Египет /Тема 18/

• 24 580
  • 394
  •   2
Отговори
# 330
Специално Aqua Magic си е семеен хотел и човек е хубаво да не очаква Щайгенбергер от Германия примерно. Не е лош хотел иначе де, особено за семейства с деца.

# 331
аз в Аква Маджик няма да тръгна, но за следващ път съм си харесала Титаник в Хургада. Ако някой е бил там скоро, разкажете малко? Има ли безопасни променаде за разходки до или извън хотела, както е комплекса на Макади?

# 332
онзи ден в немска тур. агенция, видях оферта залепена на прозореца, Стейнбергер Аква Маджик за 715 Евро с полети, 1 седмица, в двойна стая. Чудя се , защо Бг ТА предлагат тези хотели на ужасно високи цени или поне славата им в БГ е, че са много скъпи.
Защото хотелите продават стаите на различни цени за различните пазари. Ако си купите офертата за немски пазар и нямате немски документ за самоличност, на рецепция имат право да не признаят рейта, на който сте букнали и да Ви предложат друг според политиката си. Нашите туроператори нищо не могат да направят по този въпрос- каквата цена им предложат, с такава работят.
Ако самите туроператори си слагат по-голяма надценка, защото българинът е готов да плати повече за Щайгенбергер, отколкото за друга верига- това е друг въпрос, но пак е на пазарен принцип. Ако никой не купува Щайгенбергер, може да го продават с по-малка от стандартната надценка и крайната цена пак да е по-висока от тази за немския пазар заради първата причина.

# 333
онзи ден в немска тур. агенция, видях оферта залепена на прозореца, Стейнбергер Аква Маджик за 715 Евро с полети, 1 седмица, в двойна стая. Чудя се , защо Бг ТА предлагат тези хотели на ужасно високи цени или поне славата им в БГ е, че са много скъпи.
Защото хотелите продават стаите на различни цени за различните пазари. Ако си купите офертата за немски пазар и нямате немски документ за самоличност, на рецепция имат право да не признаят рейта, на който сте букнали и да Ви предложат друг според политиката си. Нашите туроператори нищо не могат да направят по този въпрос- каквата цена им предложат, с такава работят.
Ако самите туроператори си слагат по-голяма надценка, защото българинът е готов да плати повече за Щайгенбергер, отколкото за друга верига- това е друг въпрос, но пак е на пазарен принцип. Ако никой не купува Щайгенбергер, може да го продават с по-малка от стандартната надценка и крайната цена пак да е по-висока от тази за немския пазар заради първата причина.

Не, нямат право да не признаят резервацията. Откъде произлиза това право? В "Allgemeine Geschäftsbedingungen" на нито един немски оператор не е упоменато, че офертата важи само за немски граждани. Като граждани на ЕС ние сключваме договор с немския оператор, който той е длъжен да изпълни. Рецепцията в случая не е играе никаква роля.

# 334
  • Beyond the Frontiers
Египет не е ЕС.

Хич не ги интересуват нашите правила. И когато искат да работят с определена националност туристи или държава, или туроператор, не дължат обяснение. Сигурна съм, че е ясно, кое ще предпочитат...не е българските туристи...
Между другото, когато правя резервация за клиенти и имената не звучат български, винаги ме питат за националност. Говорим за дестинация Тунис, Турция, Египет.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 21:04 от Galactic Voyager

# 335
Брей и защо не искат да работят с български туристи? Тази година в хотела ни в Тунис беше пълно с българи и немци, разлика не видях. Или става въпрос за някакъв див расизъм?

# 336
  • Beyond the Frontiers
Защото пазар Германия е драматично по голям от пазар България, например. Защото когато туроператор от Фрaнция отиде и запази хотела на 100% за целия сезон в Тунис, хич не ги вълнува, че туроператор от България иска 10 стаи на седмица и то на запитване...Чист икономически интерес.
И колкото и невероятно да му се струва на някой, има си хотели, които не желаят да работят с определени националности.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 08:42 от Galactic Voyager

# 337
То не е невероятно просто се нарича расизъм. Надявам се да не се изненадват неприятно, ако към тях се прояви същия.

# 338
Не е расизъм, и немците, и българите и египтяните са една раса. Просто предпочитат който има повече пари.

# 339
  • На планетата Земя
Хахаха, расизъм! Със сигурност! Таня, ти си нашата майка Тереза - със сигурност, ако отдаваш под наем апартамента си, ще предпочетеш семейство египтяни пред  швейцарци. Убедена съм 😆
Хайде да стъпим малко на земята и да оставим свободния пазар и търговия да функционират по естествен път.

# 340
Здравейте! Обмисляме със семейството ми второ посещение на Египет и имам няколко въпроса. Първият път ходихме преди три години, но за жалост мен и съпругът ми ни хвана така прослувутия вирус и бяхме много зле. Въпреки че се пазихме страшно много, не сме яли никакви плодове, не сме пили чешмяна вода и не сме мили зъби с такава, бяхме с диария и температура и една седмица след като се прибрахме в България все още се възстановявахме. На децата нищо им нямаше. Така и не можах да си го изживея на пълно и да се насладя на почивката. Чета, че има пробиотици за пътуване. Някой пробвал ли ги е ? Да ми препоръча марка ? Дали ще ни помогнат? Много ме е страх да не стане пак така.
Другият ми въпрос е за хотела. Първият път бяхме в Десерт Роус. Сега ни препоръчват Джаз Аквамарин. Четох, че плажа не става. Може ли някой, който е ходил да даде мнение?
И последно - чета, че си резервирате от Аладин екскурзиите предварително. Предния път като ходихме направо на място им писахме. Сега се пълнят местата ли ? Дали трябва сега и аз предварително или може там на място ?
Благодаря предварително за отговорите

# 341
Нови линии на Пегасус до Луксор и Марса Алам в Египет от 6 ноември.
И промоция на 18 и 19 септ. за полети от 6 ноември до 27 март (за 1 евро от SAW плюс таксите)

Цени от 58 евро до Луксор двупосочно с таксите (от Истанбул С.Гьокчен)
Цени от 71 евро до Марса Алам двупосочно с таксите (от Истанбул С.Гьокчен)

Кофти часове, но... това е положението Grinning

# 342
  • Beyond the Frontiers
Jaz Aquamarine строят понтон. Не знам до къде са го докарали.
Преди 14 дена:

# 343
  • Sofia
Не е расизъм, и немците, и българите и египтяните са една раса.
Всъщност, не. Расизмът е неприязън не само към конкретна раса, но и към дадена етническа група.
Освен това, голяма част от египтяните не са бели, нито се считат за такива.

Хайде да стъпим малко на земята и да оставим свободния пазар и търговия да функционират по естествен път.
И това не е точно така. Wink Дискриминацията по етнически признак е незаконна в целия Европейски съюз. Можеш да бъдеш осъдена за такава, ако недвусмислено се докаже, че си отказала да дадеш апартамента си на някой потенциален наемател, защото е от ромски произход, например.

Еее, diziler, супер новини за Марса Алам! Hands Clap

# 344
Еее, diziler, супер новини за Марса Алам! Hands Clap
Мисля, че и Уизеър си кацат там (от Рим Фиумичино), та може да се прави врътка от София. За мен часовете са важни, пълен абсурд е да кацам по нощите в Египет Grinning

Общи условия

Активация на акаунт