Фейсбук не разваля връзките – месинджър обаче...

• 10 923
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Моите чатове са скучни като снимките в телефона ми - море, цветя, камънаци и тук-там някой водомер.
Има едно мъдро правило - не пиши нищо, от което ще те е срам, ако го видиш публикувано на първа страница на вестника.

# 76
  • Out of the Mix
Ами аз пък никога не съм се запознавала с никого случайно. Като цяло по магазини, паркове и опашки гледам набурсучено или чета книга. Ако не бяха университетът и не излизах нон-стоп с компании и общи приятели на приятели, щях да си остана сама.

Така е.

Предлагам да не се гледа набурсучено тогава, но и моите наблюдения са такива, като тръгнеш от тийнките и стигнеш до лелките. Може да си бурсук, аз казвам боцуняк, когато целево искаш да кажеш "не ме закачай", щото дори и такива, които си го търсят са така. После що никой не ги заговарял.
Има я и другата крайност - на леките и прекалено фриволните.

Моите чатове са скучни като снимките в телефона ми - море, цветя, камънаци и тук-там някой водомер.
Има едно мъдро правило - не пиши нищо, от което ще те е срам, ако го видиш публикувано на първа страница на вестника.

Мда.
Сами се инкриминираме. Може да няма от какво да те е срам, но личният живот за мен не е добре да е на показ поради много причини. На някои може да им се струва "странно", но на мен ми е спокойно, и нямам намерение да променям нищо.

# 77
Аз наистина не съм искала да ме закачат непознати и като цяло тия свалки по трамваите и в пощата не са ми ок. Само откаченяци. Не е ли познат с препоръка, мерси.

# 78
Ще дам пример от моите отношения. Мъжът ми има собствен частен бизнес, който изисква да е постоянно на линия. След като се приберем вкъщи, телефонът му може да звънне по всяко време и е добре да отговори, иначе може да загуби клиенти. Могат да му се обадят дори след 22:00. Няма дори да обяснявам колко често и по кое време му пишат в Messenger или Viber. Това страшно много ме дразни, защото няма значение – гледаме ли филм, вечеряме ли, или сме на среща с някого – той ще отговори на обажданията или съобщенията. В този смисъл наистина е супер изнервящо. Защото ако аз реша, че тази вечер искам почивка от социалните мрежи, мога да си го позволя. А той – не.
Ето това имах предвид.
Колкото са удобни придобивките на интернет общуването, толкова и отнемат от личното общуване.
Отделно – липсата на граница с пренасянето на професионалното в личното.
Още по-отделно "безобидните" комуникации с всякакви познати/непознати, колеги, приятели, съфорумци, съгрупници и така нататък.
Не коментираме изобщо да ги няма или да се заклеймяват, а отбелязвам, че влияят на личния живот.
Колкото и масово да се твърди, че всеки си знае лимита и не вредят, оставам на мнение, че са нож с 2 остриета.
Преди години имахме навик с моя най-добра приятелка да си пишем в чат.
Е, мъжът ѝ беше прочел чата ни и ѝ вдигнал луд скандал, защото изважда някаква шега между нас от контекст и дълбоко се потриса и обижда.
Друг пример от личния ми живот: някаква бивша съученичка/приятелка с новородено и пресен мъж, беше започнала 24/7 да пише на вече бившия ми (неслучайно е бивш, айде за него ясно, че не е цвете, но тя?). Хихохахи, скучаела, била депресирана, снимчоци тва-онова. И ако имало нещо, нямало нищо. Мдам, такива неща.
Личните граници и кое е ок и не е се оказва доста субективно и разтегливо понятие.

# 79
Ами да, границите са важни, нормално е да влияят на личния живот. Без телефони и тв след работа, и в общото време с половинката. Тази пък с бебе кога намира време за чатове.. на хората явно им е скучно.

# 80
  • Поморие
Последните тенденции в отношенията – всеки с всеки комуникира в интернет.
Развалят ли отношенията социалните мрежи и в частност чат приложенията като Месинджър, Телеграм, ВАйбър, Уатсап?
Смятате ли, че са намеса в динамиката и живота на двойката?
Вредят ли или помагат на партньорите да се "търпят"?

Социалните мрежи са проблем за връзката, само ако ги използваме за потенциални изневери. Иначе не би трябвало. Ако за единия от двойката е проблем другият да ги използва просто за да комуникира с близки и приятели, това вече е някакъв вид патология..
Общо взето не социалните мрежи, а действията на хората са проблема.

# 81
Социалните мрежи са проблем за връзката, само ако ги използваме за потенциални изневери. Иначе не би трябвало.
А какво става, ако например се използват за оплакване от партньора. Например жена се олаква на приятелка от мъжа си (подобно на десетките теми тук), или мъж спомене нещо нетипично пред приятел ("Снощи с жената пробвахме анален секс"). И не щеш ли засегнатат страна види комуникацията.
Как ще се отрази на връзката?

# 82
  • Out of the Mix
Аз наистина не съм искала да ме закачат непознати и като цяло тия свалки по трамваите и в пощата не са ми ок. Само откаченяци. Не е ли познат с препоръка, мерси.

Съгласен, никога не съм заговарял по такива места.
Всеки си движи по задачи, улисан и въобще не ти е до това, дори и този, с който се спогледате да не е "крийпи", а съвсем нормален, просто обстановката не е такава, не предразполага.

Затова казвам в "контекст" - в магазина за дрехи, в банката, в офиса по работа, на йогата, танците, който ходи и т.н.

Аз лично особено сега уикендите съм постоянно сред хора, млади 23-29 годишни покрай компании - концерти, спорт, излизания. Не чрез соц. мрежи. Очертава се хубаво, динамично лято, изпълнено с какво ли не.

Въпреки че се чудя дали и да не съчетая, и да си букна за края на Август и сбирката на марката на колата ми в Родопите за 2-3 дни.

Разбира се, че с познати и компании е най-лесно, ама чак пък с "препоръка" - "той е добро момче". Joy

Знаем, че нещата така не се случват.
Непринудеността идва оттам, че сте на купона и ивента 20-30 човека, запознавате се приятел на приятел, и това предразполага, ама няма нужда от сватосване и светене, едва ли не "на всяка цена" все едно да "трябва" да ви се получи.

Каквото и да си говорим всичко е до приоритети.
Както мен би ме дразнило вечерно време да се кеси на телефона, вместо да си се видим и да сме заедно, да релаксваме, така и не може да пренебрегваш най - близките си - родител, брат, сестра и т.н., които не са по-маловажни от връзката, нищо, че "семейството" ти е човекът, с който живееш, но кръвта вода не става. Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 09:57 от Revoker

# 83
Мъжът ми няма Фейсбук, Инстаграм, Месинджър, никакви социални мрежи.
Има Вайбър, който ползва служебно, никога вечер не стои на телефона, никой не му пише, звънят му само приятели понякога.
Съответно шансът да ми изневери и да не го хвана е с около 50 % по-голям. Grinning Засега нямам такива съмнения и тревоги.
Дали връзките се развалят от социалните мрежи - може би, донякъде. Ако ги нямаше връзките щяха да са същите, но може би хората щяха да тънат в блажено неведение.
Определено го има и ефектът на перфектния онлайн образ и мъже, и жени падат в капана.
То Vibar стана най-опасен, вече стази опция за Viber Dating...

Все едно моя съпруг е описан 😀.
Няма Viber date на нашата територия 😆, освен това лятото винаги е сам за по 2 месеца, защото летя до Европа. Та спокойно може да се впусне в авантюра, но досега не съм успявала да го хвана… Simple Smile

# 84
  • По света и у нас
то има и фейсбук дейтинг

# 85
  • SF
Познавам много жени, мои колежки, които все някой ги заговаря, намира ги в инстаграм, намира им телефоните, пишат им, преследват ги, спират ги по улиците. Аз като съм с тях в кафето до работата, никой не ги закача. Тръгна ли си, веднага някой им е намерил инстаграма и ги е последвал. Аз не улавям сексапила им, но случайните минувачи са като зашеметени, когато се разминават с тях и ги заговарят, свалят, молят им се за контакти.
При мене няма такова настояване. Когато не отговарям на някого във вайбър, или в бг мама на личните съобщения, след време спират да ми пишат. Не ми пращат цветя в офиса, ако съм ги игнорирала.

# 86
  • Out of the Mix
Esmee, няколко са вариантите:

1. Фантазират си колежките ти, опитват се постоянно да се "валидират".

2. Попада се на "столкъри", като такива има и жени, и мъже, не е до пол, пък нека мъжът да е "преследващият", той да "трябва" да сваля уж. Знаем, че не е така, и има и самопредлагащи се жени. Като срещнеш някого и сте на една вълна, процесът е взаимен, и не ви прави впечатление кой направил "крачката", лафът просто върви и се забавлявате, всичко става леко и без препиране, пушване, напрежение или пренавиване.

3. Когато човек е свободен, може да заговаря всеки и навсякъде без абсолютно никакъв проблем. Вече зависи на какъв попада - отворен/затворен за нови запознанства; самодостатъчен с котките/кучетата; не искащ връзка; искащ, но не му стиска, все някакви проблеми, скруполи и т.н.

Аз съм попадал на всякакви.

Във Фейса не пиша ЛС с цел свалки, или каквото. Има някакви групи, но ми изглеждат зле, тролове, абсолютно безсмислено, то си личи и по профилите. Дори и да има тук-там някоя реална, огромното болшинство са фалшиви профили, постове и т.н., тотален безсмислен спам, и то при положение, че не ползвам толкова активно, бързо съм се ориентирал. В групи по интереси, да, вече дори съм си букнал няколко събирания за това лято.

Едно нещо знам, че човек е хубаво да е позитивен, точен и готин, общитетелен. Затворени, задръстени, неоснователно груби, недодялани, "недостъпни" жени ме отблъскват.

Ще дам пример - последно време се запознах с няколко приятни дами, с които лафът и всичко ни е прекрасно, но се оказаха ангажирани, коя с деца, коя с приятел, нормално. Обаче уважението и познанството остава, тогава когато имате допирни точки, общи интереси, общи познати и т.н., неща с които да сте си полезни в някакъв бъдещ момент, но забравяте за интимност, или свалки, не се гледате, като потенциални партньори, или каквото.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 09:38 от Revoker

# 87

Викаш, ако не са преспали поне 2-3 сред приятелките ти с него и не са му дали поне 3 звездички и половина -твърдо нье?
Много е кофти когато от 6 препоръки, 5 са 5*, a 1 e 1*.
Жената направо не знае какво до мисли. И като почнат едни съмнения...
Наздраве за жените, чиито съмнения ги тласкат към проверка !

# 88
  • По света и у нас
Ааа не вярвай на препоръки. Толкова е относително всичко. Може да е 5+ за нея но по 10-тобалната система.

# 89
А още по-добре недей да хвалиш любовника си пред приятелки, защото някои се амбицират да проверяват.
Откакто прозрях тези доводи, по-добре разбирам защо тук за мъжете се пишат само лоши неща.

Общи условия

Активация на акаунт