Египет /Тема 18/

• 39 735
  • 634
  •   2
Отговори
# 570
  • Пловдив
Там е Средиземно море и е хубаво да се почива към края на юни за да е топла водата.А съответно цените на хотелите са доста високи.Доколкото съм чела за този период за хубав хотел започват от 4000 лв на човек и едва ли ще има бъл.агенция която ще успее да пусне чартъри до там.Абакс много се издъниха тази година и им няма вяра .
Риксос в Аламейн за края на юни е 2500.
Къде видяхте юни на тази цена?Аз съм гледала само май и края на септември когато е студено  и няма много желаещи чужденци.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 11:33 от slavei4e

# 571
  • Beyond the Frontiers
В Аламейн другите, които се предлагат не си струват парите - Gewan. Не че са лоши, но за тези пари - не. Лично мнение и впечатление.
Ау, това е прясно, прясно...Абакс са пуснали и почивка и комбинация с Кайро. Кайро е на 4 часа път, така че е много добре като вариант. Плюс, че пътя е страхотна магистрала.
Славейче, не че нещо, ама само Абакс си изпълниха полетите за Алмаза бей. И доста успешно при това.
Jaz Sakhra e много добър.
На практика всичките Jaz са в един огромен комплекс. Нямам забележки за храна, хигиена. Плажът е разкошен.
Единствено може да е скучно, ако някой иска по-активна анимация.
Няма Cleopatra Sidi Heneish още, но този хотел е с по-добра кухня от Риксос Аламейн. Плажът е меко казано страхотен. Като картички са ми всички 200+ снимки от там.

# 572

Къде видяхте юни на тази цена?Аз съм гледала само май и края на септември когато е студено  и няма много желаещи чужденци.

https://azurtour.bg/pochivka/sezon-2026-v-alameyn-chartari-direk … ks-i-istoriya/642

# 573
  • Sofia
До тогава спасителите стояха на плажа и към 18 започваха да вадят хората със свирка от морето и да чакат залеза .Лично аз не знаех ,но тогава излизали  хищни риби и си става много,много опасно.

Излишно са те наплашили, според мен.
Всичките тия хищни риби си ги има и през деня в морето. Да, акулите, например, са най-активни при залез / изгрев, както и през нощта. С този факт, мисля, всички сме запознати от природонаучните филмчета.
Иначе, по тъмно, разбира се, че е по-опасно, но рисковете са основно да не стъпиш върху нещо отровно, от сорта на stonefish.
Просто политиката на хотела е да не пуска туристи в морето след определен час, а не че е хипер, мега, гига опасно.
Апропо, ние, като пристигнахме първата вечер в Jaz Fanara, забелязахме, че някакви хора бяха влезли в морето по тъмно – виждахме местещите се светлини от фенерите им. Не знам дали това събитие е било организирано от дайвинг центъра – възможно е.

# 574
  • София...........
И тази и миналата година различни хотели и не ни пускаха в морето след залез....
Знам, че след залез акулите са по-активни , също заради каменната риба и някой други , които отиват в по-плитката част...
За пързалките в много хотели са с работно време!
За басейните навсякъде след определен час е забранено влизането, за да се хлорира добре и в същото време да има достатъчно време за пълен разпад на вредните вещества за човека в хлора.

pipelot, ние бяхме в Desert Rose и останахме много доволни - много чист и поддържан комплекс , страхотен пясъчен вътрешния кръгъл залив , вкусна храна , а персонала са супер мили и любезни.... Единствено, че комплекса е доволно голям и разстоянието от сградата при рецепция до плажа не е малко, но трябва и да има някой минус Wink За наш късмет бяхме настанени в сграда по средата на комплекса и до основния ресторант , което беше голямо предимство ... Другия ни късмет на тази почивка беше , че нямаха свободни стаи от типа Супериор, който сме заплатили и ни настаниха в Премиум без доплащане, които са прекрасни!!!

# 575
Привет
Може ли да се възползвам от вашите познания и да питам за препоръки. Търсим хотел за посрещане на нова година в Шарм като искаме да се вместим в бюджет 3000лв. Има ли такава възможност като вариант, не сме претенциозни , но пък искаме да ни е хубаво?

# 576
  • Sofia
3000 за двама ду̀ши ли?

# 577
Да, пропуснах 🫶🏼

# 578
  • Пловдив
Galactic, излезнала ли цените за 2026г.
Спряхме се на тези хотели, които беше коментирала.За първа година смятаме да посетим Египет. Интересуваме се от хотел, плаж, хигиена и храна. За двама възрастни. Сезон който кажете, че е подходящ. Не да е горещо над 37 градуса, но и да не е 25 градуса. Обичаме красиви плажове и кристално синя вода😊
Благодаря предварително!

# 579
  • на последния етаж
Искаме да посетим Египет за първи път (семейно, двама възрастни и двама тийнейджъри), като предпочитаме повече екскурзионен тип ваканция (разходки, забележителности, посещение на местни ресторанти, пазари), а не почивка около басейн. Обикновено самоорганизираме почивките си, но за Египет мисля, че не е много удачно. Затова се чудя, гледам и малко се обърквам в предложенията на агенциите. Според вас коя програма да изберем (Хургада и Кайро или Шарм)? И как да се ориентирам в хотелите? Благодаря ви! bouquet

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 11:12 от Лита

# 580
За да се ориентирате къде да отидете, е хубаво да решите какво искате да видите.
В Шарм също има места за посещение и разходки, но сте далече от Кайро, където е новия музей. В Хургада има музеи, но за мене е по-скоро "джамбуре", от колкото място за забележителности.
От Шарм имате опции за морски изживявания - там коралите са много красиви. Особено в Рас Мохамед. Но това е резерват - отивате, виждате и си тръгвате. Има пустиня, има манастира св.Екатерина, има какво да се види, ако искате.
Кайро е един малък ужас - движението самосиндикално е само за местните. Кой на къде, как кара каквото и да е МПС, си е една загадка. Но пък е най-интересно от към исторически гледки. Пирамидите и Сфинкса няма да ги преместят.

# 581
  • Пловдив
Значи за Шарм сме ние. Ние сме за плажовете, а не за музей и камъни.
Обичаме морето, плажа и водата.
Падаме си по романтиката🫶
Благодаря gerata!

# 582
Ако е само за плаж - изборът Ви ще е огромен. Ако искате рифове /"домашни"/ - не чак толкова голям.

п.п. Марса Алам също е добра опция за плаж и спокойствие. Ама много спокойствие! Далеч е от големи селища, няма кой знае колко навалица, но пътя до там е дълъг. Иначе и там има един разкошен плаж - Ал Дахаб /май така се казваше/, но е дневен - отиваш в светлата част на деня и се прибираш. Платен е, голям е, но за повече от 1 посещение не си го представям.

# 583
  • Пловдив
Ако е само за плаж - изборът Ви ще е огромен. Ако искате рифове /"домашни"/ - не чак толкова голям.
Аааа, хотела също е важен. Да не е далече от плажа и да има и вкусна храна.
Може ли някакви препоръки?
Ще бъда много благодарна!

# 584
Пегасус пак са го ударили ларж за зимния сезон.
София-Кайро (новото летище Сфинкс край Гиза) от 57 евро/посока

И до курортите има примамливи цени. Трябва да си влезете в акаунта, за да видите намалените цени.

Общи условия

Активация на акаунт