Египет /Тема 18/

• 23 801
  • 390
  •   2
Отговори
# 360
Ако има свободни места по полетите, а няма в хотелите, не пускат ли в продажба само полет?

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 20:13 от neuromancer

# 361
  • Пловдив
Аз съм от Пловдив и ми е много удобно да пътувам от тук но за съжаление полетите са много рисковани защото в последните години по незнайни причини (предполагам заради лошите часове късно пристигане по нощите и многото ранно тръгване на обратно много хора предпочитат по-хубавите полети от София)се провалят.За Египет имаха само Абакс .Аз утре летя с Онекс за Шарм Ел Шейх е наистина друго е да си в 11 часа в хотела и на връщане да закусиш да оправиш багажа и да си тръгнеш без да губиш много от почивката.
От Пловдив ли с Онекс?
Не София.
Имам въпрос струва ли си безплатната екскурзия която ни предлагат Онекс с разходка няколко часа с автобус на Шарм Ел Шейх?Или е губене на време?

# 362
  • Beyond the Frontiers
Ако има свободни места по полетите, а няма в хотелите, не пускат ли в продажба само полет?
Те се продават на запитване. Ама не очаквайте да са цени като нискотарифен полет...

# 363
  • София...........
Здравейте Simple Smile
Интересува ме хотел  MERAKI Resort (adult only) в Хургада. Някой посещавал ли го е и впечатления?
Благодаря Flowers Hibiscus

# 364
  • Пловдив
Ако някой все още има съмнения за Египет по конкретно Шарм Ел Шейх да запазва смело в 5*..Хотелите са пълни,времето е супер,водата в морето много топла  29 градуса живот кипи на всякъде.

# 365
slavei4e, имахте резервация за Reef Oasis, нали?
Доволни ли сте?

# 366
  • София
Ако някой все още има съмнения за Египет по конкретно Шарм Ел Шейх да запазва смело в 5*..Хотелите са пълни,времето е супер,водата в морето много топла  29 градуса живот кипи на всякъде.
Славейче, радвам се, че сте си прекарали супер в Египет.
А басейните топли ли са?
Че се каним да водим в началото на септември догодина малкия / 7 години/ и той все в басейните бяга...

# 367
  • Пловдив
Роже в момента съм тук.Водата в басейните също е много топла.Дори само повтарям на мъжа ми ,че от толкова почивки за първи път толкова топла вода и не ти се излиза.Не разбирам на какво се дължи ,може би това ,че температурата на въздуха е от няколко месеца около 37-40 градуса или си зависи от хотела къде е.Тук няма отлив,няма вятър а кораловият риф е един от най красивите.Целият плаж е широк с пясък.Има на 2 места  със ситен пясък за малки деца .Хотела е Риф Оазис Блу Бей Ризорт и Спа5*.Ще дам подробен обзор като се върна.Ако някой има въпроси и сега може да пита.

# 368

Имаме оферта за V Hotel Sharm El Sheikh 5* .

Повдигам си молбата за реални мнения Simple Smile

# 369
  • Пловдив
gerata,днес точно взехме хора от този хотел за въпросната безплатна екскурзия на Онекс.Пълна пародия беше не ви я препоръчвам .Загуба на време .Водиха ни в някаква фабрика уж за масла Нефертити.Много приказка и накрая хайде купувайте.Само като видяхме цените и се изнизахме бързо бързо.След това в православен храм,меморалма на мира,после пак в търговски център и аптека.Водачката беше младо момиче украинка  и само ние българив групата.Говореше само на руски.Някои от самолета ги засякохме в храма с бъл.водач.Успях да я разпитам за хотелите.Този за който питате каза ,че е добър.Както и Риксос,Джаз,Албатрос и Steigenberger .Най много ме шокира като каза ,че заплатата на момчетата в хотелите е 35 долара.А на рецепция с няколко езика 100 долара.

# 370
gerata,днес точно взехме хора от този хотел за въпросната безплатна екскурзия на Онекс

Flowers Four Leaf Clover

Нямаше И тук места за нашите дати.

Хотела, в който ще бъдем,  вече е избран и платен, но ... аз все още не знам кой е Joy

За заплатите - ниски са, за това винаги оставяме бакшиш на чистачите.

п.п. Park Regency е хотела. Видях, че има хубав риф.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 20:11 от gerata

# 371
  • Варна
Ние винаги оставяме бакшиши на всички, понеже в Египет хората са от най-милите, които съм срещала. Но не мисля, че заплатите са по 35 долара или поне са били някога. Бяхме говорили с местен таксиметров шофьор по темата. Особено на рецепция и на мениджърите по хубавите хотели в Шарм заплатите нямат общо с 30 или 100 долара. Като не казвам,че са високи за нашите стандарти. Сигурно ако хората в Египет имаха избор, държавата щеше да се обезлюди..

# 372
Те имат визов режим за почти целия свят. А икономиката куца. Сивият сектор е невъобразимо висок. Може официално да получаваш 20 долара, но реално да получаваш и няколко стотин. В туристическия сектор ги назначават на безумно ниски заплати, като се знае, че печелят и се издържат основно от бакшиши". Само дето осигуровки - йок. Приказвал съм си с един beach guy, дето оправяше шезлонгите, една вечер.. доста дълго. Живееш ден за ден, имаш пари, но... един ден пенсия няма да имаш. Но когато си на 60+ внуците те издържат. А като имаш много деца, имаш и още повече внуци, гладен няма да останеш на стари години. Такава е логиката в почти целия арабски и персийски свят, също и в Индия, Пакистан....
В Иран например средната заплата е към 200-250 долара, ама... върху петрол газят. Умишлено се поддържа нисък стандарт. В много държави е така.

# 373
Здравейте,
Става ли за плаж и море в Шарм Ел Шейх в края на октомври - началото на ноември ? Какви температури може да очакваме ?

# 374
Здравейте, разбрах че е нужна виза за посещенията в Кайро, каква е процедурата и от къде се издава такава и цената влияе ли се дали е за възрастен или дете до 12г.?

Общи условия

Активация на акаунт