Къдрокоси красавици - 9

• 14 358
  • 310
  •   1
Отговори
# 300
Ползвате ли олио за коса?
Какво олио ползвате и кога?
Вечер преди лягане слагам 1 помпичка олио /серум ,масло/ за коса. Но моето не е конкретно за къдрава.
Имах един серум на Ейвън ,който ми свърши и сега съм заредила един на Cien.
Този на Cien ,ще го ползвам за първи път тази вечер.
Иначе сутрин се започва отново оправяне на коса ,но вече свикнах.

# 301
  • София
Да, винаги при сушене, за да размачкам каста от гела. Ползвам две с уклон към по-евтиното:
Това на Алфапарф - https://www.notino.bg/alfaparf-milano/semi-di-lino-curls-olio-za-kdrava-kosa/
Това на Syoss - https://www.beauty.store.bg/p199275/syoss-beauty-elixir-absolute … vredena-kosa.html

# 302
Да, винаги при сушене, за да размачкам каста от гела. Ползвам две с уклон към по-евтиното:
Това на Алфапарф - https://www.notino.bg/alfaparf-milano/semi-di-lino-curls-olio-za-kdrava-kosa/
Това на Syoss - https://www.beauty.store.bg/p199275/syoss-beauty-elixir-absolute … vredena-kosa.html
А има ли разлика в маслата ,тъй като едното се води за къдрава коса или и двете правят едно и също нещо?
Това първото го загледах и аз днес.
Но се чудех дали изобщо да давам пари за още серуми/масла ,олиа/ ,че имам доста в наличност.
Чудех се за ето това.

# 303
  • Между гори и планини
Аз си слагам само арганово масло, след баня на влажна коса слагам по върховете. На трето ден от измиването , слагам и на върхове и дължината, защото моята коса бързо изсъхва, особено ако е постоянно пусната ( отоплението ни е на дърва и влажността на въздуха е много малка). Не минавам с една помпичка само. Ако си измия косата на 7 ден, правя поне още един път.

# 304
  • София
При моята коса невинаги продукт, на който изрично е посочено, че е за къдрава коса, работи по-добре. В точно този случай олиото на Syoss ми действа в пъти по-добре.
На John Friеda не купувам нищо.

# 305
  • Между гори и планини
Да ви покажа ден след измиване на косата, която оставих да си изсъхне сама пусната. С нищо не съм оформяла допълнително, при това снимките са след разресване с гребен и четка.
Чак майка ми е изненадана колко ми е къдрава косата. Купих си дълбоко хидратиращ шампоан, балсам, маска с арганово масло... А и май месец косата ми беше до раменете. Дошла ми е музата да пускам дълга коса. 46 години не е боядисвана, дано успея да я запазя поне още няколко години без боя.

# 306
Доня ,прекрасна коса имаш!
Моята ако не я оформя ,става като гръмнал бойлер.

Нали бях извадила серумът на Cien за да го ползвам. Сложих 2 помпички и определено си иска време за да се почувства косата омекотена. Докато с един от серумите на Ейвън ,косата ми ставаше мекичка веднага.
Пробвах друг вид серум на Ейвън ,беше ужасен. Имах чувството ,че ми прави косата по-твърда. Оставих го в банята за преди къпане да нанасям и да сресвам.
Май и от този на Сиен не съм много впечатлена. Явно ,ще мина през различни марки и олиа за да намеря моето.
А Ейвънския ,който ми хареса ,просто не винаги мога да поръчвам.
Предпочитам да е от физически магазин.

# 307
  • Между гори и планини
Благодаря, не винаги е била такава. Дълго време ди беше - всеки косъм - борба за независимост. После бях в период тъпо и упорито да искам права коса, което е почти невъзможно, защото и малко влага във въздуха къдрят косата, но изглежда рошава. Да не говорим за накъсването от преси и дърпане .
Та най накрая ми дойде акъла и реших , че няма да вървя сте природата. Сутрешния ритуал за косата ми отнема поне 20 минути.

# 308
Доня ,браво за търпението!
Аз повече от 5 мин сутрин не и отделям. Каквото се получи. ☺️
Аз също години наред си изправях косата ,която беше много къса ,но беше изключително лесна за поддръжка. Сутрин ставам и косата си ми стоеше така както съм я оформила предният ден. И така можех с изправена коса да стоя до следващо къпане.
Обаче пусти му и къдрици ,то сутрин задължително трябва да я направя ,вечер задължително хидратация (аз слагам серум ,олио) ,и така по 2 пъти на ден отделям време. А когато бях с права коса ,къпя се с някакъв шампоан ,излизам от банята ,изсушавам като съм я наплескала с гел ,пръскам термозащита ,лак и готово.
А сега шампоан ,балсам ,маска ,после напръсквам с вода ,крем за къдрици ,гел ,термозащита и това само за да стои до вечерта за да започна на другата сутрин отново. 🥴 Ами пусто като реших ,че ще пускам коса. На ти сега коса и къдрици. 😔

# 309
  • В полите на Пирин планина
На мен олиото на Сиен ми харесва. Но за дооформяне сутрин предпочитам крем, а не олио.

# 310
На мен олиото на Сиен ми харесва. Но за дооформяне сутрин предпочитам крем, а не олио.
Аз само вечер слагам олио.
Сутрин пръскам с вода ,слагам крем ,гел и термозащита.
Олиото ми е само за вечер.
Да ,поомекоти се вече косата.
Явно с това олио отнема време.
Ще го ползвам и ,ще видя как ще е.
Хубавото е ,че не утежнява. А моята е перушина. Сложих цели две помпи.
Със серумът на Ейвън повече от една помпичка не можех да сложа.
Дано му свикна. Ще го изразходя при всички положения.
 Но така или иначе имам поне още 4-5 вида на различни марки.

Общи условия

Активация на акаунт