaFB

# 648
Дани, къде го захапа? Защото в Youku не е целият, спряха го в Китай. Излъчиха го в Япония пролетта и го бяха качили в Дейлимоушън, но са го свалили.
тук
тук

# 649
  • София
Благодаря! Все не се сещам да гледам при рускините. Grinning Толкова съм отвикнала да чета субтитри на кирилица, че ги проследявам трудно като пусна сериал на по-бърза скорост.

# 650
  • пак на Рив Гош
Да разбирам ли, че няма желаещи да номинират талантиви китайски актьори за анкетата в следващата тема? Grinning

Мерсииии Flowers Hibiscus
Разбрах защо говори толкова добре английски! И е нормално да прилича на мама, те момчетата са така Grinning. А и мама е хубавица!
Изобщо, беше ми много интересно да прочета.

За Кекон-а - не бях обърнала внимание на акулите, въпреки, че загледах обстановката в бара. Ще се върна на поправителен, тъкмо да видя пак Сузуки сан, мъж на място! Томоя и Приятелката са си съвсем гърне и похлупак... ама някак си усещам, че дори и да се съберат, бъдещето им няма да е безоблачно Grinning

Уин, аз пък зарязах Ashes of Love на 6ти епизод, и ни Дракона, ни Феникса не успяха да ме накарат да го продължа. Главната беше една от най-непоносимо лигавите китайски Главни, които съм гледала и направо ме изправяше на нокти. Реших, че нервите ми са по-ценни и зарязах сериала.

# 651
  • София
Роца, веднага номинации от мен: Luo Yunxi, Wang Yibo, Wu Lei. С любимците си няма да досаждам, само Луо си пробутвам. Satisfied

# 652
  • пустинен пъпеш
Предлагам за анкетата трима Oliver Chen / Chen Xing Xu ,Liu Xue Yi  и Xu Wei Zhou / Timmy Xu.
При хубавиците познах за 1-та и 3-тата от китайските, а при корейките 2-та и една от 3-тите в класацията.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 22:57 от rududu

# 653
  • Русе
Моите предложения: Сияо Джан /Xiao Zhan, Ли Сиан / Li Xian, Ян - Ян/Yang-Yang

# 654
На фона на вашата дискусия за личния живот на известните - едно видео с нотка тъга
https://www.youtube.com/shorts/hwayr2el60I

Между другото, това, което пишеш, Елза   - чета, че имало организирани действия срещу цели продукции - и не знам това само фенове ли го правят или конкурентни компании използват техните фенски енергии - напр.
- за предишния филм на Liu Yu Ning - Prisoner of Beauty - - нали обвинили го, че бил грозен, журналист набарал, че в дома му има жена и дете и почнали атаки срещу тях,  срещу актрисата в гл. женска роля повдигнали обвинения в данъчни измами - забележете по сигнал, който не се потвърдил при проверка от техния НАП, (тяхната данъчна агенция) ама пък това стопирало сериала.   Явно целта е било стопирането/забавянето на някаква продукция.  Ами това конкуренцията ли го организира, феновете на конкуренцията ли?
Скрит текст:
И какво толкова е направил човекът,  убил майка си и баща си? Като прочетох, че фенската маса им осигурява стандарта, нещата започнаха да ми се проясняват. Но пак не приемам това грубо погазване на правото на личен живот.

Фенската маса осигурява донякъде - колкото повече фенове имат, толкова по-голям шанс да вземат хубави роли, защото продукцията ще е гледаема. Но пък и няма как да разчитат да направят хит само от фенове. Но фенската маса също толкова и пречи - ако феновете на даден артист са известни с токсичността си, с това, че нападат другите актьори в продукции и се упрвляват трудно, някои идоли имат проблеми да получат роли в добри продукции. Или ако не си харесат някой от другите актьори. Пример от новия сериал на Сяо Джан - някакви фенки не бяха доволни от актрисата в главната роля - имала някакви проблеми, иначе била една от най-близките приятелки на Сяо Джан, и почнаха да бълват как трябвало продукцията да я смени, как щели да бойкотират сериала, как тя щяла да опетни и него - такива глупости. Имаше подобен случай и с Bai Lu и не помня кой актьор.

Освен това много от сериозните режисьори не гледат с добро око на идолите, или т.нар. "трафик звезди" и е голям зор такива актьори да пробият и да се докажат. Отделно, че повечето ги и тайпкастват в един и същ образ.

Като Bai Lu - ей, хора, гледам Feud и вече имам чувството, че поне три пъти съм го гледала - дори не може да ме бодне емоцията, която тя показва на екрана. Дано успее да се измъкне от тези роли, защото е добра актриса.

# 655
Роца, колко мога да номинирам?
 Leo Wu и Johnny Huang,но мога да добавя.

# 656
  • пак на Рив Гош
Tuon, по трима на човек са номинациите, може да добавиш още един.
Моите и тримата вече да номинирани, та няма да ги повтарям Joy

От време на време гледам една канадска китайка, която прави прегледи и коментари на сериали (нищо, че не винаги съм съгласна с нея Joy). Тия дни е пуснала един анализ на A Dream Within a Dream, където обяснява някои доста интересни неща за музиката и ръси суперлативи за сериала и за Liu Yu Ning:
https://youtu.be/83VG8zj19A4?si=6Q1Ll3FeyAcJhDrT

# 657
  • София

Между другото, това, което пишеш, Елза  - чета, че имало организирани действия срещу цели продукции - и не знам това само фенове ли го правят или конкурентни компании използват техните фенски енергии
Скрит текст:
- напр.
- за предишния филм на Liu Yu Ning - Prisoner of Beauty - - нали обвинили го, че бил грозен, журналист набарал, че в дома му има жена и дете и почнали атаки срещу тях,  срещу актрисата в гл. женска роля повдигнали обвинения в данъчни измами - забележете по сигнал, който не се потвърдил при проверка от техния НАП, (тяхната данъчна агенция) ама пък това стопирало сериала.  
Явно целта е било стопирането/забавянето на някаква продукция.  Ами това конкуренцията ли го организира, феновете на конкуренцията ли?

Говори се, че конкурентни агенции наемат хора, които да пускат лоши новини, клюки и да очернят артисти, които стават известни, но нямат силен гръб зад себе си.

На китайски си имат термин - "водна армия" - има цели компании, които се занимават да осигуряват такива. В Китай често излизат новини за поредната такава разкрита "армия". Но никога не са "хващали" организаторите.

За мен лично има логика да се опитват да свалят даден артист от върха, защото наистина играят много пари - най-вече от рекламни договори. Организирането на лунатизирани фенове също не ми изглежда много сложно като виждам колко са лабилни и с промити мозъци. Пък и ПМ си е намерила добър изход за отклоняване на вниманието, така че не вярвам някога да се разбере, че конкуренцията лично, а не от феновете, се занимава с очернянето на някой. Още повече, че е достатъчно да манипулират мнението на някои луди фенове и оттам да ги оставят да вилнеят.

Скрит текст:
Май месец като спряха излъчването на The Journey of Legend, настана кратка война на фенове, защото обвиняваха Сяо Джан за скандала с актрисата - че го е направил, за да не конкурира Legend Of Zang Hai. На мен ми е трудно да си представя някой да се хване толкова сериозно, че да намери служител в другия сериал/на друг актьор, да пусне после слухове, които да се окажат истина. Но няма да се учудя много пъти конкуренцията да генерира фалшиви новини, които да наложат отлагане на даден сериал "докато се разследва".

# 658
Известно време се колебаех за талантливи китайски актьори, защото не мисля, че ги познавам достатъчно добре. Но все пак - тези , който ме спечелиха за света на китайските дорами- Ли Сян и Дилън Уанг. Уибо- заради многостраността му. Хубав ден!

# 659
Роца, добавям Lu Han 😁

Реално обаче най-талантливия китайски актьор, който съм гледала е Tony Leung Chiu-wai.

Общи условия

Активация на акаунт