Затрупване с книги

• 2 490
  • 65
  •   1
Отговори
# 30
Наблизо имам два града в Германия в които има къщички за книги,единият е в магазин,другата на площада.
Учудващо и радостно ми е,намирам български книги,взимам чета и оставям в другия град и книгите изчезват,но се появяват нови.Винаги премествам книгата от единия град в другия

# 31
Все по-малко и по-малко чета на хартия, точно защото се затрупвам. През годините съм се местила толкова много пъти, че вече се замислям много преди да внеса нещо вкъщи което заема място... и си свикнах с електронния четец доста, удобен ми е. Заема малко място, не тежи дори и да чета нещо голямо, позволява ми да държа под ръка огромен брой книги и да чета от тях дори да не съм вкъщи. Освен че доста от книгите ги чета на английски и така или иначе само електронни мога да си ги намеря, аз и заради това си купих първия четец.
Имам определени книги, които си държа да си ги имам на хартия и си ги пазя, други които са ми подарявани през годините но не са точно по мой вкус, нито по мой избор съм складирала в дома на родителите ми, по някое време ще видим дали ги искат в местната библиотека или ще им търся друго място.

# 32
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
В Щатите,там където живея,навсякъде имам библиотечки с пейки за обмяна на книги,особено около детски площадки.
На децата книгите,които вече са им бебешки,така ги раздавам,за да освободя място.Ние не вземаме,просто съм гнуслива,не знам кой го е пипал,плюнки,сополи...знам ли?!
Моите синове се научиха да четат на 3г самички,едното заспива винаги с книга в леглото.На тестовете по четене ги разбива всички. Smiley Само 5% от децата в Щатите четат по-добре от него.

# 33
В Щатите,там където живея,навсякъде имам библиотечки с пейки за обмяна на книги,особено около детски площадки.
На децата книгите,които вече са им бебешки,така ги раздавам,за да освободя място.Ние не вземаме,просто съм гнуслива,не знам кой го е пипал,плюнки,сополи...знам ли?!
Моите синове се научиха да четат на 3г самички,едното заспива винаги с книга в леглото.На тестовете по четене ги разбива всички. Smiley Само 5% от децата в Щатите четат по-добре от него.
Адмирации за дечицата ви.
Ние също сме гнусливи вкъщи. Аз самата пазя толкова много книгите, а уви в тези къщички намирам "обезобразени" до максимум книги...щях да се зарадвам, ако бяха подгънати от употреба и от прочитане. Но, уви. Скъсаните страници и написаните цинизми са само малка част от "изненадите".
#BGMammaЧете

# 34
Аз ревностно пазя абсолютно всички свои книги,на които вече не знам бройката,толкова са много,от всякакъв жанр-българска литература, криминални,фантастика,исторически,любовни,дори доста стари от класики на наши известни писатели,съвременни романи .За мен това е огромно съкровище с което не мога да се разделя.Пазя ги в отделна стаичка,в която държа все свои спомени и ценни неща от дълги години! #BGMammaЧете

# 35
Това ми е мечтата.. някой ден да имам моя стая, кътче с много книги, с място за отдих.. да мога да се затварям там и да изключвам за външния свят.. 🥹

# 36
Не съм си представяла затрупването с книги като мечта, но сега се замислих, че такава съм осъществила - освен книги във всяка стая, такива виждам всяка сутрин като се събудя, има до възглавницата ми цяла купчинка (имаше едно меме с читател затрупан под една такава в леглото си, ако ми беше под ръка щях да приложа картинката тук), а сега докато реша пространствения проблем вече и в едни кашончета в близост до спалнята.

# 37
Ако си имах стая която да мога да напълня с книги, щях да внеса и едно диванче и удобна лампа и голям райбер отвътре на вратата Joy
Кой знае, може пък и да го осъществя някой ден, на този етап обаче не става. И при положение че липсата на такова нещо не ми пречи да чета, само се радвам на други дето могат да си направят такова местенце, а за мен стои по-ниско като приоритет.
Преди да си купя четец, вземах доста често от библиотека книги, пак за да не ги трупам вкъщи че нямаше как.

# 38
коридора ми е със стелажи за книги, по секциите в хола също. Книги имам разхвърляни и по останалите стаи, даже и в кашон(отделно в къщата на майка ми съм оставил класическата литература и част от детски книги около 150 броя). Като от всичко това имам и над 20 непрочетени - кногоманията ми е от дете. Вече мисля да не гледам промоциите тук - не мога да се контролирам Simple Smile

# 39
  • Пловдив
Библиотеката ми е само от непрочетени книги. Прочетените разменям, продавам, подарявам, а лятото нося на бунгалата, където почиваме /хората са направили мини библиотечка/.

# 40
Класиците не ги подарявам - още с цени от социализма. Пазя за детето, за племенниците...
лошото е , че четат все по малко книги. Повече видеоклипове и игри.

# 41
  • Пловдив
Честно казано и аз не чета/не съм чела много от класиците. При майка има страхотна библиотека от онова време твърди корици, томове колекция.
Като малка израснах с Василиса прекрасна и панорамните книжки, слушах на касетки, майка ми и прожектираше.
Купих апарат за прожектиране, трябва да потърся ленти да купя /докато още се намират/ и да видя моето дете дали ще му е интересно /киното не го впечатли/.

# 42
коридора ми е със стелажи за книги, по секциите в хола също. Книги имам разхвърляни и по останалите стаи, даже и в кашон(отделно в къщата на майка ми съм оставил класическата литература и част от детски книги около 150 броя). Като от всичко това имам и над 20 непрочетени - кногоманията ми е от дете. Вече мисля да не гледам промоциите тук - не мога да се контролирам Simple Smile
Абсолютно същата съм. Направо като излезе някоя книга, която искам, докато не я купя, не се кротвам😁 Ни мога се запра 😁
Библиотеката ми е само от непрочетени книги. Прочетените разменям, продавам, подарявам, а лятото нося на бунгалата, където почиваме /хората са направили мини библиотечка/.
Много умна идея. Ще си я открадна 🙂
Това ми е мечтата.. някой ден да имам моя стая, кътче с много книги, с място за отдих.. да мога да се затварям там и да изключвам за външния свят.. 🥹
Това е и моята мечта на мечтите 🥰
#BGмамачете

# 43
Аз съм обособила от горния етаж на къщата цяла стая като кабинет и там ще нареждам на стелажи. Иначе наскоро намерих и разни книги тип Ленинско- Марксистка литература от къщата на баба и се чудя какво да ги правя тях. Със сигурност няма да ги чета, а са подарък примерно на майка за отличен успех от училището, в което е учила..

#BGмамачете

# 44
Ще се налага да бършеш прах. От всички книги. Аз нещо не смогвам с бърсането на прах . Сега се чудя дали да не разкарам всичко, но пък съм ги събирала...
Снимай ги тези посвещения и изхвърляй книгите

Общи условия

Активация на акаунт