Попътен вятър, 12 клас - 2024/2025!

• 58 249
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Вече писах за това тук - при проверката за миналата година излиза ,че местата са одобрени на 4-ти юли . Кога са качени на сайта на СУ - това вече не знам -
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … bnata_2024_2025_g

От 04.07.2024. е РМС, с което се одобрява план-приемът по университети и направления, но детайлната разбивка по отделни специалности в рамките на направленията в сайта излезе месец след това. В СУ - чак на 09.08.2024. (т. нар. "разгърнат план"). Би било добре кандидат-студентите да имат тази информация по-рано, още когато кандидатстват.
Тази година засега се движат малко по-рано - РМС мина на 10 юни. Ще видим...

# 691
Ако някой търси наборка за съквартирантка в София за общежитие за СУ-на линия сме.Yum

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 15:05 от Ravena1

# 692
Не си спомням точно кога излязоха местата в СУ, но когато младежът подаваше докуманти онлайн си ги имаше за съответната специалност. Сред като попълни желанията си срещу всяко имаше колко са местата и колко човека са пред него по бал.

# 693
  • София
Искаш да кажеш че постоянно се актуализира платформата и изчислява колко са подалите към момента и бройките преди теб? Мислех че едва като затворят системата се виждат тия неща.Или дори след класирането

# 694
Ако някой търси наборка за съквартирантка в София за общежитие за СУ-на линия сме.Yum

В СУ едно време не беше избор съквартирантството, променили ли са се нещата?

# 695
Благодаря за отговорите. Разгледах бройките в СУ за миналата година, отчаях се. Нищо, да сме живи и здрави.

# 696
Искаш да кажеш че постоянно се актуализира платформата и изчислява колко са подалите към момента и бройките преди теб? Мислех че едва като затворят системата се виждат тия неща.Или дори след класирането
               Не помня точно кога внукът миналата година подаде документи, но след 1-2 дни излезе бал срещу всяка специалност и колко кандидата има преди него. Не съм сигурна дали системата е била затворена. При класирането е ясно, че точно можеш да видиш какви са ти шансовете за второ, ако не си приет.

# 697
  • София
Колко човека има преди тебе излиза чак при класирането.

# 698
  • София
И аз така го помня отпреди 2г.

# 699
  • София
Дъщеря ми изкара 5.93 на ДЗИ по БЕЛ, но е категорична, че ако не я приемат Право редовно в СУ (формира бал 23.75) или поне Българска филология, ще пробва същото в НБУ, не иска други специалности. Аз не съм съгласна, но освен да стискам палци, друго не ми остава.

# 700
  • София
И аз така го помня отпреди 2г.
Така е - това е на сина ми от миналата година

Gina L- стискай палци и се надявай....
Както виждаш  моето писа само 2 позиции- Психология в СУ. Така че при теб шанса е по- голям 🤞🙏

# 701
Момичета, излезе ли някъде статистика на резултатите по училища? При Данибон има само за отделни училища.

# 702
# 703
Може ли някой да ме светне за правилна стратегия при подреждане на специалностите относно държавна и платена поръчка. В смисъл, примерно посочваме 3-4 специалности редовна поръчка. След това същите посочваме ли ги платена поръчка или изчакваме някакви допълнителни приеми и подаване отново на документи. Визирам УНСС.

# 704
Няма правилна стратегия. Има ваши желания и зависи колко силно искате да влезете в определена специалност. Ние редихме по следния начин - 1. Специалност редовно, 2.същата специалност редовно платено 3. друга желана специалност по същия начин - редовно, платено и т.н. Редувахме редовно, платено защото младежът искаше определни специалност, а не да учи каквото и да е.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 19:22 от Didia

Общи условия

Активация на акаунт