СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 23 933
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Alessundri, бързо и безпроблемно зарастване!

Jiema, благодаря за схемата. Въпросът не е в това дали ще се справят децата, а защо някой е решил да им оставя в тази възраст и отговорността по време на изпита и притеснението да мислят дали ще си окомплектоват правилно нещата.

# 241
  • софия
Десничар е, макар да изглежда, че пише сякаш краката си. Предполагам, че вие ще разберете, че напрежението и без това беше голямо и сега това неудобство, макар и да е лявата, направо ми дойде свръх. Той също през цялото време докато чакахме за снимка, за гипс и само повтаряше: Кака можах така да падна? Не мога да повярвам каква беля стана! Като чу 25 дни и му насълзиха очите именно зяради факта, че е след нво, а не защото ще е с гипс.

# 242
Май е време да се заключат колелета, кънки, тротинетки и др. подобни по тавани и мазета.

# 243
Alessundri, бързо и безпроблемно зарастване!

Jiema, благодаря за схемата. Въпросът не е в това дали ще се справят децата, а защо някой е решил да им оставя в тази възраст и отговорността по време на изпита и притеснението да мислят дали ще си окомплектоват правилно нещата.
Е, това са деца на 14, не са бебета. Има инструкции, има квестори, ще се справят, не е рокет сайънс. И ние сме го правили на същата възраст, не помня някой особено да се е стресирал кой плик къде се слага.
По повод паданията и аз на моя син съм му спряла излишни активности за следващите седмици - не че той много се засилва да излиза де.
Имайте предвид, че ако си счупи пишеща ръка, вероятно (така мисля поне, нека и други потвърдят) ще може да ползва явяване на втора дата на НВО. Не е идеално, но си е някакво решение.

# 244
Мисля, че само бланката с отговорите от първия модул слагат в плик сами, но не запечатват. Останалото,  слагането на беловата в големия плик и запечатването е с квестор. Да не бързат да излизат преди да им каже квесторът, че всичко е готово. Трябва да внимават като откъсват бланката да не я скъсат, да си напишат правилно името, че както са ошашкани и това е трудно. Също като подписват бланката да гледат да няма листа под нея, защото от натискът с химикалката може да се отпечата името, понеже листът е тънък. Да не разлеят вода отгоре, да не нацапат беловата с храна, да не тече химикалката, да не мачкат и сгъват беловата. Абе трудно си е, малки са, някои деца много се панират.
Моята голямата като беше, един неин съученик си беше прибрал беловата в чантата и си я беше занесъл у тях, на другия ден родителите я намерили, голям фурор беше, даже не знам как свърши този случай. В този ред на мисли на род среща казаха да не носят чанти. Само прозрачен несесер или плик с нещата за изпита, вода и евентуално храна. Моята и храна и вода не носи на изпит, само дъвки си слага в джоба.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 07:32 от Априлски душ

# 245
  • София
Как така ще си тръгнеш с беловата. Нали има квестори, къде са бляли? Работата им е да следят точно за това.

Родителите се притесняват повече май. Децата са си ок.

# 246
Моля да не се всява паника излишно. Все пак тук има родители с първи деца, които само им трябва една трохичка и са превъртяли кръвното.  
Не отиват на експедиция в горите на амазонка все пак, системата работи години наред.

Alesundri, проверете след колко време може да смените с пластмасовия гипс, който е олекотен но се плаща. И следете за каквото и да е подуване на ръката. Ако има такова - отивайте пак за преглед. Ако случайно има рани от самия гипс - дермазин със сребърни йони много помага.

# 247
Случаят на детето с беловата, след съдебен процес, учи в СМГ. Отворили са работата след процеса-100т.

# 248
  • ту тук, ту там
Аз направо мисля да спра да чета темата. 😬
При нас цари великанско спокойствие - и в училище, и вкъщи. 🙈

# 249
Определено ние сме изтрещелите. Застреля ме след въпрос дали са им обяснявали това за окомплектоването, че са го правили на изпита за прием в 4ти клас. По мое време го правеха квесторите в 7ми клас. Чак на кандидататудентските ни се доверяваха сами да ги събираме.

Минавам на ирландско кафе аз Simple Smile

# 250
Alessundri, бързо възстановяване на детенце и на психика. Всичко ще е наред, сигурна съм...

Леле, това с беловата в чантата ме разби.
Но е хубаво, че се споделя, за да може да говорим с децата и да им обърнем внимание   за стъпките при предаването на работите си!

# 251
Те децата повече от нас знаят.
Gato 🤣

# 252
Докторите в Пирогов са извънземни и най-добре знаят, не рискувайте със съвети от форума за олекотен гипс и прочее. Моето дете точно преди 2 клас си беше счупил пишещата ръка, лявата, и в Пирогов му сложиха гипс, не олекотен. Слава Богу, всичко замина и следа не остана. Пишеше в училище с дясната, не знам как се оправи, все едно вие да пишете с лявата, пробвайте да видите. Хем 45 дни беше при него.
Разбира се, НВО е съвсем друга работа, но нали пишещата ръка е здрава, ще се справи детето. Малкият дявол е бил наистина, както казват. Важното е психически да се успокои и да му обясните, че няма да му повлияе на изпита, защото дясната е здрава.

# 253
  • София
Някой постна ли това:
https://youtu.be/bkPgE_pY4II?feature=shared

От ковидни времена е, но не вярвам да има някаква промяна.
Съжалявам за счупената ръка, дано не го боли много юначето! Наборът беше втори или трети клас, когато направи същата беля - падане от колело и счупена китка, а и преден зъб за разкош. Честно казано за зъба ме беше повече яд, защото ще му е за цял живот, пък ръката зарастна. Слава Богу имаме стиматолог-магьосник и не личи. Тогава не ни позволиха смяна на гипса с олекотен, хем много им се молих, защото оставаха 7 дни и отивахме на море.Така че, питайте докторите в Пирогов на някой от контролните прегледи.

# 254
Ами не знам земни ли са, извънземни ли са, но при нас след само 5 дни гипс(свали се заради други интервенции) имаше рана 10 см от него. Самите те предлагат когато е възможно да се сменя. Не е нещо, което не се прави и е в облекчение на детето.

Общи условия

Активация на акаунт