Египет /Тема 18/

• 24 751
  • 396
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Роже много си прав. Щайгенбергера не се предлага от ТА, много скъп ще дойде.
Аз лично прегледах и опцията сами да тръгнем, но сме по голяма група и другите не са съгласни с мен. А разликата е прилична в цената на хотела, да билетите са скъпи, но ступва на това което предлага и ТА.
 Но пък ще сме независими... ама навих се с тях и сега ще им свиря по гайдата.
Досега сами сме пътували, сама съм буквала и хотел и билети и ядове не сме имали. Ама тоя Египет солен ще ми дойде. Солен не откъм цени, а от към претенЗии.

# 316
  • Beyond the Frontiers
Абсолютно не е вярно това. Всички Steigenberger в Египет се предлагат за български пазар. Изключвам тези в Кайро и в Александрия - ясно защо.
Между другото Steigenberger, Jaz, Iberotel, Sol Y Mar са под една шапка в Египет.

Друг е въпросът дали винаги има места.

# 317
  • Sofia
Египет за повече дни, особено ако нямаш претенции за олинклузив, си е много по-добре . Избор на настаняване, на места за хранене, самостоятелна програма. Но за първи път и за начинаещи - най-добре с агенция. За Пловдив и Варна, за да се елиминира максимално риска от отмяна - директно бих заложила на полет от София, така ще може на спокойствие да си планирате и пътя до там, а не да се чудите какво да правите в последния момент. Вече ако сте гъвкави в програмата - запазете от където ви е удобно, пък ако има проблем ще го мислите.

# 318
  • Beyond the Frontiers
Извинявам се, ставам досадна, ама абсолютно всеки вариант подлежи на анулация, промяна и т.н.

П.П. днес местим от София към Пловдив...за щастие поне при мен засегнатите са доволни - от Хасково са. Дефектът в случая е ефект.

# 319
  • София
Галактик може и да си права, но аз поне на повечето ТА не го видях хотела. Извинявам се ако го е имало, сега ще дебна.
Факт е, че на групата им е скъпо, досега съм се справила много добре на предишните екскурзии, тук обаче сме повече хора и удрям яко греди. Няма как лесно да угодя на 10 човека.
Следя полетите от София сме и за нас е по лесно, но уви не мога да ги убедя, че е по добре сами да се справим.
Накрая като ми прикипи, си взимам децата и мъжа и газ.

# 320
  • Beyond the Frontiers
Малко нашия манталитет е да мислим, че винаги ни прецакват, да дебнем уау оферта и т.н.
За световно наложени вериги/ хотели, където и без това местата са кът, е трудно да се търси промо оферта.
Steigenberger Al Dau, Pure life - местата са си кът. Наложена марка и еталон за качество.

Не ме разбирайте грешно. Аз самата за моето семейство знам, че масовата програма не е ОК. Но, голямо НО...когато нямам вариант за друга директна алтернатива, това натежава.
Времето ми е ценно.
Финансово, дори като вътрешен човек, не ми е кой знае колко по-изгодно за да натежи избора, особено за такава близка дестинация.

# 321
Според мен за такива дестинации като Египет и Тунис заради чартъра е по-добре с агенция. И там вече ако си само на почивка те не те занимават въобще. За екскурзия ..  нещата са различни, още помня тези от Бохемия как ни влачиха като някакви зомбита да ставаме в 5 часа всеки ден и да спим по 4-5 часа, защото наблъскали 100 неща в кратко време. Но естествено не пропуснаха да ни заведат в магазин да слушаме презентация вече претрепани, и всеки искаше да се върне в хотела.
В Европа разбира се само самостоятелно. А ако сам си сглобяваш всичко и се занимаваш тогава защо ти е агенция?

# 322
Съгласна съм ,че екскурзия с агенция е препускане, единствения ми хубав спомен е ,че завързах приятели от групата.

# 323
Въпрос към почивалите в Хургада и посещавали Сензо мол да питам струва ли си или да не си губим времето, ако магазините са тип базар с китайски стоки?
Интересуват ме качествени египетски дрехи, обувки, козметика, не Зара, НМ и др, които си имаме в България.

# 324
  • София
И аз въпрос за шопинг в Хургада . Четох, четох и сега се чудя в сензо мол или Клеопатра базар , който не знам дали е същия Клеопатра като в Шарм. Също колко е реалната спазарена цена за Юбер от Макади до Хургада ? Благодаря !

# 325
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
С убер няма спазаряване.
Още щом заявиш убер пише от къде те взима, къде те оставя и точна цена.

# 326
Може да си провериш текущата цена в приложението или сайта, като зададеш адресите...

# 327
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Цената на убера не е като на такситата у нас.
Четох всичко, когато правих регистрацията преди 1000 години Grinning

Цената зависи от разстоянието, но повече зависи от това колко коли има наоколо и колко желаещи да се возят.
Една и съща дестинация може да излезе с 20-50% по-скъпа в определени часове.
И пак услугата е по-евтина от тази в България.

# 328
Роже много си прав. Щайгенбергера не се предлага от ТА, много скъп ще дойде.
Аз лично прегледах и опцията сами да тръгнем, но сме по голяма група и другите не са съгласни с мен. А разликата е прилична в цената на хотела, да билетите са скъпи, но ступва на това което предлага и ТА.
 Но пък ще сме независими... ама навих се с тях и сега ще им свиря по гайдата.
Досега сами сме пътували, сама съм буквала и хотел и билети и ядове не сме имали. Ама тоя Египет солен ще ми дойде. Солен не откъм цени, а от към претенЗии.

Кой Щайгенбергер не се прадлага през ТА? Aqua Magic и Al Dau със сигурност могат да се вземат през ТА и то на добра цена, без полети.

# 329
онзи ден в немска тур. агенция, видях оферта залепена на прозореца, Стейнбергер Аква Маджик за 715 Евро с полети, 1 седмица, в двойна стая. Чудя се , защо Бг ТА предлагат тези хотели на ужасно високи цени или поне славата им в БГ е, че са много скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт