Отговори
# 150
  • София
Ха, Дизи, тъкмо писах нещичко по повод сериалите в темата на КДЗ (адмирации за статистиката ти там). И ще поразширя мъничко. Приемам да ти дам интервю. Simple Smile
Лошото е, че (най-вероятно) подсъзнателния ми ключар на хранилището е "махнал листчетата" отстрани на папките с изгледани филми и предавания. Т.е., помня усещания, някои водещи (на предавания - напр. "2-та скункса" с техния "Сблъсък", така им викахме тогава; или един Димитри Иванов, или Вучков в "Минутата"; следяхме и "Ку ку"-тата, "Хъшове"-те - преди да станат "предаване на Слави"), сюжети от филми и сериали - като точно там не винаги ще мога от раз да река кое заглавие отговаря на фабулата по спомените ми.
В моето семейство повече се четеше (имам предвид и преди да стана аз самият семеен, а и докато синът ни беше малък). После пък поне в 2 радиостанции бях добър приятел с водещия на кинопредаването. И всички видеокасети - по които той представяше продукции, или даваше като награди във викторини - минаваха през нашето видео-папагал (първото ни беше Akai - не записващо).
Но да кажем, че до 1984/85 г. всичко наше и чуждо (е, нашето и съветското бяха 95%), давано по ТВ или пускано по кината - съм го минал. За кино Сердика - нали беше с/у Факултета по журналистика - както и за тогавашното "филмотечно" (кино "Левски", малко по-надолу) си имахме дежурна група за чакане и взимане на билети. Хубаво, лошо, не пропускахме (тогава и по театри ходехме). Тъй че, в 2-та края на спектъра, и "Сталкер" и "Военно полева болница" (MASH) съм ги гледал в салон на БГ-премиерите им. С идването на 90-те на кино обаче ходех повече за SW или LOTR, понеже видеоапарата у дома се сменяше май всяка година (рядко в сервиз имаха глави за смяна). Просто..., киното тогава вървеше на VHS.
Скрит текст:
Самият аз тогава работех повече вечер/нощем (моите муз.предавания в радиостанциите) и телевизия много-много не съм гледал. Любопитно (сега се сещам и си го споделям чинно, заради по-голямата част от групата и в тази тема) е, че имаше някакъв пик на хорър и ужаси и 5-6 годишния ми син казваше, че любим герой/филм му е (не Ну пагади! или кучето Ласи) Кендимен. Simple Smile Жена ми дори искаше да ме праща на психолог да ми разяснява вредите от гледането с малкия на таквиз неща.
Но (поради "календарът на живота ми") може да се рече - по отношение на сериалите: "Сем.Калинкови", "На всеки километър", филмите ни по Богомил Райнов (да ги вземем като филмова поредица), класиките от времето на "соца" - детско/юношески (както сега бихме ги оразмерили, вкл. чужди като "Синьо лято")... все още някои ги помня добре. Онези пък, появили се с идването на "демокрацията", че и първите й 10-15 г., - много по-малко.
Скрит текст:
А във времето на нашия "С пагоните на дявола" (ооо, Ани Бакалова като мокър сън) имаше и "4-та танкисти и кучето", "17 мига от пролетта", "Невидимият прицел", "Залог, по-голям от живота" (капитан Клос), великите "Без борба няма победа" (Манфред фон Браухич и дядовците-пилоти от бъдещите "Формули"), "7-ката на Блейк" (ех, Джена, я ме телепортирай пак в края на 80-те, направо в БНР и да почвам Кутията и Блек топа...), "Зоната на здрача". Няма как (май е мъничко по-късно) у дома да сме гледали Изаура (и в 2-те ми семейства липсват членове със сапунена чалга естетика), но "Птиците умират сами" и мен ме е заковавал за дивана... Май и "Гулденбургови", "Октопод".
Обаче когато в ранните кабеларки се появиха научно-популярните канали ("Дискавъритата", както им викам), вече гледахме много повече тях. "Вървяха" си паралелно с "Досиетата Х" и "Туин Пийкс". Разбира се, и това признавам - понеже пиша на "прима виста" - някои от последните, изброени по-горе заглавия - заедно с такива като "Болница на края на града" (чешкият), "Спешно отделение" (първообразът), "Богат беден"... - не съм сигурен в кой период да поставя.
Та така... Технологиите се развиха. Замундите не ги затвориха. Каквото исках да повторя, или смятах, че съм пропуснал (или забравил) - продължавам да наваксвам.

# 151
  • Другата България
Емо, къде ме върна.....90% от изброените съм ги гледала и аз.
Колко сме “древни“....
А “Птиците умират сами“ не помня колко пъти съм го гледала, и колко рев съм изревала.....
Книгата съм я чела също няколко пъти.
Много любим! Heart

# 152
Октопод наистина много се гледаше. Имаше разни австралийски: Съседи (с Кайли Миноуг), Между два бряга, Завръщане в рая (с Ребека Джилинг, дето я ядоха крокодилите), разни немски от рода на Хотел Рай (действието се развива в Палма де Майорка), Наследството на Гулдембургови, Болница в Шварцвалд (със саундтрак на Дитер Болен от "Модърн Токинг"). Помня, че всяка неделя вечер по първа (в зората на демокрацията) имаше Hit Video USA с Тод Стивънс, на български дублирано от Манол Къков, ама тази класация беше поне половин година след оригиналното излъчване в САЩ. И веднага след Hit Video USA започваше Зоната на здрача, супер мега любим сериал, хаха.  Помним ги тези неща, защото просто нямаше друго.  Сега с това пренасищане от канали, предавания, сериали, не мога да оценя нищо.

# 153
  • Другата България
И на “Октопод“ ревах накрая, когато убиха Корадо Катани. Joy

# 154
А аз  си имах един скрит сейв у нас, където си слагах левчетата и покрай гледането на "Октопод" му бях направил табела: Banca Antinari Grinning  Ку-ку Wink И слушах разни песни от Санремо, защото харесвах този език. И естествено, като падна комунистическият режим, в у-ще ни казаха, че руският език не е задължителен (и може всеки ученик да избере 2 западни, не руски+1 западен), и моментално се преместих на италиански+английски. Изобщо не съжалявам. Като ни пуснаха RaiUno и RaiDue по кабелната само това гледах, хахахаха. Във времена без интернет, се радваш на всяка глупост по телевизията, това е положението Grinning Grinning

# 155
По Нова почти сигурно есента ще си карат на успешната комбинация от миналата година - Игри на Волята - Биг Брадър и Пееш или лъжеш.

Всички други нови предавания, нови сезони, дето се въртят из пространството ще са за Януари или пролетния сезон. Това предаване на Иван и Андрей точно ми изглежда като за мост Януари, където да го дават по 3-4 пъти в седмицата.

# 156
В централната емисия на бТВ тази вечер обявиха Владо Карамазов като водещ на Предателите. Каза, че ще участват 25 известни личности и снимките започват идните дни около Видин.

# 157
И май ще се снима тук

# 158
  • София
Сълзи, секс тройки и терапия: Най-човешкото риалити, което може да гледате това лято
Couples Therapy е риалити формат, чието заглавие обяснява цялата идея.
Епизодите показват разнообразни групи от двойки (някои женени, други - не), които по някакви загадъчни причини са се съгласили тяхната фамилна терапия да бъде записвана с камери и качена в платформите за стрийминг.
Под вещото ръководство на клиничния психолог д-р Орна Гуралинк партньорите задълбават в неразбирателствата си и търсят корена на дългогодишните си конфликти.

https://webcafe.bg/seriali/nay-choveshkoto-rialiti-koeto-mozhe-da-gledate.html

# 159
E, да внесем уточнението, че става въпрос за платената платформа SkyShowtime, а не за бг канал.  Не бих плащал, за да гледам това по SkyShowtime. Например канал TLC, който се хваща свободно по кабелните тв, е пълен с риалити предавания за двойки, тройки, полигамия и всякакви подобни американски "изкушения" Grinning
Eмо, много четеш уебкафе, често го цитираш Grinning Тази Антония Руменова все на тази тема пише.

# 160
Общо взето всяко нещо с времето си. Израстнах със "Супершоу Невада" и за времето си беше нещо различно и модерно. Сега ми се вижда глупаво, но тогава е било нещо по-различно от детските, които гледах и интересно. Съвсем различни времена бяха, тогава Форд все още минаваше за хубава марка, а не масовка и съответно много хора от народа плакнеха окото с лъскави нови фордчета и красиви каки. Като западен автамобил поне докъм 1996-7 година Форд едва ли не се считаше за хубава марка на фона на соц. возилата, които все още бяха на всеки ъгъл. Сега много хора ги смятат за ширпотреба боклуци. И на "Биг Брадър" му мина времето, поне за мен. "Ергенът" ми е по-интересен, там има далеч по-малко битовизми от колкото в ББ, където това е една от основните теми и източник на голяма част от конфликтите.

В днешно време има разнообразие, но на мен лично малко неща истински ми харесват. Как няма младото поколените да предпочита Интернет и Нетфликс?

Капките са ми интересни, но не с тези водещи. Зуека с който и да е от другите двама повече ми допадаше, той внасяше поне някакъв баланс. Рачков и Геро взаимно се надпреварват кой по-голяма смешка ще изръси и стигат до простотия. Досадни са вече. От Фънки в журито също ми писна, не спира да ме изненадва за какви глупости се заяжда, последно с Вениамин.

"Ергенът" в момента ми е единственият наистина интересен формат, определено внесе голяма свежест в родния ТВ ефир. "Живот на кантар" също не беше лош. "Островът на изкушението" едно време беше още по-новаторски формат от "Ергенът", но не беше така добре направен като втория, затова и остана с един сезон и бързо-бързо се забрави.

Харесвам "Ергенът", "Живот на кантар", танцувалните формати и "Черешката на тортата" общо взето.

Относно избора тук и в чужбина, за Гърция не знам, но за Словашката телевизия мога да кажа, че наистина е скучна, но са и по-малка страна, очаквано. За повече интересна продукция те така или иначе си гледат Чешката телевизия. Но и те имат "Ергенът" и ми допада и техния вариант "Ruža pre nevestu". Обичам да сравнявам нашите и техните "кифли" и жадни за слава и да намирам приликите и разликите между съответните прослойки в двата народа. Словашкият Ерген е с 3 сезона досега, започнали са една година по-късно от нас. Словашките версии повече ми се доближават до нашите, от колкото Румънските, които са ми някаква дива балканщина, пекалени са ми, нашите са доста по-добър избор на ергени и напоследък и участнички. В Румънските само хипер нацепени анаболни батки с бради, а момите съвсем силиконови барбита.

Сериали по телевизиите не гледам, българските и американските не могат да ме грабнат вече. Турските станаха абсолютни бози. За мен машината за сериали при съседите нещо започна да бълва само баналности, дори и актьори с много опит и преди добра игра вече сякаш играят колкото да си вземат заплатата, едните преиграват, другите сякаш още малко ще се засмеят на простотиите, които са им написали. Всяка свръхпродукция води до спад на качеството. И Холивуд отдавна не е това, което е бил някога.

Някои риалитита по TLC ми идват прекалени.

# 161
Много яко заглавие на чешкия ерген: “Роза за невестата”. Супер Wink
Турските са най-различни жанрове, аз се загледах в един гръцки (“Вражда”, на БТВ+) и взе, че ми хареса. На остров Крит е сниман.
@ŠkodaFan, в кой град живееш в Чехия?

# 162
знаете ли къде може да се гледа словашката " Роза за невеста"?

# 163
знаете ли къде може да се гледа словашката " Роза за невеста"?
По словашката ТВ Маркиза се излъчва, но в тубата качват само т.нар. "реакции", с откъси от предаването. И те са в официалния канал на ТВ Маркиза.

# 164
  • София
От сигурен източник:
Ферма няма да има.

БНТ лъгаха колко добър рейтинг имали по време на световното клубно първенство на ФИФА, но вече три седмици абсолютно нито веднъж техен мач не попадна в топ 25 дори през слабото лято, където попадат дори предавания с около 4% рейтинг.

Общи условия

Активация на акаунт