Попътен вятър, 12 клас - 2024/2025!

• 58 249
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Момичета, излезе ли някъде статистика на резултатите по училища? При Данибон има само за отделни училища.
Ето тук е цялата таблица на училищата + среден резултат от матурите по всички предмети. Зададено е по подразбиране БЕЛ - топ 10, но може да се правят и други справки.
https://www.nvoresults.com/matura.html

# 706
# 707
Здравейте, имате ли информация за ТУ Варна, за общежитията дали имаш право да си избереш съквартирант. Въобще не съм наясно, как стоят нещата с общежитията като цяло.☺

# 708
Успявате ли да влезете на сайта на СУ в профила през "Вход"? Само на 13.06. успях, предния ден не можех и след това отново не мога.

# 709
  • BG
Успявате ли да влезете на сайта на СУ в профила през "Вход"? Само на 13.06. успях, предния ден не можех и след това отново не мога.
Аз влизам без проблем.

# 710
Вярно ли е, че трябва пей пал за плащане  в СУ?

# 711
  • у дома...
мисля, че не. Онлайн плащане с карта

# 712
  • BG
Не, аз платих с карта и за предварителните, и за редовните изпити.

# 713
Здравейте, някаква информация и впечатления за днешния редовен изпит по химия в СУ?

# 714
  • София
Приятелка на дъщеря ми е била и е казала че в бил гаден.Нещо били странни като тип.Аз не разбирам грам.

# 715
Никъде не намирам минималните балове в Лесотехническия от миналата година. Може би не зная как да ги търся. Някой дали може да ми ги изнамери?
Нещо се напрегнах тия дни от статистиките, видях цели училища не само в София, но и в страната, с над 5.40 среден успех на ДЗИ. Някои от тях с доста деца, явили се на матура.
И ми се струва, че не трябва да разчитаме само на СУ, а и да има резервен вариант. Най-вече заради ниската оценка по химия в дипломата.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 07:06 от Аmanda

# 716
Аманда, първо желание на твоя младеж биология в СУ ли си остава? Той нали изкара висока оценка на изпита по биология. Не мисля, че имаш основание за притеснение относно приемането му в СУ.
Ето от миналата година баловете, редовно, мъже, за СУ:
Молекулярна биология 17.27
Биология 12.06
Биотехнологии 15

# 717
Да, знам ги от миналата година. Но статистиките тази година  малко ме притесниха
Аз не знам колко са момичета и колко момчета, но ако има среден успех 5.60 на ДЗИ на много деца, си е притеснително. Видях такива училища в Силистренско, в Благоевградско. Освен големите градове

# 718
Спокойно. Не мисля, че имаш повод за притеснение. Просто едва ли са се увеличили децата, желаещи да учат биология. Това се отнася и за други трудни дисциплини - химия, физика. На максимум и близо до него отново ще са обичайните заподозрени - психология, право, медицина, някои от специалностите във ФМИ.

# 719
Разглеждам специалности тази сутрин. Има много готини
и в направление физика -медицинска физика ми звучи страхотно.

Общи условия

Активация на акаунт