Къдрокоси красавици - 9

• 15 486
  • 348
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Скрит текст:
Здравейте момичета,

Сега откривам темата, аз съм с къдрава коса между 3 б и 3 с, доста ми се изтъни косъма от възрастта и боядисването. Сега съм що годе добре като гъстота и дължина. Следвм метода на къдравото момиче, но все още не съм намерила перфектния продукт. В момента съм с продукти на Силк кърлс и Брейв ню хеър, както и един шампоан на Кърлсмит. Пробвах продукти на Десата и Канту, като на Канту бяха по добре за моята коса.
Ще ми се да намеря нещо по бюджетно като козметика, ако някой има препоръки за такава ще съм благодарна.

Коментирано е доста пъти, но все пак - аз си съсипах къдриците с този метод. Известно време беше уау и след това много рязко се влошиха нещата - къдриците се отпуснаха, косата ми стана мазна, безформена, уморена.
Върнах се към нормален шампоан и силикони и всичко се оправи.
Откъм бюджетни продукти - "храната за коса" на Garnier с банан, сериите на Syoss за къдрава и чуплива коса.

# 331
Колкото пъти чуя за този метод, толкова пъти ще се включвам да кажа, че по-голяма щета не съм си нанасяла на косата. Години ми отне да се възстанови и сега дори избягвам продукти без силикони. Между другото, желето на As I Am е по метода.

# 332
  • Между гори и планини

Мокра, рошава кокошка. Сега ще ударя гребен и ще я вържа и чак утре пак ще видя букли 🤪

# 333
Наистина ли има такива отзиви за метода, не знаех. В фейсгрупата са само суперлативи, снимки на страхотни коси и букли. Определено няма отрицателни мнения. Аз не съм особено стриктна, но гледам основно да се придържам, нямам кой знае какви постижения.
В началото особено доста по добре беше, сега обема ми се губи много бързо.

# 334
В групата във фейсбук не се допускат отрицателни мнения за метода. Няколко пъти си споделих опита и бях изтрита.

# 335
Неприятно наистина и заблуждаващо. Благодаря за споделеното.

# 336
Това, което на мен ми прави впечатление във двата "къдрави" сайта, е че информацията е преписана почти едно към едно. Присъединих се към групата на едната, там определено се размятат препоръки за продукти сякаш. А аз понеже съм ни риба, ни рак, само хвърлям по един зъркел и дотам.

# 337
Споделете какъв е този метод, моля. Със сигурност няма да го следвам, но да знам.

# 338
Само натурални продукти, шампоани без сулфати, балсами и стилизиращи продукти без силикони и алкохол, без боя, сатенени калъфки, бонета, без сешоар. В общи линии - това е. Иначе има цяла книга Curly girl - the handbook.

# 339
  • София
Някои дори препоръчват миене само с балсам, което за градска среда ми се вижда адска гнус. И цялата тази хидратация...
Плюс това стилизирам мокра коса с четка Denman или Bounce Curl и суша с дифузер и това са най-добрите къдрици, които някога съм имала.

# 340
Само като си спомня как ми провиснаха къдриците и как ми изпопада косата, лошо ми става.Цялата ми коса стоеше на нещастни пършиви клечки, които изглеждаха и мазни. Върнах си силиконите и всичко и косата ми се съживи и грейна.

# 341
Желето As I Am е по метода така ли? И казвате е хубаво въпреки това?

Може ли наистина ако е удобно да прикачите снимка как изглежда косата стилизирана с него. Имам твърде много продукти купени и използвани по веднъж и бих искала нещо качествено.

# 342
  • София
Изнамерих една с желето:

Скрит текст:

# 343
  • Между гори и планини
Много добре изглежда, ще ме карате да търся желе😊

# 344
И аз намерих, макар че съм на много танци - ще снимам пак на следващото миене ако се сетя

Общи условия

Активация на акаунт