Страх или оправдание?

• 8 874
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
  • София /Абсурдистан
Братът ли е любимото дете на свекърите? Защото ако да, това обяснява всичко.

# 241
Едва ли. По-скоро го смятат за по-нуждаещия се, който живее в бедната България и смятат, че по този начин ще скрепят отношенията между семействата на братята. Била съм в подобна  на аворката позиция, не е като да не ми е правило впечатление, че малко се прекалява откъм дондуркане на по-неоправния брат, но накрая се оказа, че точно той си гони интереса по-целенасочено и не е той лудият, че му се дава баницата от останалите добри самаряни в родата.
Така че съветвам авторката да остави брата на мира, да услужи с каквото може и да се концентрира върху чистене на отношенията с мъжа си.

# 242
Това ми напомни за тубите паста за зъби, които свекървата ми иска всеки път 😀.

# 243
  • По света и у нас
последното поръчение беше за оригинален КОМПАКТ ДИСК компилация с нова кънтри музика ...People Bath

# 244
  • Швейцария
Аз отдавна съм си решила този проблем. Отказвам да нося каквото и да било, освен лекарство. Как ли пък няма да тръгна да издирвам душгелове. Също така и не искам да ми се праща нищо от България. Тук няма луканка, но никога не бих си позволила да ангажирам някого да ми я праща.

# 245
То е и забранено, луканка не може да лети с колети, не може и в куфар да се вземе. Има сериозни глоби.

# 246
С колети може и да не лети. Но аз лично съм летяла с луканка. Sweat Smile

# 247
С луканка съм летяла многократно, докато не прочетох, че ако попаднеш на по-стриктен митничар при проверката и ти друсват глоба и после при всеки полет куфара подлежи на специална проверка. Глобата е около $300.
Четох жени, които са били глобени, а луканката конфискувана.

# 248
Значи,някои хора се направиха тук на много важни,обиждаха ме,редяха ме,едва ли не аз съм злобна,щото не желая да купя нещо,което се продава даже и в малките села,а те не са длъжни да се държат възпитано с мен??На среща те да си говорят само тримата,а аз като съм изкарала телефона-било неуважително и невъзпитано.
Била съм изисквала да ми пишат поне за рожден ден,ама той като МОЛИ ЗА ПОДАРЪК-аз трябва да се съгласявам,защото (както някои се изказаха) хайманосвам по цял ден и нищо не ми било пречело.Напротив,не обикалям всеки ден магаИните.И аз имам работа както всеки един човек.
На вас било ли ви е приятно докато сте в майчинство някой да ви казва “ми,тя без това нищо не прави”?

Да обобщя - твой роднина по съпружеска линия моли за евтино подаръче от чужбина, а ти се мариноваш в злоба за това, че си взела решение в живота да заминеш за чужбина и да се бъхтиш четворно, а той не желае да върви по твоя път?
Пий един валериан и се моли някой твой роднина да не му се появят проблеми и да не каже мъжът ти - мен какво ме интересува, оправяй се сама с тях.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 14:44 от Анонимен

# 249
Това ме подсети за майката на една позната. Летяла с точилка и кисело зеле за Коледа. Чи как тъй без сарми и домашна баница?! Не бива!

# 250
Оф, кисело зеле няма при нас. Купих бидон и по стар селски обичай слагаме зелки за сърми.
Не знам дамата как е летяла, освен ако не е било в буркан и в куфара..

# 251
Само да уточните в кои дестинации не може с луканка? САЩ ли? Азия? Защото в ЕС май може. Пренасяла съм и кашкавал за собствена употреба, домашни сандвичи и т.н., но в ЕС и митничари досега не са ме спирали.

# 252
Европа към Канада и САЩ. Както не може и да се мине бордъра между тях двете с луканка 😀, забранено е.

# 253
В Европа мисля, че не е проблем. Даже на някои летища прдават месни деликатеси и сирена.

# 254
  • Paris, France
Европа е общ пазар. В САЩ не разрешават внасяне на храна.

Общи условия

Активация на акаунт