Страх или оправдание?

• 8 889
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
Не е въпросът в честотата, а в няколко принципни положения. След като е пътуват свекърите,  с кола, свекървата вече е била в магазина, не виждам абсолютно никаква причина авторката да е виновна. За сметка на това тук я изкараха злобна мързелива пръдла, която не иска да пази семейния мир и ядосва мъжете и възрастните.

# 211
Не знам защо така свободно и често се предполага, че жена няма работа и нужда от почивка, и може да свърши някоя дреболия, свързана с убиването на 2 часа от живота ù, някой лев от парите ù, пък  ако има и безплатен фитнес, демек носене на торби - ехей.
Тя пише, че гледа детето, а мъжът ѝ ходи на работа. Разбира се, че гледането на дете също е работа, но решенията кога какво да прави ги взима гледащият детето, докато човекът на трудов договор не може да решава кога къде да отиде в работно време.

И не мисля, че проблемът е с душгеловете, а е принципен. Тя принципно се ядосва.

# 212
Писа и че работи. Сигурно не на пълен ден, което пак значи, че си клати краката и ядосва и усложнява живота на хората със сериозни занимания, ама ха.

# 213
  • Paris, France
Не е въпросът в честотата, а в няколко принципни положения. След като е пътуват свекърите,  с кола, свекървата вече е била в магазина, не виждам абсолютно никаква причина авторката да е виновна. За сметка на това тук я изкараха злобна мързелива пръдла, която не иска да пази семейния мир и ядосва мъжете и възрастните.

Ние сме купували електроуреди за далечни братовчеди, познати, бивши съученици и съседи на свекърите, мъжа ми, девера или зълвата. Ходила съм и сама, с количката и две деца да ги купувам от хипермаркети. Свекърва ми беше тук и пенсионерка, но защо да не помогна като отивам за друго в хипермаркета? На техния остров населението е малко (400 000) и изборът е ограничен. Достатъчно е, че свекървата ги мъкнеше до летището и после до дома си. Не се скинах, а и сама съм предлагала да ги купя и занеса до нас, а после мъжът ми ги караше до майка си. Можех и да откажа и съм отказвала - обемисти и не влизат в багажника на количката, далече е, студено е да влача бебето далече, болна съм, изморена съм итн. Не виждам причина от такава муха да се прави слон. Авторката е могла да откаже и мъжът и щеше да иде.

# 214
Не знам защо така свободно и често се предполага, че жена няма работа и нужда от почивка, и може да свърши някоя дреболия, свързана с убиването на 2 часа от живота ù, някой лев от парите ù, пък  ако има и безплатен фитнес, демек носене на торби - ехей.
Например заради това: “ а аз през деня съм навън с детето,ми заръча аз да отида специално заради желанието на брат му до дрогерията,за да му купя душ гелове“

# 215
Да, ама в случая първо - пак отива специално, защото смятат, че нищо не прави по цял ден, а те явно са заети със спасяването на света; и второ - свекървата вече е отишла, обаче се е направила на тъпа, че не знае какво точно да вземе. Демек, за едни може, за други не може. По случайност за 'нащо семейство' може, за чуждата не може.

# 216
Да, това е дразнещо, ако причината да я пращат е, защото смятат, че нищо не прави и си няма друга работа. Ама тя се оплаква от брата, а не от мъжа си и свекърите си, а ако има някакъв проблем той е у тях. Братът може да си поръчва каквото си иска на брат си и родителите си.

# 217
Като разбрахме с мм,че съм бременна,той веднага почна да пита жената на брат си за всякакви съвети-какъв прах били ползвали,че давали на детето си от първия ден вода и тн,и това много ме подразни,честно,защото той нямаше собствено мнение по която и да е тема,а просто каквото каже тя,да съм го била правела и аз.

# 218
Е ти пък! Че не е нещо необичайно, други звънят на мама, пък мама идва, или тъщата … като се роди бебе цялата рода се активизира докато майката не постави границите. Що се впрягаш?

# 219
Като разбрахме с мм,че съм бременна,той веднага почна да пита жената на брат си за всякакви съвети-какъв прах били ползвали,че давали на детето си от първия ден вода и тн,и това много ме подразни,честно,защото той нямаше собствено мнение по която и да е тема,а просто каквото каже тя,да съм го била правела и аз.

Е какво собствено мнение да има?! Първо дете му е, няма опит, интересува се. Ако не беше питал и проявил отношение, пак щеше да си недоволна. Усмихваш се и караш както си знаеш, никакъв проблем. Изобщо на теб всички са ти криви.

# 220
Аз ако искам,ще питам.
Дааа,явно всички са ми виновни.

# 221
Да, това е дразнещо, ако причината да я пращат е, защото смятат, че нищо не прави и си няма друга работа. Ама тя се оплаква от брата, а не от мъжа си и свекърите си, а ако има някакъв проблем той е у тях. Братът може да си поръчва каквото си иска на брат си и родителите си.
Разбира се, че може, това са си техни отношения. Въпросът е, че прехвърлят задачката на семейната асистентка и накрая тя излиза лошата.

# 222
Изследвай честотата на поръчките за тези невероятни и незаменими душгелове и какво количество отива на година при досадните нахални роднини. Smile Купуваш един кашон, пращаш и си решаваш проблема поне за година. Ако не са турбоселяни, биха се усетили, че ги тролиш.

Имам чувството, че твоят мъж е по-малкият брат.

# 223
Изследвай честотата на поръчките за тези невероятни и незаменими душгелове и какво количество отива на година при досадните нахални роднини. Smile Купуваш един кашон, пращаш и си решаваш проблема поне за година. Ако не са турбоселяни, биха се усетили, че ги тролиш.

Имам чувството, че твоят мъж е по-малкият брат.

Охх,да ти кажа,мислех си тази идея,ама брат му купи днес бая душ гелове.Със сигурност до края на тази година ще му стигнат.Даже до другата година.
И да,мм е по-млад от брат си.Ще ми е интересно да разбера кои неща са ти направили впечатление,че да успееш да познаеш кой от тях двамата е по-малкия/по-големия. Grinning

# 224
Е, как - йерархията. Каквото каже бати, е закон. Бати иска душгелове - моментално купуваме и пращаме. Бати има дете - както той го гледа, така ще гледаме и ние нашето. Smile

Хубаво е, че съпругът ти уважава семейството, в което е израснал.
Съветът ми е да не се конфронтираш с него заради роднините му. Подхождай с насмешка, не с раздразнение. Шегувай се с нахалните им претенции, за да го накараш да види твоята гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт