Затрупване с книги

• 2 477
  • 65
  •   1
Отговори
# 60
Скрит текст:
Вкъщи библотеката е пълна, имаме и друг апартамент и там е пълно, в къщата ни за почивка има цяла стая, там нося последните години.
Ох, все едно ми описвате моите пространства. Затрупала съм всичко
За книги, които никой не иска вместо да се  хвърлят може да ги предложите за арт проекти или вие самите да пробвате да измайсторите нещо.
Това е интересна идея (за книги, които наистина нямат друг начин за “живот”), има разни такива проекти, от които може да заемете идейки, като добавям и още една - върху такива книги може да се упражнявате да си рисувате “порезки”, ако имате увлечение към украсените краища, вместо да се вземат заради опаковката такива книги с понякога съмнително качествено съдържание.
Уникално яка идея. Ще може ли да споделите някакви снимки или линкове как се правят прорезки.
Виждала съм различни клипчета на художници (или хора с такива умения, дори и да не им е професия), но не съм се сещала да си запиша линк към тях. Може да опитате с търсене в нета по ключови думи sprayed edges handmade или painted book edges - излизат разни клипчета, все някое може да е от полза. В тези, които съм виждала ми е направило впечатление, че слагат книгата в нещо като дървено менгеме, за да притиснат добре листата, върху които ще рисуват, а художниците с четка създават различни картини върху тях. Предполагам, че не ползват маслени бои, никак не са подходящи според мен за такава цел, може би акварелни или акрилни.

# 61
Скрит текст:
Вкъщи библотеката е пълна, имаме и друг апартамент и там е пълно, в къщата ни за почивка има цяла стая, там нося последните години.
Ох, все едно ми описвате моите пространства. Затрупала съм всичко
За книги, които никой не иска вместо да се  хвърлят може да ги предложите за арт проекти или вие самите да пробвате да измайсторите нещо.
Това е интересна идея (за книги, които наистина нямат друг начин за “живот”), има разни такива проекти, от които може да заемете идейки, като добавям и още една - върху такива книги може да се упражнявате да си рисувате “порезки”, ако имате увлечение към украсените краища, вместо да се вземат заради опаковката такива книги с понякога съмнително качествено съдържание.
Уникално яка идея. Ще може ли да споделите някакви снимки или линкове как се правят прорезки.
Виждала съм различни клипчета на художници (или хора с такива умения, дори и да не им е професия), но не съм се сещала да си запиша линк към тях. Може да опитате с търсене в нета по ключови думи sprayed edges handmade или painted book edges - излизат разни клипчета, все някое може да е от полза. В тези, които съм виждала ми е направило впечатление, че слагат книгата в нещо като дървено менгеме, за да притиснат добре листата, върху които ще рисуват, а художниците с четка създават различни картини върху тях. Предполагам, че не ползват маслени бои, никак не са подходящи според мен за такава цел, може би акварелни или акрилни.
Благодаря много. Ще потърся идеи по ключовите думи.
#BGмамачете

# 62
  • Пловдив
Няма нужда от #хаштагове, кампанията приключи вчера.

# 63
Нищо не разбрах от тази кампания къде какво на кого носи и за какво се прави

# 64
Това е положението, в общи линии:

# 65
дарихме  книги,  като намерихме връзка с  завеждащ библиотека в малко селце в нашето населено място от една от ФБ групите, в които членувам.  Съдейства ни и администраторът на групата с информация, че получателите са коректни. Занесохме книгите на място. Беше вълнуващо да се запознаем с младата жена отговорник,  която сподели , че малките читатели , пък и не само те чакат книгите с нетърпение. Беше наистина голямо преживяване. Все още се чете!

Нищо не разбрах от тази кампания къде какво на кого носи и за какво се прави

Аз съм засичала подобна кампания в ФБ. Книгите се носят в определени по списък бензиностанции в населеното място и после, след изтичане на срока се събират от съответната организация и разпределят в различни читалища и библиотеки по малки населени места.

ето за това ставаше въпрос, но беше есента 2024

https://www.facebook.com/knigodaritel

https://club.lukoil.bg/news-item/7529461

Доскоро мислех че във ФВ има организация "Спаси книга" която продължава подобна дейност, но съм се объркала тотално. Събират книги, които после продават (пише "предлагаме безплатни и платени книги" ) , подобно на Книжен пазар.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 10:52 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт