Къдрокоси красавици - 9

• 5 358
  • 93
  •   1
Отговори
# 30
Аз съм с коса, подобна на твоята, дълга, не на етажи, гъста, но моят косъм определено е по-тънък от твоя. Не съм подстригана на етажи, защото се харесвам и с права коса. Мога и аз да откарам 7 дена без косата ми да изглежда мръсна, но именно защото е много суха, гледам да я мия на 4тия ден. Съветвам те да се насочиш към професионалната козметика и да влезеш в такива групи - Hairholic на Ради, Curly.bg.  гледай видеа по curly girl method, за да добиеш представа как можеш да оформяш. Иначе ти си wavy според мен Simple Smile както са ти казали, при по-къса подстрижка ще докараш по-изразителни къдрици. Имаш много гъста коса и според мен, ако инвестираш в по-качествени продукти, няма да я усещаш мръсна след лийв-ин. Забрави за head & shoulders - той много изсушава косата. След ш и б, можеш да ползваш също и продукт без отмиване като Yari curl activator (купувам го от curly.bg) пяна или мус, гел. Виж видеа в youtube и експериментирай докато откриеш "твоя" начин Simple Smile Успех!

# 31
Аз имам само един съвет - стой далеч от the curly girl method.

# 32
  • София

Палец от мен за това!

# 33
И понеже аз го споменах, за да не бъда разбрана погрешно, да добавя, че и аз не следвам този метод. Но покрай видеата за него научих как да оформям косата си с естествените й чупки/къдрици.

# 34
То май предимно това му е полезното - да види човек нагледно техниката за оформяне, а не толкова продуктите и както в някои видеа плескат с пълни шепи от всяко.

# 35
Ако имате някой линк под ръка за този метод, моля пуснете го, че ми стана интересно.

# 36
  • София
Четох аз противоречиви мнения за него, така че ще ви послушам Simple Smile

# 37
  • София
Ако имате някой линк под ръка за този метод, моля пуснете го, че ми стана интересно.

Тук е описано отгоре-отгоре - https://www.curly.bg/blog/metod-curly-girl-za-estestveno-krasivi-kadritsi/

# 38
Golfo, признавам си, че не съм видяла, че си го споделила. Аз имам горчив опит с него, а знам, че човек, който иска да започне да поддържа естествените чупки на косата си - първо натам залита. Той просто те залива отвсякъде.

# 39
А, няма проблем. Аз доколкото знам, най-противоречивото в този метод е пълното отричане на парабени, сулфати, силикони...Последното от които даже се смята за нещо полезно за повечето коси според някои гурута, които следя Simple Smile Чувала съм дори, че някои момичета са си докарали сериозни проблеми на скалпа, следвайки го стриктно продължително време. Аз не съм го следвала стриктно - опитах може би за около месец, но пак минах на други мои изпитани марки, които съдържат някои от "строго забранените" съставки. На мен ми бяха полезни иначе видеата по този метод, защото се запознах с различни видове продукти и начини на оформяне.

# 40
Аз упорито го спазвах около година, въпреки че виждах, че не ми влияе добре. Мислех, че съм в transitioning, както го наричат по групите. Когато в един момент прогледнах, че цяла година ходя с тотално пършива коса, си върнах силиконите и всичко се оправи.

# 41
  • София
Моята коса откровено тръгна да се изправя още на третата седмица. Както казват по репортажите след градушка - аз такова чудо не бях виждала. И при мен стана същото - върнах силиконите и всичко се оправи.

# 42
Аз съм на този метод поне от 6 години и съм изключително доволна. Минус за мен е единствено по трудното снабдяване с продукти, които на мен ми допадат.

# 43
Идвам да споделя един трик, който изпробвах преди седмица и при мен работи добре за сега.
Използвах chatGPT. Направих снимка на всичките ми продукти за коса - даже няколко снимки, защото са мнооого. И понеже още се лутам как да ги комбинирам и каква да е рутината ми за коса, го накарах да ми направи рутина как да комбинирам продуктите, които имам. Описах възможно най-добре косата ми, порьозност, третиране и т.н. Направи ми седмична рутина за 1 месец стъпка по стъпка с различните шампоани, маски, балсами, Лив ин, финиши и т.н. Спазвам комбинирането на продуктите вече няколко пъти и се получава добре за сега.
Ако някой като мен още се луда и не знае точно как да комбинира десетките продукти, които подмята из банята си, може да пробва.

# 44
В предната тема коментирахме сешоари и идвам да  дам отзив за  Парлукс.
Наистина е промени правилата при мен. Имам гъста, тежка и с дебел косъм чуплива коса. Имала съм няколко сешоара с дифузер, последно беше Солак с йони. Дори и най-ниската скорост и топлина с дуфузер ми разхвърляше косата с повече фриз отколкото къдрици и просто спрях да го ползвам.
Оставях я мокра и тя от тежеста се изправяше знаничелно, едни вълни ми оставаха накрая като изсъхне.

Днес сутринта с Парлукса не я изсуших докрай, не съм сигурна и доколко имам опитна ръка да го направя добре, но резултата е впечатляващ какви хубави и повдигнати къдрици без фриз постигнах.
Нищо особено като стилизация не съм използвала, обичайния крем за къдрици на Редкен, който ползвам в последно  време и много харесвам.

Имам и чисто нов Shark, но него за сега не съм го пробвала.
Ще дам отзиви и за него по-нататък, като се нарадвам на резултатите с Парлукса.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 11:11 от flambe

Общи условия

Активация на акаунт