СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 23 841
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Нищо им  няма, колкото са по-заети толкова по-добре, иначе започват да зяпат в телефоните . Аз да не би да съм учила по-малко! Никой в ония години не ме е питал травмирана ли съм и не ме е водил на психолог.

# 301
  • Бургас
Минавам да кажа на бургаските майки, че днес до 18 ч. в БСУ има отново училищна борса.

# 302
  • София
Може ли помощ за тази 23 задача, В подточка:

# 303

75 градуса. Ъгъл HAC e 30 градуса, ъгъл АВХ също е 30 градуса следователно ABH e равнободрен и АH e равно на BH. Обаче АH е равно на CH и оттам CH e равно на BH. Триъгълника BCH e правоъгълен и равнобедрен и CBH e 45 градуса + МБН от 30 градуса = 75 градуса

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 14:42 от sunlight_eli

# 304

Триъгълниците  ABH  и AHC също са равнобедрени.
AH=BH=CH
Триъгълник BCH е равнобедрен с ъгъл 90 градуса при върха.
Ъгъл HBC = 45 градус
Общо CBM= 75 градуса

# 305
Слагам на везната учене цяла събота за преговор за изходно ниво по физика и 8 часа разходка на Витоша. Както и да го гледам, второто е по-полезно. За съжаление, не е опция, и не само този уикенд е така...
В моите ученически години, половин ден от уикенда беше отреден за учене. Сега толкова време са само уроците по Мат. и БЕЛ, подготовката за тях и домашните/уроците от училище за понеделник, "изяждат" останалата част от почивните дни. Нищо общо няма това с моето ежеднение на тази възраст.

# 306
Mur,

Никакви разходки и странични занимания до НВО:smiles: Учене и това е!

За строителния се искат физика и ИИ. Ако знаеш моят как рисува вече:joy: Не се знае докъде може да опрем...

Разбира се,  трябва да учат. Замисляте ли се обаче, защо вече ученето в класната стая не е достатъчно...А уроците, както бе написала xxxxx, са естествено продължение, без което не могат да се постигнат резултати.

От моето динозавърско време не помня такова масово ходене по школи и частни учители.

Има ли деца, които не ходят на уроци?

# 307
  • София
По соц време ходех на уроци.

# 308
# 309
И аз. Е, не по соца, малко след това беше. Ходехме на частни уроци тези, които искахме да кандидатстваме, защото тогава нямаше задължително НВО.  Т.е. за добри резултати си се ходеше на уроци.

# 310
  • София
Винаги се е ходило на уроци за кандидатстване в гимназия и в университет.

# 311
Аз пък не съм ходил никога на уроци. Никога. На изпита за МГ имах 5,88, на изпита за МЕИ - 6,00.
Не мисля, че някой от съучениците ми от МГ е ходил на уроци. Всички влязоха в университет.

# 312
  • София
От МГ за МЕИ не се налага - допълнителната подготовка е взета в училище. За останалите хипотези това не важи. Особено за специалности с голяма конкуренция и много висок приемен бал.

# 313
  • София
Има си деца с логическо мислене. За какво са им уроци по математика като отведнъж, и то в училище, схващат принципа на решаване?

Да имаш 5,88 на изпит в МГ, значи си го имаш и  не може да се сравняваш с масата.
Изобщо, за да ти дойде музата по соца за кандидатстваш там, значи са те забелязали още в трети клас и си ходил на олимпиадите поне. Нямаше измъкване тогава.

# 314
Аз ходех на уроци по български, защото учителката ми в училище спеше на бюрото, буквално. Ако не бях ходила, щях да видя езикова гимназия през крив макарон. По мат не съм ходила, защото в прогимназията имахме една по математика, от която още сънувам кошмари.
После за университета не съм ходила на уроци, сама си решавах от сборници.  Иначе в езиковата по мат ни беше тотална скръб учителката, пишеше стихове и свиреше на китара. Беше измислила как с музикална пропорция се мери мозък на син кит, пълно куку беше и на нищо не ни научи. Добре, че в десети клас ни я смениха и ни стегнаха малко

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 17:24 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт