Какво последно си взех от Библиотеката :)

• 489
  • 10
  •   1
Отговори
  • Разпиляна във въображението
Библиотека (на гръцки: βιβλιοθήκη[1]) е организация, чиято цел е събирането, обработването и съхранението на книги и други печатни издания и документи и осигуряването на възможност за тяхното обществено ползване.

Това е "сухото" определение на библиотека. Трябва да призная, че основната причина да се затрупвам с непрочетени книги е именно честите посещения там. Срещу скромната сума от 10 лв. на година в моя град до момента ми е спестила стотици от книги, които съм искала да прочета, но не съм искала да купувам. С подкрепата на дарители и отпусканите бюджети напоследък тя се зарежда с много актуални издания. Електронните услуги са полезни и прибягвам към тях за запазване и презаписване на желани заглавия.

Това са моите книги, заети този месец

1   Цялата небесна синева   - Мелиса да Коста
2   Седемте кожи на Естер Уайлдинг   - Холи Рингланд
3   Момиче в чужбина - Ел Кенеди
4   Зад мрежата - Стеани Арчър
5   Пълно щастие - Аманда Проуз

Споделете за библиотеките, които посещавате и последното, което сте заели.

#BGMammaЧете

# 1
Сега съм заела Палач на богове от Хана Кейнър от библиотеката. Преди това прочетох Сицилианските лъвове двете части и съм много доволна, че попаднах на тях, харесаха ми.

# 2
Мисля че последната беше Престъпление и наказание на Достоевски. Преди доста години  я бях взела от библиотеката. Аз честно казано не ползвам услугите на библиотеките. Вече толкова неща са достъпни онлайн, а и също обичам да си купувам.
#BGMammaЧете

# 3
Да, вече доста книги стават достъпни онлайн, но нашата библиотека сравнително бързо се сдобива с нови заглавия, които не се откриват в нета. Харесвам да чета книги за различни държави. ЕРА имат такава поредица, но след като си взех една-две разбрах, че не всяка става. Спрях да ги купувам и продължих да ги взимам от библиотеката.

# 4
Актуални пътеводители при пътувания.
Комикси за сина ми. Не се четат добре на ел. четец. Нямаме още цветен.

# 5
Взех си "Градинарят и смъртта "на Георги Господинов, "Глина " на Виктория Бешлийска, "Майките "на Теодора Димова предпочитам да взимам от библиотеката и да чета електронно,  защото вече нямам място къде да ги съхранявам.
#BGMammaЧете

# 6
Библиотека съм ползвала като ученичка. Винаги съм си купувала книгите след това. В този ред на мисли сигурно последната книга от библиотеката е била нещо от рода на "Робинзон Крузо" или "Ян Бибиян" 😁
#BGMammaЧете

# 7
Последно миналата седмица взех:

Безсилна - Лорън Робъртс
Прокълнатият трон - Кери Манискалко
Коприва и кости - Т. Кингфишър
Хиляда пръснати късчета - Тили Коул
Гърди и яйца - Миеко Каваками
Сърце - Виктория Бешлийска

Добри попадения имаше Simple Smile

# 8
Новото комбинирано издание на 'Поп, дама, вале' и 'Смях в тъмното' на Владимир Набоков. Не са най-добрите му романи, но не съжалявам, че ги прочетох.

#BGMammaЧете

# 9
от библиотеката редовно взимам книги, които не мога да намеря в електронен вариант. прочетох Кобалт Синя
Матю Райли - ами много слаба е според мен. Добре, че не си я бях купил

# 10
Да, библиотеката доста пари за несполучливи книги ми спести.

Иначе нашата зарежда много нова литература, но не и фантастика. Романтично фентази - да, но за фантастиката казаха, че няма голям интерес.

Общи условия

Активация на акаунт