Кой номер обувки носят 15-16 годишните момичета?

• 736
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, казвам се Гергана и наскоро навърших 16. Винаги съм била по-висока от другите момичета на моите години, но за щастие не съм пораснала нито 1 см, откакто бях на 14. Въпреки това, по някаква причина съм по-висока от родителите ми, като баща ми е 176 см и майка ми 171 см, а аз от своя страна съм 182... Честно казано винаги съм се чудила откъде съм толкова висока, тъй като нямам високи роднини. Така де, в последната година и половина не съм растяла на височина, но пък за сметка на това кракът ми расте адски бързо и въпреки че винаги съм имала по-голям крак от останалите, вече ми става невъзможно да си намирам обувки. Миналата година по това време носих 42 номер, което отново е голямо, особено като сравним другите ми наборки, които носят 36-38, но все пак се търпя. 1 година по късно и сега съм 45 номер и това е нетърпимо. Всичките ми обувки, които си купувам ли умаляват за по няколко месеца и дори моите приятелки ми казват, че са забелязали колко големи са станали краката ми напоследък и искат да си ги мерим един до друг... Искам да уточня, че съм слабичка(не съм с наднормелно тегло и затова да имам голям крак), но през тази последна една година започнах да ходя на фитнес и краката ми станаха доста мускулести и големи, ако така мога да се изразя, и не съм сигурна дали не е от това. Вие какво мислите? Какво мислите за това, че много деца в днешно време, дори момичета, стават по-високи от родителите си(в моя случай дори от баща ми)? Също бих искала препоръки за магазини и сайтове, откъдето да си купувам обувки 45-46 номер? А вашите дъщери или момичета които познавате на моите години кой номер обувки носят?

# 1
  • Пловдив
Аз не знам дали темата не е пързалка, но ако не е: ами доста голям номер е 45 за жена, повечето момичета са под 40, но какво от това? И какво, като разбереш колко са другите - все някой е от най-високите, от най-ниските, с най-голямото стъпало и т.н. Ти си висока, може би си и с едър кокал, ако съдя по номера, така че няма да е чак толкова непропорционално. Обувки по-трудно, но се намират онлайн. Маратонки се намират и офлайн. Едно време нестандартните номера си шиеха обувки по поръчка, имаше такива майстори, смятай колко отдавна е било, в динозавърско време. Wink Не виждам особен проблем - младите имат навик да се втеляват за дреболии. Няма нищо за притеснение. Ако не ти е приятно някакви да си мерят краката с твоите, отрязвай ги, не си длъжна.
Като че ли първо порастват стъпалата на децата, а после се достига пълният ръст, при теб като да не е така, но едва ли е стопроцентово правило.

Много хора са по-високи от родителите си, и преди, и сега. Аз и брат ми в това число, наистина, с малко. Братовчед ми, на 50+, обаче е 1,98, с над 20 см по-висок и от двамата си родители. И това е нормално.

Едва ли е от фитнеса. Ходилото има мускули, но те са тънки и фини и едва ли порастват от упражнения.

Нищо не пречи да се посъветваш с лекар ендокринолог, но най-вероятно нямаш проблем.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 01:47 от Магдена

# 2
Дъщеря ми е на 16 години, размерът на обувките й е между 39 и 40 номер - според обувката. Аз гласувах 40-42 от анкетата.

# 3
Моята дъщеря ще навърши 16 години през юли. Висока е около 170 см и носи 40 номер обувки.
Има приятелка, една година по-голяма от нея, която носи 42 номер.

# 4
  • София, Лагера
Съседско момиче сега завършва 6ти клас и носи обувки номер 43 (не е спортистка). Не мога да преценя колко е висока, но е над 170.
Спокойно, доста е масово, пазарът ще отговори с предлагане на дамски обувки в големи размери.

# 5
Номера на обуките е супер и индивидуален. Аз от както съм била на 16 до ден днешен съм номер 36. Обаче 45 ми се вижда доста. Малко мъже носят този, номер а за жени не бях чувала. Също не съм виждала и обувки с този номер. Все пак си е до ген, нищо не може да се направи.

# 6
Консултирайте се с ендокринолог.

# 7
Аз съм вече на възраст и нося 43ти номер и съм висока 181см; от години си купувам обувките през amazon.de и през nike.com където женските модели са до 45ти номер.

# 8
Хм, странно. Обичайно ходилото спира да расте първо, някъде около първия цикъл. После и ръста се забавя. Странно е ако не растете на ръст, да е само на ходило. Да не би да пробвате китайски размери? Иначе Ви разбирам - 1.82 съм и 42 номер, в тийн годините и аз бях атракция. Но вече има обувки - онлайн- абаут ю, запатос, амазон, Ню луук. Иначе и по поръчка може. Намерете читав ендокринолог.

# 9
Дамски обувки 45-ти номер:

https://obuvki.bg/c/damski/grouped_size:45?utm_source=google&utm … zJkAaAuiOEALw_wcB

Пък това, кое било нормално за тази възраст какво значение има? Важното е да си решиш проблема с обувките, който очевидно не е чак такъв проблем.
Аз пък съм с малък крак и също във физически магазин трудно си намирам номера. Затова често поръчвам онлайн.

Ето този он-лайн магазин е само за големи номера. Има и елегантни обувки:
https://www.krachun.com/bg/women-shoes.html

# 10
  • Някъде по Дунава
Дъщеря ми е на 17. От две години носи 42 номер, висока е 175 см. Обувки купуваме от Декатлон - номер 42 маратонки са ѝ добре, но туристическите 42 вече на са ѝ удобни. Онлайн пазаруване от Спорт депото или Абаут ю, обикновено от мъжката секция.

# 11
  • София
От обувка до обувка може да има огромна разлика. Маратонки нося обикновено 42 (Асикс, Декатлон), но официални кожени обувки имам и 39ти номер. Доста по-ниска съм, 170см, дължината на стъпалото ми е около 25.7см. Дъщеря ми е на 12 и носи 40 номер маратонки, засега е по-ниска от мен. Все пак препоръчвам да направите консултация с ендокринолог, никога не е излишно.

Общи условия

Активация на акаунт