Къдрокоси красавици - 9

• 14 379
  • 310
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Моята е от Temu. На "curly hair brush" излизат веднага поне няколко варианта.
Иначе аз слагам гел или пяна, разресвам, за да разнеса продукта, след това разресвам така, че кичурите да преминат през страничните зъбчета и намачквам.
Понякога даже слагам стилизиращия продукт върху самата четка и така разресвам.

# 226
И аз имам и Денман оригинална, и копие на тази, за която говорите от Тему. Денман ми е по-удобна зс оформяне, ни рядко имам време да се занимавам и разнасям с една от двете.

# 227
Аз отскоро тествам една мързелива цака с Денман, но май зависи от косата колко е ОК. Писах, че слагам Гарние крем без отмиване + евентуално малко крем за къдрици + косата колкото може влажна и понамачкана с ръце да поеме продуктите (търси се онзи жвакащ звук). Разнасям с друга четка. Кичурите още от влагата+крема се начупват. После навеждам главата напред /не чак надолу/ и минавам с Денман през цялата коса просто на няколко по-големи сектора, буквално един централен + 2-3 от всяка страна. В тази позиция сресвам косата надолу, четката е от вътрешната страна към лицето. Иначе пак спазвам лекото надигане от корена, извивам леко четката в края на кичура навътре и воала къдрици поне влажни перфектни. Изправям се, малко разделям кичурите с пръсти размачквам пак - и виждам 90% същия ефект, както когато оформях кичур по кичур сума ти време. 

Струва ми се продуктите + изсушаването имат много повече роля за крайния вид, отколкото как точно съм оформила, затова напоследък карам така експресно, спестявам едно 15-20 минути и бива. Може да се пробва.

# 228
Аз съм с две леви ръце и никакви къдрици не успявам да постигна с Денман.

За четка Оливия Гардън пише
"разресва косата безболезнено
следва линията на скалпа
придава на косата красив, естествен блясък
още при разресването се грижи за косата
защитава я от наелектризиране
подпомага естественото къдрене на косата
може да се ползва върху суха и мокра коса
подходяща за всички типове коса.
комбинация от косъм от див глиган и найлонови влакна – щадящо разресва косата, грижи се за нея и я предпазва от наелектризиране
пластмасова дръжка против хлъзгане – чудесно приляга в ръката.

Горе-долу така я чувствам. Разбира се, няма как да подпомогне къдренето, ако не сложа продукт.
Много приятно  е разресването с нея. Само дето не заспивах на фризьорския стол, докато ми разресваха косата и си купих да си я имам в къщи.

# 229
Не го разбрах това с дифузера.
Цитат
Добре, а като трябва да е 15-20 см разстоянието при сушене, как се ползва тогава онзи дифузер с многото "пъпки"?
Проследи си мисълта...
Суши се от поне 15-20см разстояние.
Самата "фуния" на дифузера е дълга около 15см,при някои сешоари даже 20.Т.е. горещата струя не достига директно до косата ти,а докато мине през фунията да речем леко се охлажда. Все едно че държиш сешоар без дифузер на 15-20см разстояние от косата си.
Не знам как по-елементарно да го обясня.

Никога не съм разделяла косата на кичури като реша с Денман.Аз я ползвам само за разделяне на къдриците,за да не стоят като върви.Разресвам цялата коса с главата надолу и после суша.Така косата става и по-обемна.

Reni,като напръска с лак и намачка,косата не става ли на клечки?
Аз бягам от този ефект.След лак и пяна косата ми става на клечки,после винаги намачквам с масло,за да се отпусне

# 230
Ама коя точно е четката на Оливия Гардън? Може ли снимка?

# 231
И аз си бях харесала копието в Тему. Пише също, че намаля фриз-а. Това така ли е наистина?

# 232
Продуктите  за къдрици на rene furterer са намалени в Benu.bg с 25% също и John Frieda с 20%
Ползвала съм на тази марка Рене Фур... както се произнася, един спрей за освежаване на къдрици - ей такава гадост не бях си слагала по косата! Пръсваш и косата веднага става суха, твърда и заплетена, просто да не повярваш. Изхвърлих го, то беше някакъв кошмар.

# 233
  • на последния етаж
VanessaDE, може ли да препоръчаш конкретен модел четка Денман? Разглеждах Нотино, но има десетки разновидности. Благодаря! Flowers Hibiscus

# 234
  • София
Скрит текст:
И аз си бях харесала копието в Тему. Пише също, че намаля фриз-а. Това така ли е наистина?

Мисля, че да.

# 235
Поръчах си я. Да видим.
Колкото до боравенето с дифузера, благодаря за разяснението. За мен все пак странното е, че като ме е правил фризьор с такъв, направо загребваше и завърташе косата с него, което никак не ми изглежда, да е спазване на разстояние от косата, колкото и да е дълга приставката. Вкъщи и аз се мъча, но косата ми е сравнително къса и не се получава баш като си го представям.

# 236
Аз също загребвам с дифузера, защото финалния резултат ми допада повече от колкото ако суша от разстояние. Но коси различни, предпочитания различни.

# 237
И аз си бях взела такава четка, моята също накаква имитация от Shein. Добре са го измислили, но на моята тънка и мека перушина не си струва занимавката. Иначе си върши работата, за къдрава и по-гъста коса би била супер.
Така си и мислех че ще стане, но ми излезе почти без пари тогава и давай, зер само токова нещо нямах Joy

С дифузера различни неща могат да се правят, фризьорите повечето са склонни да действат както ще е по-бързо, че да сяда следващата... Не са всички така, но една голяма част.
Освен и че за всяка коса различна тактика работи най-добре при сушене. Въпросът е да няма насочена силна струя която размята косата докато съхне, че така си и остава рошава и с фриз.

# 238
  • Между гори и планини
Аз съм си купила четка с глигански косъм от ДМ за лесно разресване. Всички други са ме скубали, късали са косата ми. На мокра коса мога да сресвам само с дървен и много рядък гребен. На моята коса ѝ трябва само да се намокри , за да се накъдри. Или да ѝ сложа кристали, тогава поне е мека. Всички други продукти правят твърди букли като клечки и не ми харесва. Дифузер нямам, сешоар имам много базов и не го използвам. Някой ден ще я оставя след измиване да си изсъхне сама и да ви я покажа. Защото в ежедневието е вързана да не ми пречи и топли като вълна.

# 239
Ама коя точно е четката на Оливия Гардън? Може ли снимка?
Olivia Garden fingerbrush е моята. Ето я:
https://www.notino.bg/olivia-garden/fingerbrush-boar-nylon-chetk … i-gligan-7083912/

Но виждам, че има и много други варианти за най-различни типове коса, например в Арлен. Може дори да има по-подходящи от моята за къдрици, но тази ми допадна и не съм търсила други. А може би трябваше.

Общи условия

Активация на акаунт