Коя е последната българска книга, която прочетохте?

• 5 454
  • 80
  •   1
Отговори
# 30
Последната ми прочетена книга е "Случаят Джем" на Вера Мутафчиева. За това заглавие разбрах всъщност от театралната тема. Там обсъждаха постановката по тази книга и реших да видя дали ще ми допадне. На мен ми хареса, разказва се за един от синовете на султан Мехмед Завоевателят, но "разказвачите" разказват от позицията на свидетели в съд.

#BGMammaЧете

# 31
  • Най-красивата страна
,,Бабо разкажи ми спомен,,-Ивинела Самуилова
За баба Жива от малката махала в Балкана ,която разказва спомени за едни отминали времена,традиции,обичаи и как главната героиня променя възгледите си за семейството,вярата,живота...
Много приятно четиво.#BGMammaЧете

# 32
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
"Яловата вдовица" на Бойка Асиова - много богат език, все едно рисувана с думи.
В момента чета "Градинарят и смъртта" - по мъничко, с тъга.
Между 19 май и 5 юни са моите дни за тази книга...

# 33
  • София
"Пермафрост" на Васил Попов. Беше ми харесала "Мамник" и продължих с автора. "Пермафрост" е разочарование. Ще му дам още един шанс с "Вълчи разкази" и това ще е опитът ми с български автори в последните 5 години.
П.п. Класиците съм ги чела.

# 34
Сборник с разкази на Елин Пелин.

# 35
"Везни" на Вежинов.

# 36
И при мен беше нещо на Павел Вежинов, но дали "Везни", или "Нощем с белите коне" - не съм сигурен. Все пак, преди повече от 40 години беше. След това научих достатъчно руски, за да подкарам серията "Зарубежная фантстика" и списание "Искатель" от Руската библиотека, уплътнявайки си времето с поредната книжка от библиотека "Галактика", после дойде перестройката с изобилие от преводна литература от цял свят и оттогава не съм останал без интересно четиво, за да опра до български автори...

# 37
  • Карлово
"Градинарят и смъртта " Георги Господинов очарова ме и трогна дълбоко.
Прекрасна книга, може би най-добрата на Господинов до момента!
И аз това прочетох преди няма и месец. Хареса ми, за разлика от "Времеубежище", която не дочтох, някак скучновата ми беше. Сега мисля да и дам още един шанс.
#BGMammaЧете

# 38
Честит 24 май. Харесва ли ви да четете български автори? Коя е последната книга, която прочетохте и дали ви хареса?
Аз дочетох на Слави Панайотов 50 забравени места в България. Вярно, че има доста неща достъпни през интернет, но той ги е систематизирал. Харесвам и другата му книга топ мистериите на България
И аз съм го чела Слави. Но някак си под автор визирам не събрана и систематизирана вече широко известна информация. Хубаво е това, което прави Слави, но някак си до Иван Вазов и "Нова земя" ми стои несъвместимо.
#BgмамаЧете

# 39
Последно от български автор четох поредицата за Бънк Ромеро на Емил Минчев. Скоро не бях се забавлявала така с българска книга. Напомня на Реймънд Чандлър с фантазни елементи. "Неустоим коктейл от детективска мистерия, научна фантастика и психологически трилър" - това от анотацията, а от мен гореща препоръка.
Свеж полъх след всички дълбокомислени, опитващи се да ме върнат към корените ми излияния.

#BGMammaЧете

# 40
"Аз още броя дните" и "Absolvo te" на Бърдаров...незабравими, тежки, разкриващи една действителност, в която живеят хората по време на война.
 Войната- чума, след която излекувани няма. Само мъртви тела изпепелени  души.
А Георги Бърдаров е майстор на словото. Неповторим.

#BGMammaЧете

# 41
  • София
"Кера" - Веселина Кожухарова

#BGMammaЧете

# 42
  "Едно" на Боян Бенев. Нелош опит за фантастика, но ми липсваха някои неща, например по-пълно обяснение на структурата на света, в който се развива действието.

# 43
Последно прочетох книгата на Васил Попов ''Мамник'',а отскоро започнах да чета и неговият сборник ''Вълчи разкази'' ,които също като книгата много ми харесват. #BGMammaЧете

# 44
Последната книга на български автор, която прочетох е "Отлъчване" на Николай Терзийски. Книга - магия, която не можеш да оставиш и четеш, четеш и не искаш да свършва. 5/5*

Общи условия

Активация на акаунт