СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 23 859
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Оценката е моментна снимка и ми е болна тема, особено с тестовата форма на изпитване. Такива абсурдни въпроси съм срещала по тези тестове.

За мен един истински учител, който има наблюдения върху даден ученик и неговите възможности, не бива да се води от класната работа и още една или две оценки! Съвкупността от уменията, старанието, домашните работи, устни изпитвания и контролните, ще даде едно по-коректно оценяване.

Недейте отписва едни 11 точки ли бяха - за София те са инфарктни🙂
Е, все пак трябва да има някакъв обективен фактор, а и нещо черно на бяло при евентуална проверка, то затова има и оценки. Иначе нямаше да има. Тестовете са едни и същи за всяко дете, щом едното се е справило добре на него, какво е извинението на другото и как учителят да пише еднакви оценки по лично усмотрение, като да кажем субективната му оценка за двете деца ще е еднаква, обаче обективната (от теста) на едното ще е по-висока, на другото по-ниска. Тогава пък ощетява другото дете. Има си резон и в оценките, и в тестовете, колкото и да не са съвършени и изцяло реални показатели.
Освен това оценките са достатъчно на брой през целия срок/година и са съвкупност от различни дейности и умения - тестове, отворени въпроси, изпитване в час, домашна работа, проекти. Точно затова ги направиха по този начин (ако помните, по наше време не беше точно така), за да са максимално обективни и да обхващат различни умения на ученика, както и да са толкова на брой, че една моментно по-слаба да не повлиява особено крайния резултат. Повече в това отношение не знам дали може да се иска.

# 496
Ако ще сравняваме по пушене, никой и на малкия пръст не може да стъпи на СГСАГ, и не пушат ягодови вейпчета като госпожици.  Там си е един перманентен облак, който сега се е преместил пред УАСГ, защото в сградата на училището тече ремонт. Но децата са супер, просто професията е такава, свързана с много пушене, и тренират от рано

И там е без квоти!

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 18:17 от Априлски душ

# 497
Няма ли вече да се местят? Както и ТУЕС.... сто години ремонти.

# 498
Добрите езици казват, че наесен.

# 499
Априлски душ не ме стряскай, де! Моят рисува ли рисува, откак видях че ИИ е балообразуваща в строителния...

но то с пушенето не е от вчера...

Мила Атова, моят коментар бе свързан с пост на Миленака...иначе, да - оценките трябва да са съвпупност от всичко изброено. Не зная при вас така ли е по всички предмети, но при нас не е...
По химия си е само тестово в нашето училище...няма изпитване, няма проекти.

# 500
При нас има поне по един проект по всеки предмет. Устни изпитвания в час точно не знам, но за участие в час в продължение на някакво време ги поощряват с някоя оценка от време на време, 10-минутки с отворен въпрос имат доста често също.

# 501
оценката по мат при нас е твърдо 6, по физика твърдо шест, по рисуване също. По бел засега е твърда шестица, дано не омекне към края, че чакаме класно и контролно. Досега по бел винаги е заковавала шестицата като гола на Лечков срещу Франция на квалификациите, и ако сега се случи пак така, ще ме докара пред умиране. Но съм решила да ходя и да ближа прахта пред краката на учителката, срам, не срам, барем даде последен шанс.
По всички останали предмети сме майка плаче, особено по физическо. По този предмет е на последно място по успех в цялото училище, според статистиката в школо. Трябвало три презентации да сме направили по ТП, но не сме, нямаме презентация по химия и по биология, по музика не е пяла и кръжим около четири-пет по тези предмети, като по биология има шанс за шест, но не и пукало. По История пълна скръб, по География вчера разбрах, че не знае къде се намира Силистра, но има шестица на последното контролно, и се хванах за главата

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 19:49 от Априлски душ

# 502
  • София
Входното ниво  7 кл. на НГДЕК тази година беше същото като на детето ми, което е в забутано квартално училище. Явно от едно място преписват Simple Smile.
Не съм сравнявала входни нива, доста обидно ми стои написано по адрес на д-р Стоянов, че преписва, но говорех за изходните. Ако се опитвате да кажете, че в квартално училище е усвоен същия обем знания по история като в НГДЕК, където имат 4 часа седмично, трудно ще се съглася, както не мисля, че в СМГ учат толкова математика като в кварталните.

# 503
  • ту тук, ту там
Ако ще сравняваме по пушене, никой и на малкия пръст не може да стъпи на СГСАГ, и не пушат ягодови вейпчета като госпожици.  Там си е един перманентен облак, който сега се е преместил пред УАСГ, защото в сградата на училището тече ремонт. Но децата са супер, просто професията е такава, свързана с много пушене, и тренират от рано

И там е без квоти!
Олеле! Що точно сега повдигнахте темата! Точно днес синковецът ми заяви, че искал да учи архитектура, от две години бил наясно, ама аз не съм била разбрала! 🤯😱
Припад!

# 504
И ние може да кацнем там, ако се издъни по бел.
Нищо, тъкмо като ги научат по-рано цигарите, по-рано ще ги откажат.

# 505
  • ту тук, ту там
Хахаха, трябва да намираме хубавото на всяка ситуация! 😂

# 506
Уф тия пусти цигари...мислех, че сме се отървали, но при нас е като късен пубертет с големия. Като пубер никакви грижи не сме имали и сега като се отприщи- пийване, пушене...😢 И от други родители чувам подобна тенденция- възпитани и свестни деца, но пороците ги грабват в един момент. Аз съм била в подобно положение и знам, че забрани не действат, така, че ще разчитам на съвестта и разума му. А и като се замисля- алкохолът и стандартните цигари я момента са обикновеното зло.
Наборът в друга бира, не ми се мисли той как ще избухне...🫢

# 507
Викаш сега са света вода ненапита, а като станат студенти и се започва с пороците.

# 508
То в днешни времена ще съм доволна от пороците да са само цигарки и пийване:(

За строителния - и на нас ни е вариант:) ако се издъни. Като гледам...твърде вероятно.

Макар ,че архитектурата си е с висок бал!

# 509
Доста си е висок даже, но поне е три пъти НВО по математика и няма бел като балообразуващ.
Иначе озеленяване, геодезия е с по-нисък бал.

Общи условия

Активация на акаунт