Къдрокоси красавици - 9

• 5 331
  • 93
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Моята взе да се изправя, докато спазвах CGM.

И моята. Три седмици ентусиазъм "Ехааа, колко е як този метод!" и после нещата много бързо зазляха.

# 16
Аз съм го казвала много пъти ,че едно време нещата бяха лесни ,продуктите бяха различни. С една пяна за коса на Тафт зелената ,след къпане нанасях на влажна коса и бях с превъзходни къдрици до следващо къпане. Сега 20 продукта за да ми се задържи косата докато си легна. После отново. Купих толкова много продукти за коса ,а накрая осъзнах ,че какъвто и крем или балсам за коса да си сложа + гел ,ефекта е същият. Ама ,ще има да ползвам 2 години продукти напред.
Относно задържането на къдрици ,когато много хидратирам косата се изправят.
Обаче ако не я хидратирам се накъсва и става като метла. Не знам как да намеря златната среда. 😌

# 17
С много проби, няма как иначе... Хубавите къдици си искат коса в добро състояние. И в малко да ти е хидратирането, и в повече да ти е - все ги разваля това щом не е колкото трябва.
Просто повечето наистина къдрави коси "носят" и даже си искат по повече, защото имат нужда повече. Особено ако са и третирани с бои и прочие, това също променя играта и същите продукти вече не винаги вършат същата работа.
Пък и ние не оставаме все същите "като едно време", все пак, косата си се променя както всички други части от нас Grinning

# 18
едно време нещата бяха лесни ,продуктите бяха различни.
Едно време бяхме по на 20,сега сме на по 40-50.
И това си мислех,както кожата се изхабява,така и косата.
Майка ми все ми тънтонеше "Не я дърпай тая коса,не я боядисвай,че да не ревеш след години".Като всички млади хора я отсвирвах и си правех каквото знам.
Истината е,че генът си оказва доста голямо влияние,а и годинките.Както знаем,косата се износва с годините,намаля колагена,хормоните се променят...Аз каквото и да правя,лъвска грива няма да добия,просто такъв ми е генът.Но,косата ми е здрава,цветът е добре...доволна съм за 50 годишна

# 19
Според картинката съм 2с - 3а. Моята коса се изправя, когато е
здрава и след боядисване. Много лесно се утежнява и внимавам какво и слагам. Кремовете за къдрици са ми гаранция за утежнена коса. Също обичам да има фриз. Когато са ми добре дефинирани ми прилича на моп, предпочитам да е с по-малко дефиниция, но бухнала и обемна, което става от самосебе си на третия-четвъртия ден от измиването.

# 20
3А-3Б
Маски с масла вече не правя. После става права с някоя и друга букла, но задължително сплескана.
Хидратиращите шампоани също не ми се отразяват много добре, въпреки, че завършвам с балсам без отмиване или пяна, които фиксират добре. Това ми е странно, защото най-много харесвам косата си при дъжд или влажно време. Формират се разкошни, почти афро къдрици и букли, без всякакво усилие и с великолепен обем. А не ми е афро косата.
Косата се променя с годините, стреса и третирането, в това съм сигурна. Затова не съм максималист, колкото-толкова. Благодарна съм, че с боя всеки месец(само корен, но все пак), се държи прилично. Най-хубава е след фризьор, понякога стои малко като тел, но при добро размачкване имам хубава грива през цялата следваща седмица, в която не я мия.

# 21
  • София
Здравейте, за при вас ли съм?
До сега не съм полагала никакви грижи за косата си, освен шампоана. Сешоари, преси, маши - нито имам време, нито знам как. Simple Smile Отскоро започнах да слагам дрогерийна маска веднъж седмично с идеята да не стърчи навсякъде като облак. Знам, че не е права, може жи чуплива? Откъде да започна с грижата? Пускам снимки - несресана, сресана и след миене.
Скрит текст:

# 22
Здравей Горчива,
Първо трябва да решиш каква я искаш тази коса - права или по-чуплива.
Косата ти може да изглежда прекрасно както след миене на снимката, но забравяш да я решеш повече (само с балсама/маската под душа). Няма и да хвърчи когато спреш да я разресваш на сухо.
Пробвай така и ако има нужда от леко стилизаране пиши пак Simple Smile

# 23
  • София
Иска ми се да е по-чуплива. Ще пробвам както казваш. По принцип не обичам да реша на мокро, защото пада много коса и това ме дразни.

# 24
На мен ми изглежда че има потенциал, ако решиш да се позанимаваш.
Но ресането на сухо го забравяш наистина, то не ти прави услуга. Само под душа и то не просто мокра а когато е с балсама, за да се хлъзга а не да я скубеш. Някаква detangling четка също помага доста.
Маши и преси не ти трябват, доколкото разбирам искаш да "извадиш" естествените къдрици или може би по-скоро вълни при теб. Има си специфично стилизиране за целта, на мокра коса, особено твоята както е дълга те и само от тежестта се изпъват най-вероятно, та не става съвсем на произвола да ги оставиш.
Ако искаш пиши и дали е суха/колко често миеш, дали е с фин или с по-плътен косъм и прочие, за да могат повече съфорумки да се включат и с препоръки за продукти за целта.

# 25
  • София
За ресането на сухо са ти казали. Ако не промениш пострижката и не започнеш да използваш дифузер, трудно ще видиш къдрици. Дай повече инфо за косата си и рутината за нея.

# 26
  • София
С плътен косъм е.Не мога да кажа, че е много суха, снимките са от немита 1 седмица коса. По принцип на петия ден вече я усещам мръсна. Рядко намирам време да я мия втори път през седмицата - ако се случи, е с бебешки шампоан. Иначе - с хед енд шолдърс класическия - общо взето други работи ни докарват пърхут.
Нанасям шампоан само по скалпа, мия с топла към хладка вода.
Мисля да я подстрижа леко, но като цяло винаги съм на дължина не много под раменете.
Преди време бях взела басам без измиване, след напръскване усещането беше все едно ми е мръсна косата - така ли е с всички продукти без измиване, или съм прекалила с количество? Наскоро пробвах и спрей got2b got curlz - вързах я вечерта на плитка и напръсках. Сутринта просто стоеше мръсна и разпиляна.

# 27
Не е нормално да си усещаш косата мръсна след просто балсам. Казвам го като човек който се налага да мие на 2 или най-много 3 дни и ненавижда усещане от продукт сякаш трябва веднага да я измия.
Но и тези продукти трябва да се разнасят хубаво, не просто да нацвъкаш там и то да цвъкаш много че да има навсякъде...
На някои спрейове пише че стават и за суха коса, не само за мокра, обаче поне за мен това не работи. Не мога да покрия навсякъде с малко количество, просто не се разпределя така добре върху вече суха коса и се налага да сложа твърде много. На мокра или поне влажна коса вече е съвсем друго нещо. И разнасяш много добре - или с ръце ако успееш, или с гребен/четка - би трябвало от самия продукт да се хлъзга достатъчно че да не се скубеш при това разресване но ти ще си видиш как ти е по-удобно.
На тънката ми и бързо омазняваща се коса винаги слагам балсам при миенето, после минимум балсам без отмиване, евентуално вместо него може да е крем или лосион за къдрици като искам да са по-дефинирани. Като беше по-дълга и масло слагах в краищата. Чат-пат съм фиксирала и с гел след това, като искам по-дефинирани къдрици, който после разчупвам де. Но поне за мен това е много трудна задача да не прекаля и рядко го правя.

И аз много години се дърпах дори от обикновен балсам, бях убедена че ще ми омазни косата, нали е мазен на пипане. Ами не, не е така. Същата работа и с продуктите без отмиване. Вече от тях кой ще ти допадне, че не е само до марка а и до тип продукт.
Но къдриците когато са естествени се оформят преди косата ти да е изсъхнала, а не на вече суха коса да стилизираш за къдрици или направо да къдриш и да фиксираш с нещо. Ей това много време ми отне да го проумея, преди това безброй пъти съм се опитвала да я "начупя" с пяна или с друг продукт в произволен момент и резултатът беше просто мръсна и рошава коса при мен.
Щом по толкова дни изкарваш без миене, е безсмислено да ти пиша аз какво използвам, твоята определено е по-суха, а и дълга изглежда на снимките. Но другите със сигурност ще ти препоръчат нещо подходящо да пробваш.
Ако има около теб фризьори с хубави отзиви за къдрава коса, не е лоша идея да се посъветваш с такъв за подстрижката, независимо дали ще я скъсяваш съществено или просто искаш да я оформиш.

# 28
Първо е добре да я подстрижеш и оформиш малко. За ресането само на мокро са ти казали вече. Шампоан и балсам (с отмиване), последно изплакване, подслушване с кърпа и намачкване с ръце. Има шампоани и балсами специално за къдрави коси. Ако ще сушиш със сешоар, задължително с дифузер. Аз също не ползвам никакви стилизиращи продукти, точно защото я усещам мръсна. Не е да не съм пробвала какво ли не, маниак съм на тема косата ми. Миналата седмица бях на фризьор и фризьорката пита "не искаш ли малко пяна, да не кажеш, че не съм ти предложила". Викам й да не пита напразно като ме знае.

# 29
  • София
Подстрижка на "етажи" ще изкара повече къдрици, отколкото равна коса.

Общи условия

Активация на акаунт