Египет /Тема 18/

• 39 751
  • 634
  •   1
Отговори
# 525
Коя агенция препоръчвате с полет от Варна? Обмислям априлската ваканция да посетим Египет. Става ли в този период да се наслаждаваш на подводния свят всъщност или да гледам септември, октомври по-добре?
И друго - на Онекс в сайта като въведа 2 възрастни и 2 деца на 11 и 14г ми излиза само едно предложение за хотел в Шарм. А за Хургада изобщо нямат или не откривам с полет от Варна.

# 526
  • Beyond the Frontiers
Дете на 14 е възрастен. Търсете 3+1 на 11.

# 527
Много съм зле. Водя се от системата им. Щом позволява да въведа възраст на детето 14, не предполагах, че грешката е в моя телевизор.
Благодаря!

# 528
  • На планетата Земя
Live предаването с най-добро качество за момента на този линк:

https://www.youtube.com/live/MRzZtjGYVUQ?si=3n1Iefe8_XCMC2Ec

# 529
  • Варна
Здравейте, след няколко дни пътувам до Египет..Оказа се, че полета ще е рано сутринта и всъщност нямаме нищо планирано е първия ден. От туроператора имаме планирано посещение на Египетския,
но искам да посетя новия , който откриха  вчера.
Та въпросът ми е с какво да се придвижва от Кайро до Големия египетски музей?
Как ще стане най- добре, бързо и съответно да не ми отрежат главата.

# 530
  • На планетата Земя
Може да се свържете с местен тур гид, те ще организират транспорта и ще ви покажат вътре най-важните артефакти, защото е огромен. Може и само транспорт, а да се разхождате вътре сами.

# 531
Здравейте, след няколко дни пътувам до Египет.
Египет е обширно понятие, до къде в Египет? Град?
От туроператора имаме планирано посещение на Египетския,
но искам да посетя новия , който откриха  вчера.
Египетския КАКВО? По продължението на изречението явно трябва да гадаем, че говорите за "музей" и явно иде реч за "музея в Кайро" (този на площад Тахрир). Пишете по-разбираемо, за да ви разбираме и ние.

# 532
  • София
Здравейте
Гледам екскурзии по Коледа и се обърках съвсем. Харесала съм си Кайро и Хургада, просто защото на отиване самолета каца в Кайро, минава се на тъгъдък през музея и пирамидите и на другия ден автобус до Хургада. Понеже децата не са виждали пирамидите, Кайро в задължително да се посети и така ще спестим едни 7 часа с автобус в едната посока. И така - Хургада, и аче исках в Шарм. Четох темата, четох и старите теми и още не мога да избера хотел! Толкова много опции има, че ми се завива свят. Моля препоръчайте хотел в Хургада за семейство с две деца, 16 и 12 години. Благодаря ви! Важно ми е само чистотата и сигурността. Подозирам, че за плаж няма да става, не ми трябва аквапарк.

# 533
  • Sofia
За сигурността не се притеснявайте, за чистотата - може да погледнете хотелите, които се предлагат по вашата програма в букинг, трип адвайзър и Гугъл . Спрете се на 2-3 опции и тогава някой ще може да сподели мнение.

# 534
Откриха Големия египетски музей край пирамидите в Гиза

Видео: https://bntnews.bg/news/otkriha-golemiya-egipetski-muzei-krai-pi … -1363177news.html

На грандиозна церемония снощи Египет откри най-големия археологически комплекс в света, разположен край пирамидите в Гиза.

Големият египетски музей беше реализиран след близо две десетилетия работа. Строителството на сградата от стъкло и камък с площ от половин милион квадратни метра струва над 1 милиард долара.

Основната атракция в музея е съкровището на Тутанкамон, открито през 1922 г. в непокътната гробница в Долината на царете.

Близо 5000 предмета за първи път са събрани на едно място. Колекцията на музея включва над 100 хиляди артефакта и е най-голямата в света, посветена на една-единствена цивилизация.

# 535
  • Варна
Здравейте, след няколко дни пътувам до Египет.
Египет е обширно понятие, до къде в Египет? Град?
От туроператора имаме планирано посещение на Египетския,
но искам да посетя новия , който откриха  вчера.
Египетския КАКВО? По продължението на изречението явно трябва да гадаем, че говорите за "музей" и явно иде реч за "музея в Кайро" (този на площад Тахрир). Пишете по-разбираемо, за да ви разбираме и ние.
Писала съм. Как да се придвижва от Кайро до Големия египетски музей.
Относно Египетския. Да, става дума за Египетския музей.При редакцията на поста се е изтрила думата музей.

# 536
  • Beyond the Frontiers
January, за съжаление на 12 и 16 ще са си в графа възрастен.

Don Domat, никак не е сигурно, че програмата ще протече, както е написано в момента. На място гидовете ще ви кажат, та не бързайте с предварителните организации.

Аз бих погледнала в Get Your guide за идеи.

# 537
  • София
January, за съжаление на 12 и 16 ще са си в графа възрастен.

Благодаря. Подозирах, че ще са възрастни вече Simple Smile Тоест, ще си платя за четирима възрастни, а ще ни сложат в една стая, така ли е? Не видях апартаменти, само обикновени и family rooms. Не съм изтръшкала всички хотели де.

# 538
Каквото платиш, в това ще те сложат
Стая за 4, апартамент с две стаи, два отделни апартамента за по двама, всичко има

# 539
  • София
Добре, ще гледам. До сега не ми е излязъл апартамент, както казах.

Общи условия

Активация на акаунт