За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 15 701
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • България
Точно в тази възка си мисля, че Deng Lun се измъкна навреме и с достатъчно средства за нормален живот.
Направи добри роли, а Феникс е върхът му.
Едва ли можеше да повтори този успех, а и вече мина 30 години, там виждаме как постоянно излизат нови и по-млади звезди, възрастта е от значение.
Гледам само от 5 години китайски сериали и първите ми любимци вече нямат значителни роли.

# 631
  • вятърничава
Иначе по въпроса за браковете и раждаемостта в Корея - тия дни ми попадна информация, че има леееееко увеличаване в броя на бракове и родени деца през последната година.

Сигурна съм, че се дължи на романтичните сериали Joy
- Кекон-а (Watashi no Otto to Kekkon Shite - Marry My Husband: Japan) - 3 и 4. Два епизода изпълнени с всякакви ситуации и обрати. Толкова бях доволна от г-н шеф Судзуки. Много ме кефи Томоя, толкова е самовлюбен,че не може да мие покрай огледало или витрина и да не се огледа и възхити от себе си. 🤭Чакам и Tuon да ги гледа и да ги обсъдим. Забеляза ли акулите, които плуват в бара, в който се срещат годеника и най-добрата приятелка на гл.героиня 🦈🦈

Беше ми интересно да видя японската версия на Suspicious Partner любим сериал с Чи Чанг Ук. Бях настроена анти, но прегледах последния наличен епизод и се върнах да гледам от началото Joy Епизодите са по 30 мин. и как може корейските и японските прокурари да са толкова секши?
Ayashii Partner

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 13:22 от bb6

# 632
Чакам и Tuon да ги гледа и да ги обсъдим. Забеляза ли акулите, които плуват в бара, в който се срещат годеника и най-добрата приятелка на гл.героиня 🦈🦈
Още не съм го гледала ☺️
Ама ще се постарая.

И защото нямам какво да гледам 🤣🤣🤣🤣
S Line просто няма начин да не го погледна.

# 633
Точно в тази възка си мисля, че Deng Lun се измъкна навреме и с достатъчно средства за нормален живот.
Направи добри роли, а Феникс е върхът му.
...
Добро утро!
Ще се радвам да си е запазил някакви средства, но ми се струва, че за назидание може да му отнемат всичко.

Ви от Париж
https://fb.watch/AH84UFU1Xt/
Вчера си говорих с моя студент от Южна Корея за айдълите и тяхното безбрачие. Неговото обяснение е, че действително фандомът ги следи толкова плътно- най-известните от тях, че нямат избор да не водят монашески живот. Но го предпочитат пред това да са работници в завод. Купуват си скъпи имоти и задгранични резиденции, пътуват. Според него самият работен процес и при тях е изтощителен и не им остава много време за личен живот. Рисковете от това, което могат да загубят са огромни. Но това е главно за мъжете. Жените според него често са обекти на мъжете от чеболите. Но това се прикрива от обществото.
Елза ФБ
Скрит текст:
Не съм казала, че японците са спрели да пушат, но се е случвало да съм на преговори с техен екип от 15-18 души по 8-10 часа на ден и накрая в залата да не се вижда от дим. Сега това е изключено. Обяснява се с баланса, който като общество са направили на разходите за здравеопазване и приходите от продажбите на цигари. Така драстично съкратиха в последните години тютюнопушенето. Ето малко статистика, откъдето ще си проличи, че съм икономист и за мен числата са най-представителни: през 1990 г. в Япония са се продавали приблизително 330 милиарда цигари (стика), а през 2023 г. продажбите намаляват до около 88 милиарда стика – и тенденцията продължава да спада до 2025 г.
    През 1996 г. продажбите достигат пик от 348 милиарда цигари, а през 1980 са 303 милиарда стика. До 2019 г. този обем спадна до 120 милиарда стика. Според Statista за фискалната 2023 (април 2022 – март 2023) продажбите са около 88 млрд стика . Пандемията и промененото потребителско поведение ускоряват прехода към нагряти бездимни продукти (heated tobacco), но традиционните цигари продължават спада си.   Тенденцията е към ускорено намаление – годишно спадът е няколко процента. Ако през 2023 са били 88 млрд, през 2025 вероятно ще са 80–85 млрд стика.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1199169785586007&set=a.7 … 2450729745&type=3

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 07:38 от victoria vassileva

# 634
  • София
victoria, разбирам те сега.

Скрит текст:
На мен ми направи впечатление, че има много пушачи, защото на запад вече от години е така, както сега се опитват в Япония, а преди да отида четох точно хвалби как са намалили пушенето. Явно наистина са го намалили по това, което споделяш. А на мен ми е болна тема, защото съм бивш върл пушач и забелязвам всичко свързано с пушене. Grinning

Звучи вярно това, че нямат време да се обърнат, камо ли за връзка. Но пак - самата фен култура в Азия е много токсична за младите.

Вчера изгледах някакъв от съвсем мини сериалите - 1.5 часа е целият - Beggar King`s Bride. Не знам как ги гледат хората тия сериали - историята щеше да е много хубава, но толкова тъпо (без извинение) е разказана, че нищо не може да я спаси. Да не казвам, че явно по тия приложения за мини сериали са решили, че трябва да слагат английски имена на героите (правя с изводи каква е аудиторията им, ще гледам да не стана и аз от тях) и гледам китаец в ханфу, който се казва "Лукас Прескот". Joy

# 635
  • Русе
За мен този артист , Deng Lun , е напълно непознат. Веднъж запитах и разбрах, че е в немилост, а е бил добър артист. Тази му роля, Феникс, от кой сериал е?

# 636
  • България
От https://mydramalist.com/23281-heavy-sweetness-ash-like-frost.
Ако не беше загазил щеше да е несменяемият ми първи в Списъка с китайски актьори.

Чета, че има верига ресторанти.
Надявам се, че е вярно и си живее нормално.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 13:19 от МоарейнД (от книгата)

# 637
И какво толкова е направил човекът,  убил майка си и баща си? Като прочетох, че фенската маса им осигурява стандарта, нещата започнаха да ми се проясняват. Но пак не приемам това грубо погазване на правото на личен живот.

# 638
Deng Lun го хванаха за данъци. Ashes of love  с Ян Зъ- там  е Феникса май…

Заснемането на
Божурите”
https://www.facebook.com/reel/1454442205563676?fs=e&fs=e

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 13:43 от victoria vassileva

# 639
  • пустинен пъпеш
Според уики  за Deng Lun:След това той насочи вниманието си към бизнеса с хотпотове Fireroom, който съоснова заедно с приятеля си от детството Гуо Джиакси през 2020 г. [ 40 ] През януари 2025 г. той беше представен в списание Art PDF като безличен и анонимен модел

# 640
  • София
И какво толкова е направил човекът,  убил майка си и баща си? Като прочетох, че фенската маса им осигурява стандарта, нещата започнаха да ми се проясняват. Но пак не приемам това грубо погазване на правото на личен живот.

Фенската маса осигурява донякъде - колкото повече фенове имат, толкова по-голям шанс да вземат хубави роли, защото продукцията ще е гледаема. Но пък и няма как да разчитат да направят хит само от фенове. Но фенската маса също толкова и пречи - ако феновете на даден артист са известни с токсичността си, с това, че нападат другите актьори в продукции и се упрвляват трудно, някои идоли имат проблеми да получат роли в добри продукции. Или ако не си харесат някой от другите актьори. Пример от новия сериал на Сяо Джан - някакви фенки не бяха доволни от актрисата в главната роля - имала някакви проблеми, иначе била една от най-близките приятелки на Сяо Джан, и почнаха да бълват как трябвало продукцията да я смени, как щели да бойкотират сериала, как тя щяла да опетни и него - такива глупости. Имаше подобен случай и с Bai Lu и не помня кой актьор.

Освен това много от сериозните режисьори не гледат с добро око на идолите, или т.нар. "трафик звезди" и е голям зор такива актьори да пробият и да се докажат. Отделно, че повечето ги и тайпкастват в един и същ образ.

Като Bai Lu - ей, хора, гледам Feud и вече имам чувството, че поне три пъти съм го гледала - дори не може да ме бодне емоцията, която тя показва на екрана. Дано успее да се измъкне от тези роли, защото е добра актриса.

# 641
  • Русе
Благодаря, Моарейн, Виктория Василева! Flowers Hibiscus
Ох, 63 епизода?!! Как да се гледа това чудо? Аз се уморявам и на 40...

# 642
  • България
Изгледах го, въпреки героя на Лео Луо.
И главната не беше стока, друга бях харесала за Феникса, но бяха само приятели.
Този сериал е малко като няколко в един.
Част от епизодите бяха за земния им живот.

# 643
Намерих малко по-подробна информация за историята около Ден Лън. Дава известна представа какво може да се случи на всеки от тях. За когото е интересно.
Скрит текст:
След като китайският актьор Ден Лун (邓伦) бе разследван от Шанхайската данъчна служба през март 2022 г., това доведе до значителни последствия за кариерата и общественото му присъствие:
•   Данъчните установяват, че между 2019 и 2020 г. той е декларирал невярно приходи:
o   Избягнат данък: 47.6582 милиона юана
o   Подплатен недоизплатен данък: 13.9932 милиона юана
•   Общо размерът на облагане, глобите и лихвите достигат около 106 милиона юана (~16,6 милиона USD)
•   Ден Лун доброволно възстановява 44,55 милиона юана и съдействал при разследването, което довело до облекчение в част от глобата
Последиците за кариерата и обществения му образ са:
•   Няколко световни и китайски бренда (Bulgari, Roger Vivier и др.) прекратиха договорите си с него
•   Профилите му в социалните мрежи (Weibo, Douyin и др.) бяха блокирани или ограничени
•   Отменени или „замразени“ бяха предстоящи филмови и телевизионни проекти — включително „Night Traveler“ и продължението на „Qing Ya Ji“
•   Присъствието му в токшоу програми и предавания също беше прекратено
Две години по-късно (2024) той остава формално „на пауза“, без активни участия в медийно пространство. През юли 2023 г. се появиха слухове и снимки, които подсказваха за потенциално завръщане, но до момента няма официално потвърждение за рестарт на кариерата му
Ден Лун е подложен на тежки административни и съдебни мерки след данъчния скандал — глоба, блокирани профили, прекратени договори и замразени проекти.
Въпреки че доброволно е възстановил част от дължимото и е показал сътрудничество, красноречивата „мълчалива забрана“ (на практика цензурно затваряне) продължава.
Завръщането му в публичното пространство остава несигурно и до днес.
Ресторантът , в който има участие се нарича „Huoshe Hotpot“ (火社火锅)
•   През януари 2020 г. Ден Лун и приятелят му от детинство Гуо Цзяси основават веригата „Huoshe Hotpot“ чрез компания, регистрирана в провинция Хъбей, а по-късно и в Ченгду, Пекин, Чунцин, Шанхай и др.
•   Макар благодарение на актьорския му имидж да изглежда като „звезден ресторант“, официално Ден Лун не заема ръководен пост — Гуо Цзяси е юридическият представител и директор.
•   След като Дан Лун е замесен в данъчния скандал през 2022 г премахват неговото име и образ като „основател“ от сайта и PR материалите на веригата, макар визията и “звездната” атмосфера в ресторантите да продължават за известно време.
•   През януари 2022 г. ресторантът е глобен с около 400 юана (≈€50) за нарушения в навиците по хигиена и външния вид на заведението — незначителен глобален случай.
Други фирми под негово име са:
•   Ден Лун е собственик на две фирми – „Deng Lun (Shanghai) Film & TV Culture Studio“ (основана през 2016 г.) и „Zhoushan Deng Lun Film & TV Culture Studio“ (от 2018 г.)
•   Това са лични компании като предприемачки субекти, чрез които той развива медийна дейност и получава приходи, освен от ресторантите.
Финансово състояние и „свободни средства“:
•   Данъчният проблем го задължава да заплати 106 млн юана (~€14 млн) общи данъци, лихви и наказателни такси. Дори след плащането му, вероятно остава значителен свободен капитал — имайки предвид сериозен доход от актьорски необявени приходи и инвестиции.
•   След скандала, рекламните договори и повечето телевизионни участия са прекъснати. Единственият му основен източник на приходи остава „Huoshe Hotpot“, който продължава да работи — макар и с по-слаба активност в PR.
•   Няма публична информация дали има други сериозни бизнеси или инвестиции, но наличието на две фирми и ресторант доставят някакъв постоянен приход.

# 644
Kakво излиза… Най-добрият приятел на човека не е кучето, а счетоводителя и финансовия експерт.

Общи условия

Активация на акаунт