Страх или оправдание?

• 8 882
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
Нетният резултат е същият. Готина фамилия, искащи и незнаещи.

# 61
  • София /Абсурдистан
На мястото на авторката не бих си нарушавала душевното спокойствие за едни пиклива 5-6 евро. Да вземе тъпите гелове и да сложи и един шоколад за детето.
За проблемите трябва да се говори. Нищо не пречи на никого да каже на правилният човек от какво всъщност е недоволен и да се разберат.
/ всички знаем, че има разлика в качеството на стоките за нашия и за чуждият пазар/. И аз си нося от Гърция разни неща, които и тук ги има, но са с по-лошо качество от техните.

# 62
Жалко е заради такива дребнави глупави неща да настъпва разрив в семействата - братя, сестри, родители деца и т.н. спират да говорят, не се уважават, говорят си зад гърбовете лоши неща, къде заради душ гел, къде заради гарсониера или някаква нива на село. Все нещо трябва да се дели, все да се брои аз ти дадох 5 лева, ти ми даде 4,50, не ми благодари, не ме пита и т.н.
Стефан Цанев е казал, : Ако видиш добър човек, застреляй го да не се мъчи". Толкова лоши сме станали хората.
Толкова сте права. Втрещена съм, когато видя такава злоба и дребнавост в отношенията между роднини. С все повече егоизъм се сблъсквам ежедневно и тази тема е пореден пример. Съветвам авторката да прочете малко книги за патриархалното българско семейство през 18-19 век. Тогава братята с жените и децата си, както и родителите, са живели в една къща и са били длъжни да се съобразяват един с друг във всеки аспект на ежедневието си. Вие имате лукса да живеете самостоятелно с мъжа си и детето и да не се съобразявате с други хора, но се вторачвате в незначителни жестове като да купите малко козметика. Не сте единсвената, която има роднини, които не и допадат. Това, обаче, не бива да е оправдание да не си помагаме и да не откликваме на чужди молби.

# 63
Това, обаче, не бива да е оправдание да не си помагаме и да не откликваме на чужди молби.
Именно. Не разбирам защо мъжът не иска да направи нещо толкова дребно за собствения си брат.
Имахме такъв роднина, лека му пръст, с всички се разбираше, на всеки искаше да направи услуга, но все на жена си прехвърляше физическата част. Беше душата на компанията, канеше всеки ден гости (без да преувеличавам), но за готвенето, сервирането и чистенето, пак жена му. Накрая ѝ писна и му каза като обещава нещо, да си го изпълнява, не да кара нея. И познайте - тя излезе лошата в очите на всички...

# 64
  • Melmak
Авторке, толкова си дребнава. Приеми, че правиш услуга на мъжа си, не на брат му. Толкова ли ще ти натежат 2 душгела? Поръчай ги с доставка до вас като не ти се ходи в магазина. Просто вземи тъпите душ гелове и толкова. Брат му е на другия край на Европа, не ти е седнал на трапезата. Не се вглъбявай в дреболии, за две бутилки козметика ще си развалиш семейството…
Голям праз, че сте му пращали.. ако утре искат да ви дойдат на гости за 1-2 месеца ще се побъркаш! Престани да теглиш калеми на брат му защо не иска да живее в Германия. Не иска и толкова. Иска 2 душ гела, прати му ги и не се занимавай с глупости!

# 65
Авторке, толкова си дребнава. Приеми, че правиш услуга на мъжа си, не на брат му. Толкова ли ще ти натежат 2 душгела? Поръчай ги с доставка до вас като не ти се ходи в магазина. Просто вземи тъпите душ гелове и толкова. Брат му е на другия край на Европа, не ти е седнал на трапезата. Не се вглъбявай в дреболии, за две бутилки козметика ще си развалиш семейството…
Голям праз, че сте му пращали.. ако утре искат да ви дойдат на гости за 1-2 месеца ще се побъркаш! Престани да теглиш калеми на брат му защо не иска да живее в Германия. Не иска и толкова. Иска 2 душ гела, прати му ги и не се занимавай с глупости!
Два,ама друг път.Искал десет,за цялата година…Не ми е за парите,нито за душ геловете,ама викал на брат си,че в България ги “нямало”,а днес една потребителка написа,че ги предлагат онлайн в нотино.Окей,по-скъпи са,ама по тази логика и авокадо да му пращаме,щото тук за две плащаш на промоция 2-3 евро,а в България ми казаха,че едничко е 5 лева.

# 66
  • Далечният изток
Ако и на мъжа си даваш същите обяснения...

# 67
Това, обаче, не бива да е оправдание да не си помагаме и да не откликваме на чужди молби.
Именно. Не разбирам защо мъжът не иска да направи нещо толкова дребно за собствения си брат.
Имахме такъв роднина, лека му пръст, с всички се разбираше, на всеки искаше да направи услуга, но все на жена си прехвърляше физическата част. Беше душата на компанията, канеше всеки ден гости (без да преувеличавам), но за готвенето, сервирането и чистенето, пак жена му. Накрая ѝ писна и му каза като обещава нещо, да си го изпълнява, не да кара нея. И познайте - тя излезе лошата в очите на всички...
Ако прехвърлянето на поети ангажименти към жената се е превърнало в навик на мъжа, сте напълно права. В този случай, обаче, тя трябва да търси сметка на мъжа си и да се сърди на него, а не на брат му. Ако това е проблемът, още по-малко разбираемо става и защо е нужно тя да отсъжда кой как и къде да живее.

# 68
А те купуват ли ви от България, дори неща, които при вас ги няма? Ако не искат, кофти, вярно си е използваческо. Но пък са братя, ако и ти имаш брат или сестра знаеш, че не е приятно да се меси друг човек в отношенията ви, пък дори и партньорът ви да е.. Ако са само няколко душ гела, аз бих го приела като жест към мъжа си, не към брат му и не бих го правила на въпрос. Идеално семейство няма. Въпреки, че да се пращат по пощата вярно е малко смешно.

# 69
Цялата тази изтория е глупава. Според мен има още нещо, което не е споменато...

# 70
  • Melmak
Два,ама друг път.Искал десет,за цялата година…Не ми е за парите,нито за душ геловете,ама викал на брат си,че в България ги “нямало”,а днес една потребителка написа,че ги предлагат онлайн в нотино.Окей,по-скъпи са,ама по тази логика и авокадо да му пращаме,щото тук за две плащаш на промоция 2-3 евро,а в България ми казаха,че едничко е 5 лева.

Приеми, че това е дефект на брат му. Хора- всякакви. И ти имаш кусури и може би дразниш роднините си. Брат му ако това му е кусура, просто му купи тия проклети душгелове и не се занимавай повече с глупости!

# 71
  • Далечният изток
Скрит текст:
А те купуват ли ви от България, дори неща, които при вас ги няма? Ако не искат, кофти, вярно си е използваческо. Но пък са братя, ако и ти имаш брат или сестра знаеш, че не е приятно да се меси друг човек в отношенията ви, пък дори и партньорът ви да е.. Ако са само няколко душ гела, аз бих го приела като жест към мъжа си, не към брат му и не бих го правила на въпрос. Идеално семейство няма.
Въпреки, че да се пращат по пощата вярно е малко смешно.
Родителите му ще му ги носят.

# 72
  • София
С години една част от времето живеех в чужбина, другата у нас. Невероятни и неразбираеми за другите неща съм си носила и в двете посоки, та темата безкрайно ме учудва. Не всеки иска да се мести в чужбина, заради евтиния душ гел. Нито е страх, нито оправдание. Ако няма нещо по-голямо в тази история, то тя е пълно безумие като повод за вълнения, размили, че и тема тук.

# 73
Има по-голямо. Жената не иска да купува нищо на девера си, който дори не пада благодарно на коляно да целува чужбинската ръка за предишния изпратен душ-гел и не праща картинки с блестящи рози за рожден ден, а си живее спокойно в България, докато тя е принудена да живее с цялата му рода в чужбина.

# 74
  • Melmak
Аз мислех, че тия блещукащи картички ги пращат само лелите. Мъжете, особено младите, не ги пращат много. 😄

Общи условия

Активация на акаунт