Професия учител - 22

• 41 144
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря! Насочих се към Стара Загора, тъй като и защитата е онлайн, а с малко дете не ми се пътува 😀 Благодаря още веднъж! Дано се справя, че покрай майчинството имам чувството, че не си помня и името, а камо ли училищния материал! 🤣🤣🤣

# 16
Е тъкмо от тях не съм очарована. За V искаха две или три разработки и портфолио после по предмети задаваха въпроси, до тук добре на място в Бургас подавахме документи и мина защита, но за самия документ се наложи да ходя до Стара Загора. Загубиха ме останалите в Департамент КПРПС -Бургас.

# 17
  • Пловдив
Влизам си в пощата преди малко и като по поръчка - съобщение за ПКС:

Здравейте, колеги! От 02.06.2025 г. започва приемането на документи в Пловдивски университет за придобиване на 4 и 5 ПКС и ще продължи до 31.07.2025г..
Подаването ще бъде на място в департамента / нова сграда на бул.България 236, стая 125/. Заявленията и  декларациите изтегляте от сайта на департамента /образци на документи/ и попълвате предварително. Необходимите документи са посочени в заявлението. Работното време за подаване на заявление е от 9.00 до 13.30 часа. Разяснения относно изпита ще
 получите при подаването на заявлението. Таксите по разкриване на процедура за придобиване на ПКС са:
- за V ПКС (на каса на ПУ) - 35 лв;

- за IV ПКС (на каса на ПУ ) - 60 лв.

За повече информация : тел. .........

# 18
Препоръчвам ПКС в ТУ - Варна. Онлайн подадохме документи, имахме обучение за 1 кредит. Сега юни ще изпращаме изискуемите документи за получаването му. Изпитът ще е отново онлайн в края на септември.

# 19
О, боже! СЗ ми е над над 300км, Варна съответно на още повече. Уф! И пак стигам до СУ май... 😒, което поне ми е на 100км 😀

Arwen88, а свидетелството го пращат или пак на място?

# 20
О, боже! СЗ ми е над над 300км, Варна съответно на още повече. Уф! И пак стигам до СУ май... 😒, което поне ми е на 100км 😀

Arwen88, а свидетелството го пращат или пак на място?

За ТУ - Варна съм писала няколко пъти - всичко е онлайн - от подаването, до защитите. Изобщо не се налага ходене за нищо. За V ПКС преди искаха 1 разработен план-конспект, миналата година чух от колежка, че са искали 2 вече. Защитата е онлайн и за V ПКС само се включвахме в деня на срещата, за да ни кажат оценките. Обучението за V ПКС е 60 лв. - дават 1 кредит и рамката за този план-конспект. По принцип не е задължително това обучение, но гледам май всички го минават. Така или иначе по толкова вървят и обученията за кредити вече, та не е съвсем набутвация според мен. След това за издаването на документа също има някаква такса около тази сума (май 75 беше преди време, може да има разлика). Всичко по куриер се изпраща.

Към синдикатите не бих записала ПКС, защото сумите са по 3, а не виждам основателна причина за това "дране"! През този век с толкова технологии и изобилие от информация вече, много университети предлагат онлайн опции на конкурентни цени, за да не сме зависими от такива "скъпи услуги" като идване на място за провеждане на процедури по ПКС от синдикатите.

# 21
Всичко е онлайн. Искат само един план-конспект. И сертификата за кредита го пратиха по куриер.

# 22
  • при моите деца .....
За 4 ПКС Варна - може ли on-line?
Ще проуча подробности, но да знам предварително

# 23
За 4 ПКС Варна - може ли on-line?
Ще проуча подробности, но да знам предварително

Абсолютно всички ПКС са онлайн при тях. 4 ПКС е изпит, върху материала от обучителния курс. Провежда се онлайн с включена камера върху бели листи с логото на университета. Снимат ви листите в края на работата. До 2 дни (по спомен) трябва да ги изпратите сканирани листите в пдф формат на служебният мейл, и до няколко дни  да  изпратите или занесете лично в университета оригиналите.

# 24
А някой може ли да ми каже как минава изпита за 4 ПКС в СУ, понеже като карах 5-то, беше пандемията и го минахме онлайн?

# 25
  • European Union
За 4 ПКС е писмен изпит. За него вече има конспект по всяка специалност.

Всякакви легенди съм чувала за синдикатите - от това, че цените са по-високи до това, че само плащаш и ти дават свидетелството. И двете не са верни. Синдикатите само провеждат обучение с един кредит, а всичко останало се плащаше в ДИУУ, сега вече - новият департамент. Изпитите също се провеждат от департамента, синдикатите нямат нищо общо. Аз реших, че имам достатъчно кредити и за пето пкс се явих на място. После като си сметнах горивото до там и едно-две хапвания, реших, че четвъртото ще го карам към синдикатите. Ненужно ми беше тяхното обучение за един кредит, но пък се явих в моя град, спестих си единия ден разкарване.

# 26
Звъня на ДИКПО Варна, но никой не вдига. Виждам в сайта, че 50лв такса изпит и 50лв издаване на свидетелство. Не пише, че и двете се осъществяват от дистанция. Но това, което ме вълнува е няма ли някакво обучение?! Поне 30 мин да ни кажат какво се изисква от нас на този изпит.. 🙄

# 27
Звъня на ДИКПО Варна, но никой не вдига. Виждам в сайта, че 50лв такса изпит и 50лв издаване на свидетелство. Не пише, че и двете се осъществяват от дистанция. Но това, което ме вълнува е няма ли някакво обучение?! Поне 30 мин да ни кажат какво се изисква от нас на този изпит.. 🙄
Не е към ДИПКО, а Технически университет - Варна. Има лекция, която е около 2-3 часа и обясняват подробно какво искат за изпита. Това за 5 ПКС.

# 28
Аха, да, отворих. Там е трябвало до 23.05 да се запишеш. Благодаря отново! Ще разгледам и ще помисля къде да го запиша. Благодаря още веднъж!

# 29
Добро утро. Имам малко необичаен въпрос. Квестор съм на 7 и 10 клас. Драмата с графика за отпуските при нас е  пословична. На принципа да се изтрепем една друга. Могат ли да ме пускат в отпуск между изпитите за по ден или два? Очаквам го

Общи условия

Активация на акаунт