Страх или оправдание?

  • 8 871
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 5 309
Месо и семена не може, включително храна за папагали/птици, че имало семена.
Храна може, и в ръчен и в чекиран багаж, но не може да е месо. Може вафли, бисквити, шоколад и пр. Буркани с мед може, ракии до 2 литра на човек, лютеница… кой каквото е решил влачи 😆

# 256
  • Мнения: 24 087
Авторке, толкова си дребнава. Приеми, че правиш услуга на мъжа си, не на брат му. Толкова ли ще ти натежат 2 душгела? Поръчай ги с доставка до вас като не ти се ходи в магазина. Просто вземи тъпите душ гелове и толкова. Брат му е на другия край на Европа, не ти е седнал на трапезата. Не се вглъбявай в дреболии, за две бутилки козметика ще си развалиш семейството…
Голям праз, че сте му пращали.. ако утре искат да ви дойдат на гости за 1-2 месеца ще се побъркаш! Престани да теглиш калеми на брат му защо не иска да живее в Германия. Не иска и толкова. Иска 2 душ гела, прати му ги и не се занимавай с глупости!
Два,ама друг път.Искал десет,за цялата година…Не ми е за парите,нито за душ геловете,ама викал на брат си,че в България ги “нямало”,а днес една потребителка написа,че ги предлагат онлайн в нотино.Окей,по-скъпи са,ама по тази логика и авокадо да му пращаме,щото тук за две плащаш на промоция 2-3 евро,а в България ми казаха,че едничко е 5 лева.

Има ги на Кнайп, мисля, че и в магазините за паралелен внос ги има, защото в местния ни магазин зареждат по някоя бройка. Хубави и евтини са.

Разбирам символичен подарък, някакъв жест, ама сам да си иска някой да му покрива хигиенизацията за цялата година, ми се струва доста нахално.

# 257
  • Мнения: 5 309
10 шишета! Този е луд 😆.
Има Амазон, да си поръча.

# 258
  • Мнения: 5 596
За ЕС няма проблеми - всяко лято си нося по 1-2 луканки и 1-2 бучки сирене от България. И други работи си нося за ядене, ама ако ви кажа, ще се смеете.

# 259
  • Paris, France
  • Мнения: 17 490
Луканка сме носили, че децата я обичат. Казвали са ми, че има в българските магазини, но наблизо нямаме такъв. Сирене и кашкавал не нося. Купуваме от турските магазини. Има и козе, и овче, както и Халуми и разни други. Носим си розови домати, че тук никъде не намирам, а има от всичко и от цял свят.

# 260
  • Мнения: 5 309
То не е смешно, аз съм носила и боя за яйца. Пакетите ронена чубрица няма да ги слагам в списъка, както и шарената сол Simple Smile.
Едно лято мъкнах в ръчния багаж голям глинен гювеч, с 4 малки гювеченца. Като кацнах и имах няколко седмици синини по раменете 🤪😆, обаче глина - тежи, и чуплива. То беше и приключение, като на митница във Франкфурт ме отделиха от потока и аз като орлица си пазех грънците, докато един германизиран арабин ровеше 😆.
Боза съм носила, от тая със захар. В куфара.
Наобратно нося едни канелени бонбони Ментос, на моя близка приятелка, защото в Европа ги няма, ама 2 кутии и в ръчния. И заради тях ядох дървото на излизане пак 😆.
Имам много смешно-трагични случки, затова вече пътувам интерконтинентално само с ръчен багаж и съм предупредила всеки, че не нося нищо, освен мои лични неща. Който иска - Амазон, Айхърб и пр., да си поръчват каквото искат.

# 261
  • Paris, France
  • Мнения: 17 490
Боза не мога и да си представя да нося. Мислех, че всяка боза е със захар. Ако някой има рецепта без, да свирка! Моите деца мразят боза и айрян.

# 262
  • Мнения: 5 309
Повечето бози са с подсладители - аспартам, ацесулфам К, а не със захар.
Аз я взех уж за закваска, защото съпругът ми обича, но той я изпи, преди да се наканя да направя. Оказа се трудоемко и се отказах.

# 263
  • Мнения: 4 048
Аз летях с мотика и дървен кръст. В Лондон на летището ме пиаха какво работя.
Следващи път бях с теслА.

# 264
  • Paris, France
  • Мнения: 17 490
Закваска за боза лесно става от пълнозърнесто брашно от просо. За семица, 10 дни максимум е готова. Ако имаш готвещ блендер, нещо като Thermomix, става много лесно даже от цяло зърно, което мели сам.

Брашното за боза може да се препече във фурната, да се затвори в буркан и като искаш да направиш, направо слагаш препечено брашно, захар, вода и като се сгъсти и охлади, добавяш закваската. На бозата меленето на брашно и препичането му в тиган е трудоемкото.

# 265
  • Мнения: 5 309
В някакъв момент ще се пробвам да направя боза, благодаря Simple Smile. Нека имам вдъхновение и време.
Четох, че трябвало закваска от боза със захар, както при киселото мляко се ползва стартер. Но не съм особен ентусиаст и се отказах. Имах идея и кисело мляко да правя, даже уред исках да вземам, но явно съм мързелива Sad и купувам българско кисело мляко от магазина.

# 266
  • Мнения: 24 087
Живеех по едно време до цех за боза, преди 25+ години, много беше вкусна бозата, а знам, че слагаха в нея стари вафли, закуски и някакви такива неща.

# 267
  • По света и у нас
  • Мнения: 3 290
Има Малинчо, поръчваш и ти доставят всичко до вратата - и киселото зеле и лютеницата и кашкавала и месото. (месо не купувам от там де). Писнали са ми тия простащини Бай Ганьовски с дисагите.... срам ме е да се рея с луканка в космоса!

# 268
  • Мнения: 17 952
срам ме е да се рея с луканка в космоса!
Това го крада, много е добро Joy

# 269
  • Мнения: 5 309
Малинчо с прокисналата лютеница и вмирисаната луканка, мерси.
 И шипинга до наше село е почти колкото да си ида до София и да се надумкам, до следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт