Къдрокоси красавици - 9

• 5 333
  • 93
  •   1
Отговори

В тази тема си говорим за поддържането и оформянето на чуплива и къдрава коса. Споделяме продукти, които ни помагат да оформим хубави, хидратирани и гладки къдрици, да се преборим с фриза и да имаме една приятна, подредена прическа.

Прически за чуплива и къдрава коса:

Предишни теми:
Скрит текст:

Типовете чуплива и къдрава коса:

# 1
Благодаря за новата тема Flowers Tulip
Според картинката съм не много къдрава 2б, но с правилните продукти постигам 2с - 3а (зависи колко се старая при сушенето).

# 2
Според схемата аз съм 2c и 3a

# 3
Благодаря за новата тема! 🌹
Не мога да преценя в коя категория са ми къдриците. ☺️
Мисля ,че са 3а и 3б.
Каква термозащита с UV ползвате за косите си?

# 4
Не ползвам термозащита, но не е изключено някой продукт да я съдържа. Понеже не ми е било цел да търся - не съм проверявала.

# 5
Моята е 3б,ако я стилизирам и с помощта на дифузер,може и 3с да стане.
Ако ползвам обаче много хидратиращи продукти може и до 2с да я върна.Мислех че само на мен ми действа така хидратацията,но се втрещих когато видях колежка,която е със същата коса като моята.Тя много обича да ползва пяна и разни гелове и косата и си седи къдрава.Онзи ден обаче е нямала време,набързо намачкала само отпред.Като се обърна направо се опулих,косата и беше почти права отзад.
Оказа се,че е правила маска с масла, измила с дрогерийна козметика и мацнала пяна само отпред

Мислех си тея дни,някой правил ли е връзка и намира ли такава между стреса и формата на косата?
Имаше един български лаф когато някой се уплаши "Изправя ми се косата". Сигурно не е дошъл от нищото и има някаква връзка,знам ли

# 6
Моята става по-права когато я къносам, поне още едно измиване трябва за да се върне към нормално състояние. Там пък малко повече протеин идва, за момента де. Но и с едното, и с другото като се прекали, къдриците не са същите.
Ако на колежката косата е станала много мека от маслата, стават такива неща, отпусната стои. Но и сама казваш че обичайно е стилизирана с нещо, а този път не е била. Може и просто за пръв път да я виждаш така "натюр" като текстура. Както е странно когато за пръв път видиш жена без никакъв грим, а пък тя иначе винаги е гримирана Grinning

# 7
Не не,познавам я от 10 години и всякак съм я виждала.
Късите косички около лицето бяха на спиралки...Мога да разпозная изфабрикувани къдрици.
Когато и бяха изгорили косата с блондор,пак беше поизпъната,но тогава беше силно изтощена...както и да е

# 8
При мен естествената ми коса (непосредствено след къпане) има връзка с изсушаването.
Ако я изправям (изпичам) ежеседмично с четка и сешоар - 3b. Т.е. колкото повече я изправям термично, толкова повече се къдри.
Напоследък се изхитрих да я изправям с ролки и я оставям естествено да изсъхне - ставам 2b.

# 9
Ами от маслата значи, много мека е станала за да задържи форма. Някои сме така поначало и затова е такова търсене на продукти дето хем работят, хем не утежняват или омекотяват прекалено.
Аз веднъж сложих от някакво масло за коса на сестра ми, бяхме при нашите и не бях си взела нищо с мен. Да ама нейната коса е съвсем различна - с по-плътен косъм, третира я постоянно с преса, абе "носи" повече. Аз уж сложих само малко на краищата на моята, колкото да не хвърчат... и през живота ми не съм имала толкова мека перушина. Тя и поначало моята си е мека де, но това нещо едвам го изтърпях до следващото миене. И къдриците естествено хич не бяха същите, хем гледах да не нанасям по цялата коса уж.

# 10
Гери,сигурно с постоянното изправяне преструктурираш връзките в косъма Grinning
Шегувам се,но не е изключено да има нещо вярно в тезата

# 11
Не само косъмът се бунтува. По принцип цялата ми същност не понася насилствено вмешателство и трансформация на естествената ми природа. И дори съвсем осъзнатата ми дресура и канските мъки, на които подлагам гривата на главицата си вече 30 десетилетия, тя не се дава лесно Grinning Но пък устоя и оцеля стоически.
Каквото и да си говорим и да сравняваме с други коси, къдравите са най-трудни за поддръжка. Само ние си знаем за какво става въпрос.

# 12
Благодаря за новата тема Simple Smile Аз съм 2б, 2с със старание, защото косата ми е доста дълга и си натежава. Не се бях замисляла за връзката между тяърде хидратираната коса и маските с масла и незадържането на къдрици. Аз редовно си правя маски с масла, нищо чудно, че трудно ми стоят напоследък къдриците. Ще пробвам без.
Ванеса, много хубаво ни подсещаш за този лаф. Аз не знам за такава връзка, но както казваш, надали е тръгнал от нищото. А принципно стреса влияе на косопада, а и на всичко де...

# 13
Благодаря за новата тема 🌷
Ванеса, това с изправянето на косата ги изживях и потвърждавам.
Миналата година изживях голям стрес- първо загубата на майка ми, след това сърдечни проблеми, вероятно вследствие предходният стрес, две хоспитализации….. и косата ми просто срана хвърчаща перушина - суха и с чупка на метър, въпреки че не съм преставала да взимам добавки и да си използвам любимата Лалга….. Държа да кажа / понеже постоянно ми взимаха кръв /, че витамините ми бяха на макс, хормони в норма, но косата ми много сериозни се бъгна…..
Към днешна дата Слава Богу всички е наред, не приемам никакви медикаменти, спортувам на макс и косата от началото на годината започна да се възстановява. Днес съм на фризьор и вече ще я освежим цялата, че половин година само корен мажем.

# 14
Моята взе да се изправя, докато спазвах CGM.

Общи условия

Активация на акаунт