Коя е последната българска книга, която прочетохте?

• 4 019
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
  • София
"Сексът и комунизма" на Милена Фучеджиева. Припомни ми неща, които искам да забравя и силно се надявам, че тези времена няма да се върнат.
#BGMammaЧете

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 12:54 от Fair Lady

# 46
Последната българска книга, която прочетох, беше „Физика на тъгата“ от Георги Господинов. Много силна и дълбока книга – размисъл за самотата, времето и спомените, поднесени по един изключително личен и красив начин. Не е лека за четене, но оставя траен отпечатък. Препоръчвам я на всеки, който търси нещо различно и емоционално.

#BGMammaЧете
Отдавна мисля да премина към нея, но все имам по няколко други, които ме чакат в списъка. Определено ще й отделя време.
#BGMammaЧете

# 47
Тъкмо свърших този роман " Тезеят в своя лабиринт" с автор - Красимир Димовски.
Романът е четивен, пълен с обрати динамичен. Препоръчвам, обаче да се прочетът първите две части, които са свързани. „Момичето, което предсказваше миналото“ и „Ловецът на русалки“
 #BGMammaЧете

# 48
  • Sofia
Не знам дали се води "книга", но неотдавна препрочетох някои от най-знаковите разкази на Йовков. Когато говорим за български литературни произведения, най-много ме влекат историческите романи и повести за отминали епохи (в училище се отбелязвах с всичко от задължителната и препоръчителната литература).
Между другото, не си спомням някога да съм чела съвременна българска творба, но може би трябва да променя този факт, стартирайки с "Времеубежище".

#BGMammaЧете

# 49
Прочетох (засега) началото от Смок на Ели Лозанова, за мен това ще е следващата прочетена книга от български автор. Много повече ми допада - и като идея, сюжет, и като включени местни диалекти, отколкото при Лейди Гергана (не съм я купувала, попадна ми, но не можах да я подхвана да я чета цялата) - ако търсим езика на Северозапада.

# 50
  • София
Романът "Пулсът на вечността" на Михаела Методиева.

#BGMammaЧете

# 51
  • София
Наскоро се завърнах към една от най-трудните книги-игри, излизали от български автор - "В лабиринта на времето" на Колин Уолъмбъри. Пак се помъчих бая, защото не си спомнях как съм я решила преди...

#BGMammaЧете

# 52
Това е Нарви - още не съм попадала на неговите книгите-игри, но разказите му от Забравени сказания май наистина носят духа на това, което е превеждал 🙂, според мен си струва да им се обърне внимание.

# 53
Напоследък нямам много време на чета, но последната книга от български автор, на която се насладих, беше "Поразените", Теодора Димова.

Разказва се за съдбата на няколко жени в първите години след 9 септември, 1944-та.

Хареса ми доста, препоръчвам я!

#BGMammaЧете

# 54
  • София
Скрит текст:
Напоследък нямам много време на чета, но последната книга от български автор, на която се насладих, беше "Поразените", Теодора Димова.

Разказва се за съдбата на няколко жени в първите години след 9 септември, 1944-та.

Хареса ми доста, препоръчвам я!

#BGMammaЧете

И аз я препоръчвам, страхотна е.

# 55
"Глина" на Виктория Бешлийска.

# 56
  • някъде другаде
"Последна молитва" на Боян Боев. По принцип обичам да чета български автори

# 57
ще почна онлайн ,,Бабо разкажи ми спомен,, на Ивинела Самуилова

# 58
"Цялата небесна синева" - Мелиса да Коста

# 59
  • София
Иво Сиромахов - "Фермата на писателите".

Общи условия

Активация на акаунт