Египет /Тема 18/

• 24 984
  • 402
  •   2
Отговори
# 390
  • Beyond the Frontiers
Абакс обявиха горивна такса. Да, 20 лв. е.
Обявява се 20 дена преди тръгване. Тази седмица я обявиха и за датите след 14.10. така че всеки пътуващ с тях, ще получи такова напомняне за доплащане.

При другите за сега няма. Аз лично съм говорила със собственика на една от другите фирми и той ми потвърди, че има наистина повишение на цените от страна на авиокомпанията.

Законът за туризъм има изрично опция да се регистрира изцяло онлайн туроператор/агенция. Така че си е абсолютно законно.

# 391
Благодаря Galactic Voyager за информацията за размера на горивната такса! Беше ми полезна. Относно това, че е законна регистрацията онлайн е ясно, законно е но на мен, а предполагам и за много други е неудобна. За съжаление само този агент предлагаше това което търсех. 

# 392
  • Пловдив
Пишете името на агенцията и оператора за да сте полезни на останалите.

# 393
  • Beyond the Frontiers
Съмнявам се само един агент да предлага нещо...най-вероятно не сте го намерили на друго място просто. Предвид, че офертите са десетки, не е нещо изненадващо.

# 394
Ние тръгваме на 12.10 и нашата горивна такса беше 48 лева. Не знам кой и как я определя но все пак  ми се струва доста , при положение че в началото беше обявена 98 а после я намалиха на 48...

# 395
  • гр.Варна
Здравейте. Насочили сме се към хотел Jaz Belvedere в Шарм от 26.03 и моля за мнение за него. Не сме капризни, но с нас ще има малко дете на 1 година и 11 месеца. По отзиви, мнения и описание е супер, но все пак информация от първа ръка си е друго.

# 396
  • Beyond the Frontiers
Пясъчен плаж в Египет - Almaza bay/ Marsa Matruh

# 397
        И от мен една

# 398
  • Пловдив
Ще е интересно и полезно да разкажете повече за там.Не е популярна дестинация.

# 399
  • Beyond the Frontiers
Явно сме заедно в полета Simple Smile

Днес имахме обиколка по всичките хотели в залива на JAZ, на мен лично ми допадат много хотелите тук. Плажът е разкошен.
Но са са за спокойна почивка.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 20:02 от Galactic Voyager

# 400
А има ли хотел с бял пясък на плажа? Такъв ми се стори плажът на Клеопатра, но може да е било илюзия от снимката. Че, нали, “Египетските Малдиви”, очаквам бял пясък и тюркоазено море 🤣

# 401
Всички от Джаз в Алмаза бей са с бял пясък и тюркоазена вода.
Между другото, въпреки,че с големи букви на летището пише,че визата е 25 долара,набиха ни визите без да плащаме там,а в автобусите ни събраха по 28.  Като си тръгнахме пак в автобуса ни събраха по 5 долара или евро,или 10 лв,кой каквото даде,за "административна такса", Абакс това.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 21:33 от Ая

# 402
  • Beyond the Frontiers
Имат административна такса от местния офис 5 долара. Пише го в офертите и в документите за пътуване.

Заливът е много хубав. Ситен пясък, огромен плаж и като ширина и дължина. Места доволно много и то на прилично разстояние.

В събота ще обикалям и хотелите в Аламейн. След това имам нощувки в Клеопатра и ще сравнявам...

Общи условия

Активация на акаунт