Професия учител - 22

• 41 135
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Могат ли да ме пускат в отпуск между изпитите за по ден или два?
Всичко могат принципно...Имам позната ресурсна учителка, която като приключи с начален етап, я карат да пренареди графика си в ден или два от седмицата /с оставащия прогимназиален/ и останалите дни е в отпуск. А това документация, екипни срещи, за нищо го нямат...

# 31
Добро утро. Имам малко необичаен въпрос. Квестор съм на 7 и 10 клас. Драмата с графика за отпуските при нас е  пословична. На принципа да се изтрепем една друга. Могат ли да ме пускат в отпуск между изпитите за по ден или два? Очаквам го

Директорът всичко може. От него зависи. Вие само си подавате заявлението. Ако сте начален учител и нямате ангажименти тези дни, шансът да Ви пусне е голям. Поне нашият директор пуска, ако учителят си е приключил със задълженията.

# 32
Знам ги тези неща. Питах конкретно дали може един ден квестор, един ден отпуск и т.н

# 33
Знам ги тези неща. Питах конкретно дали може един ден квестор, един ден отпуск и т.н
Може. Доста директори го правят.

# 34
Аха, да, отворих. Там е трябвало до 23.05 да се запишеш. Благодаря отново! Ще разгледам и ще помисля къде да го запиша. Благодаря още веднъж!

Самият курс ще е на 31.05, затова не сте закъснели според мен. Формулярът е активен за попълване и едва ли е проблем, че е след 23.05. Аз се записах края на юни дори. Обадете се да попитате дали може да се включите, доста са любезни и гъвкави Simple Smile инж. Д. Русева, тел. 0899 904 940

# 35
Аз искам да попитам как преминава 2 ПКС? В момента карам 3 ПКС и се замислям за 2. Дали трудно преминава?

# 36
Като трето ПКС.

# 37
  • вкъщи
Аз в момента съм така. Един ден на работа един ден в отпуск. Заради това, че 12 клас приключиха. И накрая лятото дежуря няколко пъти за да ми стигне отпускът поне за лятната ваканция.

# 38
Аз и преди бях споменала, но никъде не го намирам формулирана официално. От ЗАС в друго училище преди години разбрах, че имам минимум поредни и непрекъснати дни, в които учител може да бъде пуснат в отпуск. Жената не е вече между живите и няма как да я попитам

# 39
  • Пловдив
Няма минимум дни. Може цяло лято при желание да си ден работен - ден отпуска.

Аз съм лошата дама с графика в нашето училище. Ако знаете как с години има един и същи сценарий от едни и същи хора. От нас се иска само една седмица дежурене през юли или август. И всяка година пазарлъци, до плач са ме докарвали. Всеки идва и се почва "аз тази година няма да дежуря, защото мъжът ми си пристига от Англия", "аз миналата година дежурях, тази година няма да го правя", "аз ще работя това лято, затова няма да идвам на работа" (после цяло лято гледаме снимки от всички краища на света и България, само не и от работа), "моето дете е на специална диета и затова няма да дежуря тази година", "ще прав инвитро, затова няма да работя" (за болнични не сме чували явно), "няма само аз да работя през август, ред е на останалите" и от този род, всеки втори колега се пазари и все се замислям какво биха казали хората, които имат само две седмици отпуска и работят цяло лято. Всъщност знам какво ще кажат и това е една от причините да говорят за нас и да ни благославят, както си знаят.
Имаме няколко поредни дни с ден отпуска, ден на работа - заради матурите, на които ходим квестори, за съвет, за обучения и няма начин да не се направят, защото имаме достатъчно отпуска и ако не се даде през тези дни не може да се използва цялата. Правим го не за да накъсаме почивката на някой, а за да могат да се вземат дните и да не остава невзета. Предвидили сме си дни и за Коледа, Нова година и 1 ноември.

# 40
Е, познато... Аз миналото лято си дойдох 2 седмици по-рано от Франция за да карам дежурство през август и цял един билет ми изгоря. Помолих го само за едно нещо - да дежуря до 20 юли или в началото на септември, те ме сложиха в средата на август.

# 41
Вещица, зная колко е трудно да се направи график за толкова много хора. Знам и за за пазарлъците. Аз не съм си позволила да ходя да изнудвам някому преди направата на графика.
При нас положението е различно. Всяка година абсолютно едни и същи хора почиват в конкретни месеци. Очите не съм им виждала на дежурство в разгара на лятото. Те винаги са оставени на работа до края на юни.
И нас понякога ни питат кой има лични планове и кога и в 80. процента дежурствата са сложени точно тогава.
Благодаря за разяснението на другата част с дните.

# 42
Това с 12 клас е доста гадно, за което е писала лелка. Реално тя си е взела норматива и за да вземе норматива и да свърши по-рано е работила повече часове на ден от другите колеги, сега пусни отпуск 1 ден всяка седмица. Началните поне могат да съберат няколко дни и да отидат на евтиното море, а който е с 12 клас е в доста кофти ситуация. Въпросът както винаги опира до това, че няма ротация. И никой не му пука за някаква си справедливост, все има някакви VIP персони, които са богопомазани и всичко за тях винаги може.

# 43
Вещица, зная колко е трудно да се направи график за толкова много хора. Знам и за за пазарлъците. Аз не съм си позволила да ходя да изнудвам някому преди направата на графика.
При нас положението е различно. Всяка година абсолютно едни и същи хора почиват в конкретни месеци. Очите не съм им виждала на дежурство в разгара на лятото. Те винаги са оставени на работа до края на юни.
И нас понякога ни питат кой има лични планове и кога и в 80. процента дежурствата са сложени точно тогава.
Благодаря за разяснението на другата част с дните.
При нас директорът прави графика и никой не си позволява да показва претенции. Но е вярно, че ако дежурството съвпада с някакъв предварителен ангажимент (дори и почивка), винаги ни влиза в положение и ги съобразява.

# 44
Точно така е и при нас. Директорът прави графика и ако някой наистина не може, отива казва си, сменят си местата две колежки например и готово. Ако всяка тръгне обаче да си казва претенциите... Няма да му излезе краят. 😀😀 В миналото ми училище беше така. Мека Мария и да се съобрази с всички и лудница... Никакъв ред.

Общи условия

Активация на акаунт