Египет /Тема 18/

• 39 726
  • 634
  •   2
Отговори
# 585
Всъщност в Шарм не е ли по-добре за дайвинг спрямо Хургада? Поне така съм чувала.
Ние определено държим на хубав риф, така че ще се радвам някой да сподели впечатления.

# 586
  • София
В Онекс ще има черен петък от 20 ноември, за няколко дни, и доста хотели са качили, та ше ги следя.

# 587
  • Пловдив
В Онекс ще има черен петък от 20 ноември, за няколко дни, и доста хотели са качили, та ше ги следя.
В техния сайт ли гледаш?

# 588
  • Пловдив
В техният сайт.Отстъпките важат за всички без значение дали си пътувал с тях преди.Обикновенно е 6%.

# 589
  • Варна
Аз след 2 часа и половина прекарани в музея на пл. Тахрир, и с лекции пред всеки един предмет, от Адам и Ева до днес... се зарекох повече да не ходя в подобни музеи... поне в Египет.  Сигурно и тук няма да може да се снима, телефони и фотоапарати в сейф.
Снима се.
Ходих в музея миналия вторник

# 590
Снима се.
Ходих в музея миналия вторник
Е явно вече позволяват. Бях там 2010 г. и след скенерите изрично ни прибраха телефони и фотоапарати. Помня го много ясно, нищо, че беше преди сто години. Повече там не бих отишъл, но в новия музей - да.

# 591
Здравейте,

Обмислям комбинирано посещение на Кайро + Хургада в началото на януари. Колебай се между два хотела - Jasmine Palace Resort Superior 5* и Gravity Sahl Hasheesh Premium 5*. Ще се радвам да споделите лични впечатления, ако сте почивали в тях и всякакви съвети и предложения, ако се били в началото на януари ще са ми от полза. Благодаря предварително на всички отзовали се.

# 592
Всъщност в Шарм не е ли по-добре за дайвинг спрямо Хургада? Поне така съм чувала.
Ние определено държим на хубав риф, така че ще се радвам някой да сподели впечатления.

Така е - в Шарм определено е по-подходящо.
А впечатления за какво? Има голям избор на хотели, така че си определете критерии.

# 593
  • Beyond the Frontiers
В техният сайт.Отстъпките важат за всички без значение дали си пътувал с тях преди.Обикновенно е 6%.

7% ще е. Важи и през техните агенции партньори.
Бохемия утре ще пуснат и за техните. Също важи и през партньорите им.
Емералд и Абакс пускат поетапно.

# 594

Така е - в Шарм определено е по-подходящо.
А впечатления за какво? Има голям избор на хотели, така че си определете критерии.

Както писах важно ни е да има хубав риф.
С деца сме, макар и големи вече - 11 и 14, така че ако има аквапарк ще е плюс, но не е задължително условие. Гледах например Charmillion хотелите - добри оценки, аквапаркове, активности, хубава цена, но като прочетох, че  6 от 7 дни рифът е бил недостъпен заради вятър и се отказах. Така че най-вече препоръки за това къде можем максимално да се насладим на подводния свят ще са ми полезни.

# 595
През октомври бяхме в Мовенпик. Бях с резерви, тъй като хотела е по-старичък. Има нужда от освежаване - факт.
Храната не е нещо невероятно, но има избор и няма начин да се умре от глад, освен, ако не се храните изключително и само със свинско месо.
Но има 2 по-големи плажа с прекрасни рифове. Достъпни са по всяко време, тъй като са в Наама бей. Няма понтон, директно влизане. Няма нужда и от аква обувки. Анимацията ... абе пиши я бегала ... Има музика, амаааа... Поне е близо до централното джамбуре - на 10 минути път пеша е от "търговската" улица и на около 20 от заведенията. Може да се хване и такси, ама разходките са приятни. Аква парк - йок. Има голям басейн, ама не ме влече и нямам мнение за него.
Другият хотел, в който сме били няколко пъти, е Джаз Фанара. Също с прекрасен риф, без понтон. Анимацията е повече, но също няма аква парк. За сметка на това в близост има един огромен аква парк, който сме виждали от вън, но не сме посещавали.

п.п. Славейче беше тази година  в съседен на Джаз Фанара и беше много доволна.

# 596
  • Пловдив
Моля, споделете хубав хотел в Шарм.
Да си заслужава парите.
За първи път сме се насочили да   почиваме там. Ще бъда много благодарна, ако хора които са били там се включат. Благодаря!

# 597
  • Пловдив
Само да споделя ,че не бях в съседният на Джаз Фанара който се казва Риф Бийч Бей заедно делят територия със Сентидо  а бях в друг хотел който се казва Риф Оазис Блу бей 5* и е близо до Мовенпик и е на много интересен залив(за това нямаше отливи,приливи и вятър).Иначе и трите хотела са от една верига.С тия имена на хотелите там е пълна обърквация.За това препоръчвам много да се гледа къде запазвате да няма после изненади.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 20:02 от slavei4e

# 598
Само да споделя ,че не бях в съседният на Джаз Фанара който се казва Риф Бийч Бей заедно делят територия със Сентидо  а бях в друг хотел който се казва Риф Оазис Блу бей 5* и е близо до Мовенпик и е на много интересен залив(за това нямаше отливи,приливи и вятър).

Моя грешка!

# 599
Аз също резервирах за Риф оазис блу бей
Разгледах доста хотели преди да се спра на него
И тук имаше хубави отзиви, но е малко по- скъп

Общи условия

Активация на акаунт