Египет /Тема 18/

• 23 744
  • 386
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Е, ако кацнеш директно в градчето, в което ти е хотелът, не е чак такъв проблем. Simple Smile Аз от тази логика изхождам. Иначе, за Марса Алам трябваше да пристигнеш в Хургада и после Uber до Марса Алам или нещо такова, което си беше голямо неудобство.

# 346
На думи е лесно. Това не е Европа обаче. Кацал съм вечер в Александрия и още помня как ме наобиколиха 10 бакшиша пред летището и един ми дърпаше куфара към неговата кола, аз държа дръжката, но и той не пуска и ми дърпа куфара. Насила ли трябва да съм му клиент? Измислят си цени, правят каквото искат. Uber, Yandex и т.н. в тия държави от опит знам, че трудно се поръчват когато си на  място с много, ама много таксита (летища, автогари, жп гари). И всеки те гледа, подсвирква и ти казва "такси" по 100 пъти в минута, трудно го различаваш uber от другите коли, трудно го и намираш. Това не е като пред софийското летище, с няколко таксита и няколко досадници. В Египет са брутални нахалници.  Същата история е и след кацане в Киргизстан, Узбекистан, Казахстан и т.н. Накацат те като мухи, дори и да откажеш няколко пъти, ходят след тебе поне 5 минути, дори и вече да си се отдалечил и да седнеш някъде, пак стоят и ти досаждат, не приемат "не" за отговор. Ако си ровиш в телефона, да търсиш Uber или Яндекс (в зависимост от държавата), ти задават сто въпроса, в кой хотел си и т.н., тоест не искат да изпуснат "златната кокошка, идваща от Европа". Пред всяка една жп гара в Узбекистан (Хива, Бухара, Ташкент, Самарканд) е същото. Не е само пред летищата. В тези държави е така. Най-лоши спомени имам точно от Египет.  А Uber си е удобно да се поръча от хотела или от някое не толкова стратегическо място в града. Не и летище. И да, на връщане от хотела в Александрия до летището си поръчах Uber, лесна работа. Стоиш пред хотела, никой не те притеснява, проследяваш си таксито, изчакваш и така. Пред летище е ад.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 12:45 от diziler

# 347
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Наемане на трансфер от хотела е опция.
 Simple Smile Предлага се и от Виатoр, трябва да се провери за конктерния град и период.

# 348
Здравейте,
От къде е най изгодно да се закупят екскурзии от Шарм ал Шейх до Кайро или Луксозно?

# 349
Да се включа и аз с опита си с египетските таксита.... По неясни причини не успяхме да извикаме такси на Uber. Решихме, че ще тръгнем пеша, разстоянитео не беше голямо. Имаше в хотела огромна табела с  предупреждение да не използваме местните "копърки". Е, да но не устояхме, мислейки, че сме подготвени за всичко. Веднага ни настигна един мургав местен със синьо- оранжево такси/точно каквото беше на снимката в хотела/ и ни предложи да ни закара до мола за един долар, звучеше правдоподобно... разтоянието не беше голямо. Изрично попитахме да не е цената на човек, каза, че е за всички. Тръгнахме и изведнъж шофьора се присети, че мола работи от по- късно и ще ни закара в друг, по- добър с фиксирани цени, преди това и до местна аптека. През цялото време ни изчакваше. Което ме усъмни малко, но вече се бяхме качили... Свършихме с "неговите" обекти и попита сега вече да ни закара ли до мола и се оказа, че цената е на километър ... Естетсвено, не му се вързахме и не платихме сумата, за която претендираше. За връщане от мола бяхме решени да не се качваме на такси, но не устояхме на преложението за три долара. Тук сценария беше друг: под предлог, че банките не обменят по долар, започна едно прехвърляне на пари. Дава ти 7 долара , за да му дадеш 10 . В последствие ти казва, че не си му дал 10, а един, набутва ти долар и иска 10.... кой се върже-  изгаря  Simple Smile
 Макар да съм сигурна, че има поне още доста възможни уловки с местните таксита, се надявам да съм полезна с моя опит. За мен тези са си типични измамници и не доумявам как  ги търпят като се знае какво правят с туристите.

# 350
Здравейте! 🍀 Някой може ли да сподели актуален ценоразпис на SIM картите на летището в Шарм ел Шейх и бихте ли споделили кое приложение използвахте за таксиметрова услуга?

# 351
inDrive препоръчват за такси.
За екскурзиите Аладин.

# 352
  • тук-там
Привет. Има ли изобщо ТА, която предлага Шарм от Пловдив?  Препоръчайте хотел за възрастни - държа на басейн, собствен пясъчен плаж и ОИ. Били сме в Джаз в Хургада, но доколкото чета през октомври по-топла е водата в Шарм, пък и не сме ходили там. Благодаря предварително.

# 353
  • Beyond the Frontiers
ТА не организират чартъри. Това се прави от ТО.
Абакс пробваха, явно не стана. Обяснение, защо не съм искала, а и никой не е длъжен да дава ...Анулирана е цялата програма.

Jaz Belvedere, Iberotel palace, Jaz Farouz, Cleopatra, Nubian...има и доста други, но зависи, какво разбира човек под "пясъчен" плаж в Египет.

# 354
  • Пловдив
Аз съм от Пловдив и ми е много удобно да пътувам от тук но за съжаление полетите са много рисковани защото в последните години по незнайни причини (предполагам заради лошите часове късно пристигане по нощите и многото ранно тръгване на обратно много хора предпочитат по-хубавите полети от София)се провалят.За Египет имаха само Абакс .Аз утре летя с Онекс за Шарм Ел Шейх е наистина друго е да си в 11 часа в хотела и на връщане да закусиш да оправиш багажа и да си тръгнеш без да губиш много от почивката.

# 355
  • Beyond the Frontiers
Извинявам се, ясно е че удобно да се търси другаде "вината", но истината е много проста: няма достатъчно интерес от Пловдив.
Програмите са обявени преди доста месеци...Записванията също текат от месеци...Дори чакане на Last Minute не оправдава, защото имаше много добри цени, по-ниски от тези в момента.

Места в самолетите за октомври има, в хотелите обаче е проблем.

# 356
Аз съм от Пловдив и ми е много удобно да пътувам от тук но за съжаление полетите са много рисковани защото в последните години по незнайни причини (предполагам заради лошите часове късно пристигане по нощите и многото ранно тръгване на обратно много хора предпочитат по-хубавите полети от София)се провалят.За Египет имаха само Абакс .Аз утре летя с Онекс за Шарм Ел Шейх е наистина друго е да си в 11 часа в хотела и на връщане да закусиш да оправиш багажа и да си тръгнеш без да губиш много от почивката.
От Пловдив ли с Онекс?

# 357
  • тук-там
А какви са часовете на полетите за Шарм от София? По-скоро този на връщане ме притеснява да не е посред нощ...
Спрях се на Плаза Гранд. Ако има мнения за хотела ще съм благодарна. За ТО или ТА също.

# 358
Мдаааа.... Навикът ни, да се организираме в последните дни, ни показа среден пръст...
Натъкмихме се за Джаз Фанара, ама за нашите дати няма места. Явно хотела се е сдобил с много почитатели, защото за първи път през Октомври няма места.
Имаме оферта за V Hotel Sharm El Sheikh 5* . На картата ми харесва, че е в залив, има на близо Манго Маркет, близо е до “цивилизацията“, без да е в джамбурето. Отзивите не са лоши за него, но бих искала да прочета “местни“ мнения от ходилите там. Благодаря предварително!
Вероятността да сме там е огромна, ама поне да съм подготвена какво да очаквам.
Дева съм - не си падам по изненадите Joy

# 359
  • Beyond the Frontiers
От това, което аз виждам за дестинации Тунис и Египет в момента е, че за началото на октомври до към 15.10 е голям зор с местата в хотелите.
На полетите места има..но като няма по хотелите, няма last minute.

Общи условия

Активация на акаунт