Къдрокоси красавици - 9

• 35 337
  • 712
  •   4
Отговори
# 690
До коса си е пак, не просто дали е тънък или дебел косъм. Пък и в различен момент може от различни неща да има нужда, говоря между повече протеин или повече хидратиране.
Моята е такава тънка и мека, по-скоро чуплива отколкото едро къдрава. Супер лесно се утежнява от продукти и често даже не слагам достатъчно за да я стилизирам добре, от пазене да не я замажа съвсем. Но я къносвам и точно след къносване се държи съвсем различно от останалото време. Свикнала съм си кога към какво да посягам, според както я усещам в момента.

# 691
Чудя се дали някой друг има този проблем:
Косата ми сякаш поглъща всякакви продукти но реално не личи като да има някакви. Или поне не за дълго.
И сякаш е твърде мека
При мен това се получава, ако използвам основно хидратиращи продукти (шампоан, балсам, маска). Затова редувам 2:1 протеинови и хидратиращи.

# 692
  • София
Да ви питам
Като се сушите с дифузер напълно ли сушите косата или частично, за да не се разхвърчава много?

# 693
  • София
Да ви питам
Като се сушите с дифузер напълно ли сушите косата или частично, за да не се разхвърчава много?

Напълно. Суша до образуване на каст от продукта, най-често ползвам гел. Размачквам с олио за коса, отново суша, ако усетя, че се разхвърчава, намалявам степента на сешоара на по-ниска.

# 694
Да ви питам
Дифузерът служи точно да можеш да я изсушиш без да се разхвърчава в процеса...
Иначе ти си преценяваш как ти е по-добре за твоята коса, някои предпочитат и с него да не изсушават напълно, други сушат на 100%, няма само едно правилно.

# 695
Видях съвет да суша на ниска температура и струя на сектори, като изключвам сешоара, когато го местя на следващия сектор. Да, стана без никакъв фриз, но ми отне около 15-20 минути, а и не съм сигурна колко е добре за сешоара това включване и изключване. Иначе като ефект се получи желаното.

# 696
Влизам да се възмутя, не да се оплача. Отивам вчера на фризьор, не съм ходила до сега при въпросната - шефка на голям, лъскав салона за красота, предлагащ всякакви услуги. Жената не знае как се борави с дифузер. Станах, като топка слама в главата. На всичкото отгоре, отидох само за връхчета - като се прибрах и разгледах, отпред два сантиметра разлика. Та се доподстригвах сама. Аман вече, следващия път сама ще се подстрижа поне да не ме е яд, че и пари съм дала. Толкова са некадърни повечето, иначе салон отворила…

# 697
Мен пък преди няколко дни за първи път от може би 20 години ме подстригаха както искам.Чак ММ не можа да повярва че не рева и кълна Grinning
От няколко месеца ме е обхванала мания да се подстригвам според фазите на луната(изперкала работа) и в деня за подстригване аз хуквам да търся фризьорка.Попадам на някаква свободна и сядам.Като видях как размахва ножиците,премята коса от ляво надясно и обратно...яко ме изпоти,викам си,пак ще рева ама, късно е.
Като ме изсуши обаче останах доста учудена,то голямо стригане беше, а косата ми не беше много скъсена и честно казано,доста добре оформена.Жената като видя как се озъртам по земята да видя колко коса е свалила умря от смях. Другия път пак при нея ще ида,дано да не ме е докарала така по случайност Grinning

И да ви похваля един крем на Котрил

За тези които не обичат силна фиксация кремчето е много добро.Оформя къдриците,прави ги лъскави и живи.Косата става малко по-плътна и подвижна.Не ми утежнява и не омазнява излишно

# 698
  • София
На мен пък ми е проблем стилизирането. Небмога да попадна на читав фризьор, който да стилизира добре косата ми. Или ме правят на супер твърди клечки, или се прибирам с една бухнала топка на главата. Но за подстригване намерих един фризьор ливанец, който се справя много добре.

# 699
Видях, че в Лозенец (София) са открили салон само за къдрави коси. Някой дали го е пробвал вече?

# 700
  • София
Ванеса, за София ли става въпрос и, ако може, име на салона?
Аз ходя в Balkan Barber, справят се страхотно с къдрави коси, но 70 евро започват да ми идват малко множко...

# 701
Видях, че в Лозенец (София) са открили салон само за къдрави коси. Някой дали го е пробвал вече?
Може ли име и цена?
Питам за моя близка.

Аз не съм от София, прическата ми е проста, черта, няма какво да се сгреши. Да, ама не. Отидох при случаен фризьор, излязох с крива черта и много подкъсен бретон 🤐 Вече няма да спестявам време и да пропускам моята си фризьорка.

# 702
Може ли име и цена?
Питам за моя близка.

Аз не съм от София, прическата ми е проста, черта, няма какво да се сгреши. Да, ама не. Отидох при случаен фризьор, излязох с крива черта и много подкъсен бретон 🤐 Вече няма да спестявам време и да пропускам моята си фризьорка.

Ще Ви изпратя на лично, защото ги видях в инстаграм и да не се счита, че правя реклама. Нямам идея за цени, но специализират само в къдрава коса.

# 703
Sunshine,не в Сливен.Цената беше 10 евро...
70 евро няма да дам вече посмъртно.Преди 7-8 години топ фризьор в Търново така ме издокара,че ревах 2 седмици и месеци не можех да си оправя косата.Още тогава платих 120лв

# 704
  • София

Ако става въпрос за Dr. Curls - Фритьоф Нансен 41 - не бих дала пари на тази жена. Да не говорим, че цените й започват от 100 евро.

Общи условия

Активация на акаунт