Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 31 561
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Според мен само плашат с членове и алинеи, за да се "оправдаят",  че няма да платят. Но клюките не пречат, нали е толкова важно за някои "Какво ще кажат хората!". А и нападението е най-добрата защита. Не се знае какво ще почне да разнася мама като клюка, по-добре изпреварващ удар.

# 661
Няма противоречие между последно обаждане или съобщение по вайбър, където дори ще остане писмена следа, и завеждане на дело. Обаждаш се, информираш я, даваш срок до неделя, ако не, в понеделник другото.
Така ще знаеш, че си изчерпала всички други възможности, няма да е като да не си опитала.

# 662
  • Бургас
В единствения случай, в който пренебрегнах правилата, по които отдавам - чрез брокер и с двоен депозит, се случи ето туй. Затуй - никога вече Simple Smile
Сумата, която пиша е над депозита. Депозитът покрива сметките за два месеца и почистването.

Не искам да ходя при нея. Може да се счете като натиск и тормоз. Това за доброто е хубава идея и мога да я вмъкна и във финалното си писание Simple Smile

# 663
Водили сме дела. Фактури и бележки + свидетели всичко сме представяли. Спечелихме делото, после обжалване. Седи на бюрото на кякой чиновник от 2 години и чака да го приключат в наша полза. До първото дело иначе мина под година.
На тариката му начислиха по-голяма сума за плащане, сега и лихви му се трупат. На такива дори не ме е яд за хонорари, които сме платили, правя го за себе си, защото са нагли и нахални!

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 17:06 от drago_2008

# 664
За мен слабо място при делото е че
Дъщерята твърди, че не е подписвала приемо-предавателния протокол и следователно не носи отговорност

Това е проблем - може да твърди че имота е бил за ремонт към момента на наемането.

Имате ли протокол в какво състояние е предаден имота при подписването и после при прекратяването на договора?

# 665
Със свидетели също може да се доказва.

Тинтина, никакъв тормоз няма да е, и никой няма да си го помисли. натисни я още веднъж маман по тънката струна . ...кажи подадох ви ръка в труден момент, вярвам, че ще отвърнетена доброто с добро. Но с майката, онова младото не струва очевидно и съвест няма, но майката ми се струва че може да поддаде.

# 666
Кои свидетели?
На майката и дъщерята?
Питам има ли протокол

# 667
Свидетели на наемодателя.

# 668
Аз разбрах, че тя има, но дъщерята няма и помен какво е подписала и че има такъв документ.
Свидетел на предаването и вида, в който е освободено, също имало+подпис на наемателката.

# 669

Тинтина писа на предишната страница - има си договор, протоколи и свидетели. И снимки.

# 670
  • Бургас
Имам протоколи, и при наемане, и при изнасяне. Подписани без забележки и в двата случая. С изброени детайлно всички щети във втория протокол.
И свидетели имам, които могат да потвърдят как е изглеждал апартаментът при изнасянето им.
Може да твърди каквото си иска.

# 671
  • Варна
Ня дъщерята може да твърди каквото си иска, но подписа ѝ седи върху екземпляра на протокола, който е в Тинтина. С графологична експертиза лесно ще се докаже, че е неин. Ако ѝ се плаща И за това, нека си твърди щуротии.

# 672
  • Бургас
Чакайте, че стана объркване.
Протокола при освобождаване подписа майката. Дъщерята се врътна, каза, "мама ще дойде" и си тръгна. Мама дойде, огледа, подписа протокола без възражение. В протокола добавих, че дъщерята е отказала и делегирала тази дейност на майка си, подписах се аз и свидетел.

# 673
След уточнението, че протокола е разписан от мама като представител на дъщерята и има и подпис на свидетел, става по-различна ситуацията.

# 674
Защо да е по-различна?
Щом дъщерята не е искала да присъства на предаването, даже има двама свидетели - самата майка е единият свидетел, а другият на Тинтина е вторият. Достатъчно е.
Но наистина ще изгубиш време и нерви с тези боклуци. Аз бих пуснала съобщението директно във Вайбъра на блока, което е в скрития текст. Нещо от сорта - обръщам се към теб, пред всички комшии и приятели, с надеждата че ще помислиш и няма да се излагаш пред всички

Общи условия

Активация на акаунт