Египет /Тема 18/

• 23 714
  • 386
  •   1
Отговори
# 375
Става ли за плаж и море в Шарм Ел Шейх в края на октомври - началото на ноември ? Какви температури може да очакваме ?
Перфектни, даже високи Wink

# 376
Здравейте, разбрах че е нужна виза за посещенията в Кайро, каква е процедурата и от къде се издава такава и цената влияе ли се дали е за възрастен или дете до 12г.?

Визата си е виза за цял Египет, не само за Кайро. Плаща се на летището.
Няма виза за Шарм.

# 377
Здравейте, разбрах че е нужна виза за посещенията в Кайро, каква е процедурата и от къде се издава такава и цената влияе ли се дали е за възрастен или дете до 12г.?

Визата си е виза за цял Египет, не само за Кайро. Плаща се на летището.
Няма виза за Шарм.
Е как ще е за "цял" Египет, щом не важи за полуостров Синай, съответно летище Шарм ел Шейх?
Аз съм кацал в Кайро, в Александрия, в Хургада... трябва си виза за "континенталната част" или там както се казва.

# 378
Благодаря ви, точно защото ще кацаме в Шарм, а ще посещаваме Кайро допълнително. Каква е процедурата на летището, при кацане и проверка на документи ли се заявява и плаща ?

# 379
При кацане, преди паспортната проверка. За деца - не знам.

# 380
  • Пловдив
При кацане в Шарм Ел Шейх ви дават едни жълти талончета които трябва да попълните с имената,хотела където ще почивате,адреса му,каква е целта на пребиваването ви ,както и номера на полета с който сте пристигнали.При паспортната проверка се дават заедно с паспорта.Нищо не се заплаща.Слагат ви печат в паспорта.На тръгване ще видим как ще е?Иначе мерките за сигурност са много строги.В нашият хотел има 2 бариери  на разстояние  с охрана.Отделно като пристигнеш багажа го оставяш под един навес .Проверяват ти го с детектор,след това отделно на лента минава.Ако се наложи да излезеш извън хотела задължително пак ти записват имената и номера на стаята.Като се прибереш те отмятат ,че си се върнал.

# 381
Визата се плаща ако излизаш от Синай към останалата част на Египет. Не съм го правил но на летището ще ви кажат къде и как, няма да се минат.
Ама все си мисля, като ползвате организирани екскурзии, питайте агенцията. Нали им плащате за тая работа.

# 382

Визата си е виза за цял Египет,  не само за Кайро. Плаща се на летището.
Няма виза за Шарм.
Е как ще е за "цял" Египет, щом не важи за полуостров Синай, съответно летище Шарм ел Шейх?
Аз съм кацал в Кайро, в Александрия, в Хургада... трябва си виза за "континенталната част" или там както се казва.

Е, нали съм го написала? Защо трябва да спорим?

п.п. Визата е на калпак с паспорт. Има паспорт - има виза.

# 383
При кацане в Шарм Ел Шейх ви дават едни жълти талончета които трябва да попълните с имената,хотела където ще почивате,адреса му,каква е целта на пребиваването ви
Не всички ще отсядат в хотел и не всички ще почиват. Някои отиват при приятели, други при роднини, трети по работа.... Повечето кацат с нормални пътнически полети, далеч не всички са с чартъри през турагенции. Но разбира се, на проверка подлежат всички. Аз съм кацал с Turkish airlines, полет от Истанбул. И въпреки, че имах покана от приятел и можеше да остана там, предпочетох да резервирам хотел, за да ми е по-спокойно и на мен.
За да не се се чака на опашки, предлагат и директен достъп до гишето за визи, разбира се, срещу допълнително заплащане.
Такова има и за паспортните проверки, да не се чака 1 час, може и по бързата процедура, но и срещу двайсетина долара отгоре.
Е, нали съм го написала? Защо трябва да спорим?
Заради думата "цял" в изречението "визата си е виза за цял Египет".. Нека бъдем екзактни, все пак. Не е за цял Египет.

# 384
  • Beyond the Frontiers
Да обобщим:
- визата се плаща за всеки, без значение дете, бебе, възрастен.
- цената е точно 25 долара.
- не се заплаща виза при кацане в Шарм Ел Шейх и ако няма да напускате Синайския полуостров.
- виза на летище Шарм може да се купи. Гишето е веднага срещу входа на терминала. Ако решите на по-късен етап, че искате екскурзия в Кайро например - агенцията ще се погрижи за това (мисля, че беше обаче малко по-скъпо).

# 385
diziler , спорът с теб е загубено време. Бъди екзактен, но не прекалявай. Не смятам, че написах нещо невярно.
п.п. За да не отварям нов пост - чувствай се доволен.
Нямам намерение да споря с теб за дребнави тъпотийки.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 20:56 от gerata

# 386
Как е времето по Нова година в Шарм ел Шейх? Водата е Ок за плицик, нали? Чудя се за една забежка по НГ.  В Мароко съм по Коледа Wink

@gerata
Скрит текст:
Странна реакция. Ами изразявай се точно и спорове няма да има Simple Smile  Няма кой да те репликира. Като напишеш “цял Египет” (нещо, което не отговаря на истината) естествено, че ще се обори от някого Wink Вместо “да, така е, сбърках”, реакцията е “спорът с теб е загубено време”. Това е когато човек винаги е “прав” и не умее да губи, било то и спор.

Общи условия

Активация на акаунт