Страх или оправдание?

• 8 884
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
Е, как - йерархията. Каквото каже бати, е закон. Бати иска душгелове - моментално купуваме и пращаме. Бати има дете - както той го гледа, така ще гледаме и ние нашето. Smile

Хубаво е, че съпругът ти уважава семейството, в което е израснал.
Съветът ми е да не се конфронтираш с него заради роднините му. Подхождай с насмешка, не с раздразнение. Шегувай се с нахалните им претенции, за да го накараш да види твоята гледна точка.

Коментарът ти ми харесва много и определено е много полезен!
Определено ще приложа препоръчаното от теб,защото иначе правя лошо на себе си.
Поздрави!

# 226
  • Deutschland
Те не излизат ли златни така? DHL доста скъпичко взимат. Аз за една бутилка вино платих близо 140 лв.

Нее,пратихме ги без проследяване.Най-много до 10€ да бяхме платили само за доставката.
То тук в Германия водата същи е с по-добро качество отколкото водата в България на някои места,и продуктите са по-хубави,демек,какво излиза накрая?

Къде в Германия водата е хубава? При нас на юг е отвратителна. Не става изобщо за пиене, а като се изкъпеш, цялата ти кожа белее от варовика.

# 227
Възможно ли е да ревнуваш мъжа си от това, че има хубави отношения с брат си и семейството му?

# 228
  • Пловдив
Такива теми  ми дават надежда ,че моят живот си е прекрасен.......много съм си добре даже 🤭🤭🤭

# 229
  • Варна
Моята сестра живее в Германия и скоро ще си идва на гости с кола. Отсега съм решила какво ще й поръчам да ми донесе, като чинно си заплащам всичко, никаква аванта. Но ще взема да я помоля лично да ги купи. Пази боже, да вземе да изпрати мъжа си! Оказва се, че може и семейства да рухнат заради това усилие.

# 230
Възможно ли е да ревнуваш мъжа си от това, че има хубави отношения с брат си и семейството му?
Това пък от къде го измътихме  ? Кои са тези хубави отношения. Аз за такива не прочетох.

# 231
Те не излизат ли златни така? DHL доста скъпичко взимат. Аз за една бутилка вино платих близо 140 лв.

Нее,пратихме ги без проследяване.Най-много до 10€ да бяхме платили само за доставката.
То тук в Германия водата същи е с по-добро качество отколкото водата в България на някои места,и продуктите са по-хубави,демек,какво излиза накрая?

Къде в Германия водата е хубава? При нас на юг е отвратителна. Не става изобщо за пиене, а като се изкъпеш, цялата ти кожа белее от варовика.

Ние сме по-нагоре и водата е наистина много качествена.

Ревност едва ли.По-скоро разочарование,че съм отхвърлена.

# 232
....

Ревност едва ли.По-скоро разочарование,че съм отхвърлена.
От какво? Нали си имаш мъж и дете? За какво се поставяте в зависимост или изобщо ви е от значение чуждо семейство ? Как може да имат ви заемат време изобщо.
Тази тема е измислена. Не може да бъде истина това всичкото.

# 233
Защо да бъда зависима?Казвам как се чувствах като разбрах,че не съм желана.Продължавам напред,но да не очакват нищо от мен,освен ако не е нещо много спешно и наложително,разбира се.
Ама за такива работи…

# 234
Разбира се че не си зависима. Темата очевадно е измислена. Къде ти е детето  ? Мъжа ти го взе и за шампоани до ДМ? А ако му купи и на него някой душгел ще му се сърдят ли ронините му ?  Да не вземат да те пренебрегнат ?
Дни наред глупости за шампоани.
А аз да попитам сега да ида ли да купя на сестрата на мъжа ми за детето и едно колело, че казаха че им трябва, но понеже няма да пътуваме с кола май е най-добре да го поръчам да им иде директно на адреса ???? Или къде ще им е по-удобно? Дали пък да не помоля все пак да го опаковат като подарък? Че иначе ще обидя мъжа ми!
А ... ние имаме собствени деца ама те пък кава значка имат. С шампоани д аги къпем и колела да караят? Айде глупости! Ще ме пренебрегнат някои и ще ми се наложи да си включа телефона!

# 235
Прочетох темата до половината и си спомних нещо..... Преди 45 години някъде двете със сестра ми бяхме гимназисти в техникум, сега техническа гимназия. Имахме нужда от Елка, за да я ползваме по математика и на- вече по чертане, но имаше само в Кореком, а оттам пазаруваха само тези, дето се бяха гърчили из чужбина. Баща ми споменал пред свой колега и онзи предложил да каже на чичо си, който живеел в чужбина почти цял живот и като пенсионер вече често гостувал тук. Старият казал, че ще даде долари, но само ако знае за какво ще се ползват. Като разбрал, че е за образование, сам предложил да купи, защото наистина е нужно, но за козметика и дрешки не би дал. Години наред ми горчеше докато ползвах елката. Сякаш хората, смятани втора категория трябва да доказват, че нещо наистина им е важно, за да го имат. Защото не са имали кураж да избягат от бг. Тази тема ми напомни за това мое отдавнашно преживяване.

# 236
Аз бих го погледнала от друга страна. Човекът ви е осигурил елката. Той дори не ви е бил близък. Ако някой близък на близък на близък ми иска пари, и аз бих питала за какво са и бих преценила дали да дам. Не по същия начин обаче седят нещата в рамките на семейството. А свободните съчинения на тема ‘втора категория’ са само в главата.

# 237
Ами да го кажа така - за да купя на друг, не купувам на себе си. Ако не е в семейството, няма да лиша себе си от нещо, за да купя глупост на друг човек.

# 238
Прези 40 години нямаше нищо както и достъп до други пазари свободно.
Сега може да си поръчаш от Германия или да си купиш от България.
Няма място за сравнение.
Проблемът на авторката не е с душ гелЪт, о с връзката и с мъжа и.
И отношенията между тях.
Авторката се опита няколко пъти да каже, че имат проблеми и търкания.
Друг е въпросът, че явно тя не умее да ги дискутира с мъжа си и прехвърля това върху всяка възникнала ситуация.

# 239
Опитва се също да каже, че проблемите и търканията са заради отношения с други роднини или заради стремеж да се поддържат отношения , които не са много логични.
Има едно семейство, тяхното. Има и роднини и те си имат техни си семейства. Не може принадлежността към някаква общност да е над семейството ти. Ти първо си част от него. После заедно сте част от общността. Но не общността определя живота ви. Вие според вашия живот и възможности може да си изберете отношенията с общността.
Иначе става дума за вид секта ?
Както казах - аз да купувам ли колело за племенника по поръчка или да му подаря един шоколад като се прибера. Да не ми се разсърдят нещо?

Общи условия

Активация на акаунт