СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 24 017
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Уф, вече почнах да сънувам това НВО. Колко по-добре щеше да е в началото на юни да са изпитите, да учат до 15 ти и да се свърши тази мъка. Вкъщи броим дните, 23 дни до НВО бел, 25 до края на изтезанието и почва ново.
В училище засега се закрепи на 6 по бел, има класно, на което може да си позволи петица. Госпожата по бел ги е уверила, че няма да ги изпитва устно, което камък ми свали от сърцето. По мат и по физика е с шестица. Останалите предмети са много шарени. Мъката и е химията, нищо не вдявала, но то трябва и да се прочете нещо, не само да се кара по усет

# 107
Ще кажа личното си мнение и не ангажирам никого с него. Мисля, че е глупост и че е вероятно дори и да навреди. Несериозно е да се говори, че за 2 дни може да се мине и упражни целият материал и да се постигнат резултати. Разноцветни работи и тям подобни са за детската градина. Учителят нямало да говори сложно и да използва сложни термини - ами като тези термини ги има в НВО? Особено по БЕЛ... Това е касичка да съберат за 2 дни куп пари, но може реално да навредят на децата, като ги объркат с някакви глупости... извънземни методи не съществуват. Не съществува и метод, по който за 2 дни да се научи материал, за който е предвидена 1 година. Ако ставаше така, никой нямаше да учи и всеки щеше да има 2х100 на НВО...
Щели да предскажат със сигурност какво щяло да се падне, и то по БЕЛ... диплома за ясновидство ли имат, що ли... нелепо и смешно е.

# 108
  • ПЛОВДИВ

И аз съм против. Най-много да се обърка детето или да си загуби времето.

Учителката на набора им е направила план-преговор - за 13-14 дни, като началото е от 24 май.
Включва поредно  прочитане на произведенията, граматика и анализи.

Домашните са си отделно.

Моят ще го започва от днес.

# 109
  • София
Смятам, че е много хубаво да се направи един преговор от преподавател, различен от този в училище и в школата.
Има деца, на които би им било полезно.

# 110
Преговора, различен от този в школата по БЕЛ го прави вкъщи с мен и помагалата.
Започна от 20.05. и до към 10.06. смятам до го приключи. Да направи още някоя друга матура от предходни години в последните дни и това ще е!
Не смятам да влагам повече в никакви изпити, преговори и занимания по НВО.
Но все пак всяко дете си е различно и различни методи вървят.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 13:57 от loliy

# 111
И аз сънувам НВО-то и си мечтая всичко да мине успешно и да вдишаме въздуха вече по друг начин. Не се издавам пред дъщеря ми колко се тревожа. Гледаме да й осигурим спокойствие, да я изслушвам, когато иска да ми сподели нещо по-интересно от материала. На вчеря обикновено ни изпитва нас Simple Smile
В главата ми е микс от дати, документи и класирания (че малката пък за 1ви клас кандидатства).
Даже джина с тоник не знам дали ми помага на този етап да се абстрахирам от всичко Head BandHead BandSmiley

# 112
  • София
Има въпрос? Ако на 1 класиране дете не е прието никъде на 2 го приемат ,не по първо желание, записваме и подаваме молба за 3 или ако искаме за 3 не се пази мястото от 2?
Ако на 1  класиране е прието  и подадена молба за 2 ,а искаме да чакаме 3 знам че не се пази място.
Малко объркано дано  ме разберете. Да минават тези матури ,че вече ми идва в повече .

# 113
В училище започнаха ли да преговарят по БЕЛ? При нас още не са взели целия материал, какво остава за преговор. Досега бяха на "Заточеници". Не зная дали днес не са започнали Елин Пелин. Има ли и други като нас?
Mary 81, защо толкова държите на 3то класиране. Подредете желанията така,че до второ да е прието детето. Трето си е прекалено рисково, поне за мен.

# 114
Притеснена съм – и детето, и аз. Не само заради резултатите, а и заради това каква ще бъде следващата стъпка. Къде ще попадне? Ще бъде ли в добра среда? Ще се чувства ли на мястото си?
Усещам, че вече и двете сме на ръба. Толкова много напрежение се натрупа през последните месеци – непрекъснати домашни, проекти, изпитвания, контролни. Надявах се поне в края да ги пощадят малко, за да се съсредоточат върху изпитите, но вместо това натоварването продължава. И то сериозно.
Разбирам, че има изисквания, че всички предмети са важни, но просто в един момент става прекалено. Детето ми се старае, и аз го подкрепям, но вече искам просто всичко да приключи. Да се знае – къде, какво, кога. Да си дойде всичко на мястото. Защото това напрежение вече наистина започва да ни идва в повече.

# 115
  • София
Току-що питах сина ми – преговарят.

# 116
В училище започнаха ли да преговарят по БЕЛ? При нас още не са взели целия материал, какво остава за преговор. Досега бяха на "Заточеници". Не зная дали днес не са започнали Елин Пелин. Има ли и други като нас?
Mary 81, защо толкова държите на 3то класиране. Подредете желанията така,че до второ да е прието детето. Трето си е прекалено рисково, поне за мен.
Тази седмица вземат последното произведение и почват преговор.
Госпожата им казала да не отсъстват.

# 117
  • ту тук, ту там
И при нас наваксват с последните произведения, само по литература им е останал невзет материал.

# 118
  • София
Не държа на 3 класиране,просто обмислям какво ще стане ако се издъни на матурите. Според мен на трето класиране има повече възможности защото от 1 класиране тези който са  чакали 2 и са приети по горно желани ще освободят място. Иначе се надявам всичко да се реши още на 1 класиране.

# 119
  • София
Има въпрос? Ако на 1 класиране дете не е прието никъде на 2 го приемат ,не по първо желание, записваме и подаваме молба за 3 или ако искаме за 3 не се пази мястото от 2?
Ако на 1  класиране е прието  и подадена молба за 2 ,а искаме да чакаме 3 знам че не се пази място.
Малко объркано дано  ме разберете. Да минават тези матури ,че вече ми идва в повече .

Попълваме желания.
Приемат ни според тях на първо класиране: може да се запишем или да участване на второ класиране за по-предните желания.
Не ни приемат на първо класиране: автоматично участваме на второ.

Не сме доволни от второ класиране или не сме приети на второ: кандидатстваме за трето класиране. Редим наново желания според наличните свободни места, останали след второ класиране.

Общи условия

Активация на акаунт