Египет /Тема 18/

• 39 751
  • 634
  •   1
Отговори
# 555
Ние бяхме за 15 ти ,но само Хургада.Не ми се бие път 6 -7 часа за обратен полет от Кайро,за това отпадна.
Да Галактик,предполагам няма места ,но и с това темпо на търсене по една седмица съвсем няма да има в читав хотел.

# 556
Аз пък получавам всеки ден от Onex на имейла newsletters, без да искам да ги получавам и без някога да съм им ползвал услугите. Явно преди години съм се съгласил някъде и съм си въвел имейла. Даже току що видях, че е дошла някаква last minutes за Шарм за 10 ноември.
Хубаво се канех преди година-две да видя Белите нощи в Петер, сега само ще ги сънувам Sad
Е, сигурно има самосиндикални пътувания до там, но пък човек рискува след това "натиск" от неподозирано естество сигурно...
Скрит текст:
Само за ваше инфо: Белите нощи може да ги видите далеч не само в Питер, а и в скандинавските, и прибалтийските. Аз лично ги видях миналата година в края на май в Естония и Финландия. Имаме директни полети и до Рига, и до Хелзинки от София (до Рига, Каунас и Талин от Бургас). Нощем няма слънце, разбира се, но самото небе е бяло, от него идва някаква отразена светлина, улиците са полусветли. Специално в Талин и Хелзинки е много красиво.

Ако пък тооолкова ви се ходи в Питер по време на война, много хора го правят с полети до Рига и Талин, а оттам автобус LuxЕxpress
От автогарата в Талин, от 42 евро, пътува между 6 и 7 часа, заедно с чакането на границата. Има по 7-8 автобуса на ден.
От автогарата в Рига, 56 евро, 12 часа, заедно с чакането на границата
Понякога директни, понякога смяна в Нарвик, точно преди границата, но е на една резервация
https://luxexpress.eu/en/

Така може да си го съчетаете и съответно с Рига/Талин, изключително красиви градове.
Друг вариант е с полет на Пегасус София-Истанбул-Санкт Петербург, когато има промоции. Миналата седмица имаше и точно до Русия вариантите бяха изгодни, в пъти по-евтино от Turkish airlines. Трябва да дебнете промоции, обикновено за международни свързващи полети имат всеки месец промоции

# 557
  • Beyond the Frontiers
Има бутон за отписване.
За 10.11 е 190 евро на човек за Sharm bride.

# 558
  • Beyond the Frontiers
Вчера новият музей е достигнал до максимума туристи, които може да спомена в един ден.

От 8 ноември нататък билетите за уикенда (петък–събота) и празничните дни ще трябва да се резервират онлайн чрез официалния сайт (www.gem.eg). В тези натоварени дни вече няма да се продават билети на място. През делничните дни обаче правилата остават същите – можете да купите билети както онлайн, така и на място, докато има налични.

Това за хората, които пътуват само организирано.
И за тези, които са с туроператор, за да са наясно, че все пак тези неща се планират.

# 559
Аз имам малко тъп въпрос. Експонатите от музея в Кайро на пл. Тахрир (розовата сграда) преместени ли са в новия музей? Тоест този новият замества досегашния (обогатен и допълнен с още мн. експонати) или ще си функционират и двата музея?
През 2010 съм бил в този розовия и помня, че престоят вътре беше... часове.

# 560
  • Beyond the Frontiers
И двата си работят.
То толкова много имат да покажат, че и сега с 1 отделен за мумиите, 1 нов, 1 стар (изтървам някой със сигурност), пак не е изложено всичко.
Маската на Тутанкамон е вече в новия.

# 561
Здравейте,

Кога според вас ще излязат офертите за почивка в Марса Матрух за следващата година? Гледам само за Шарм и Хургада има.

# 562
  • Beyond the Frontiers
Има за Аламейн оферта 1. Нямам й много довери по много причини.
Там си струва само Риксос.
Емералд няма да пускат такива оферта категорично.
Абакс бяха обещали до края на октомври да имат, но явно не са стигнали до нея, защото извадиха цени и за есента по другите програми.

# 563
Много благодаря. А защо Емералд не искат да пуснат такава програма? Ще чакам Абакс явно.

# 564
  • Пловдив
Там е Средиземно море и е хубаво да се почива към края на юни за да е топла водата.А съответно цените на хотелите са доста високи.Доколкото съм чела за този период за хубав хотел започват от 4000 лв на човек и едва ли ще има бъл.агенция която ще успее да пусне чартъри до там.Абакс много се издъниха тази година и им няма вяра .

# 565
На мен идеята ми е за началото на август, тъй като имаме фиксиран годишен отпуск и в Шарм например ще е твърде топло. Та Средиземно море е търсената опция.

# 566
Там е Средиземно море и е хубаво да се почива към края на юни за да е топла водата.А съответно цените на хотелите са доста високи.Доколкото съм чела за този период за хубав хотел започват от 4000 лв на човек и едва ли ще има бъл.агенция която ще успее да пусне чартъри до там.Абакс много се издъниха тази година и им няма вяра .
Риксос в Аламейн за края на юни е 2500.

# 567
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Рускините качват клипчета от Ал Аламейн, но са настанени от другата страна на заливчето, в комплексите Марина и някакъв номер. Те са преди Риксос, по пътя от Александрия. Не съм ходила лично, но не се оплакват от настаняването..
Joy карат ги до О-мола до Риксос, да се разходят по корниша и да си направят снимки на фона на кулите на Риксос.

# 568
Току що видях,че Абакс са пуснали Алмаза бей+Кайро за май и края на септември.

# 569
Моля някой с конкретни впечатления от следните курорти да сподели.  Подредила съм ги по реда на предпочитане /засега/. 1.Desert rose 2.Long beach resort Hurghada 3.Sunrise Royal Makadi  4.Gravity hotel and Aqua Park 5.Swiss Inn Resort 6.Palm beach resort. Последните 2 са по-бюджетни варианти.
Най-важно  ни е да имаме море с пясъчен подход, достатъчно дълбоко, за да може да се плува, без да се ходи стотици метри навътре. За 1 и 5 има единични оплаквания, че затварят плажа /и басейните, естествено/ съответно в 17 и 18 ч. За 3 - отбелязват, че плажът работи дълго. И още едно притеснение имам - не ми се иска да ходим по 700-800 м между стаите /едва ли ще си позволим да сме в тези до морето/ и плажа, басейните, ресторанта.

Общи условия

Активация на акаунт