Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 32 376
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
Имам наемателки 2 сестри, от около 7г живеят в едно такова студио 30квм чиста площ. Не само се търсят, но се търсят и много повече, а и наемателите са много по-стабилни от 2стайните.
4 вероятно е било заедно със стените. Без стените около 3.75.
Много добър размер. Макар че, за студио бих избрал 3.5х7м=24 (вместо 6х4=24). Дължината е необходима за да се вместят различните типове мебели, спалня, диван, кухня, трапезария.
(грубо, 2м спалня, 2м диван, 1м трапезна зона и 2м кухня)
 А 3.5 също не е малка ширина.

Виж, за продажба е много по-трудно.
Преди 2 дена слушах едно видео, 2стайни и 3стайни заемат 95% от пазара и сделките.

# 331
Наблюдавам тенденция към по-самотен живот при младите, т.е. студията за мен са доста актуални. Ако разликата с двустайния, който споменаваш е малка, то тогава бих взела него.

# 332
Някой да отдава тристаен до 1350лв.  В квартала да има метро (тоест без Редута, Гео Милев и подобни). Знам че бюджета е мноого малък, но.. От фирмата на съпруга ми търсят апартамент за един колега и отделно при командировка ще нощува още един. Квартали като Надежда, Люлин и тн са супер..

# 333
Аз също смятам, че по-малък двустаен /холокухня и спалня, може да е по-малка, не както е при мен 17 кв.м./ е за предпочитане, а дали за сам човек с приходящ гост или за двойка, пак е по-удобно/. Ако е еднопространствено студио, съчетаване на всички необходими мебели е много по-трудно. Съгласна съм, че то трябва да е по-дълго, за да се вместят всички неща. За инвестиция сега, аз лично бих търсила маломерен двустаен, до около 50 кв.м.

# 334

Общо взето - кухнята в тъмната част на ъгъл, после дивана по средата и в светлата част до прозореца - спалнята, отделена с нещо неплътно. Дрехите - в гардеробите в коридора.
Не си представям ако няма килер и  ако има гардероб само в коридора.  В него се слагат връхни дрехи, извънсезонни дрехи, спално бельо, чанти, дъска за гладене, прахосмукачка...

# 335
С ширина 4 м определено вариантът на Илейн_112 с дълбоки гардероби и в хола преливащи в секцийка за ТВ. Ама така или иначе всичко е само идея все още...

# 336
Някой да отдава тристаен до 1350лв.  В квартала да има метро (тоест без Редута, Гео Милев и подобни). Знам че бюджета е мноого малък, но.. От фирмата на съпруга ми търсят апартамент за един колега и отделно при командировка ще нощува още един. Квартали като Надежда, Люлин и тн са супер..

В близките до София градове може да се намери за тази цена тристаен.
В София (и до метро) и да не е пещера и с три стаи отделни от кухнята, не ми се вярва.

# 337
И аз така мислих, но се оказа че имат две предложения, но са в споменатите квартали, които са неудобни от гледна точка на транспорт. Отделно, че метрото все пак стига и до Обеля и Х. Димитър и тн. Ще споделя, когато има някакво развитие. Ще пробвам да намеря и фб групата на Надежда и Връбница да видим там.

# 338
И аз така мислих, но се оказа че имат две предложения, но са в споменатите квартали, които са неудобни от гледна точка на транспорт. Отделно, че метрото все пак стига и до Обеля и Х. Димитър и тн. Ще споделя, когато има някакво развитие. Ще пробвам да намеря и фб групата на Надежда и Връбница да видим там.

Извинете ме, моля, но значи нямат нито едно предложение от квартал с поставените условия  (метро)    Simple Smile .

# 339
  • София
Щом е за един човек и още един, който понякога ще преспива, питащата май има предвид под тристаен - холокухня и две спални?
Според мен в Илинден, Света Троица, Дружба, Младост 2 или 3 може да се намери, но няма да е супер модерни обзаведен.

# 340
За един час намерих 4 подходящи апартамента. Бизнес травъла търсят от месец🤦. Нямам думи.

# 341
  • Варна
Какво значи намери? Видя обяви ли? Или звънна да говориш? Или отиде на оглед?

# 342
  • София

Извинете ме, моля, но значи нямат нито едно предложение от квартал с поставените условия  (метро)    Simple Smile .

Не бъди толкова категорична. При сериозно търсене може да се намери ап. с 2 спални + кухньохол по кварталите.
Е, няма да е обзаведен с дизайнерски мебели. Но то  на  2ма мъже колко им трябва.

# 343

Не бъди толкова категорична. При сериозно търсене може да се намери ап. с 2 спални + кухньохол по кварталите.
Е, няма да е обзаведен с дизайнерски мебели. Но то  на  2ма мъже колко им трябва.

Четенето с разбиране казва: търси се тристаен. Разбирам: кухня, хол и две спални., т.е. три помещения + кухня.
Вие редуциране помещенията. Обяснението, че им стигало и това, си е разумно, но променя условието на задачата.

Другото условие: наличие на спирка на метро.
Разбирам: няма проблем, да намерят три стаи, но няма да е на спирка на метро.

Отговори при промяна на условията мимоходом - ОК, но не е отговор на поставения въпрос.

Друго условие: подразбиране се минимум състояние, годно за спане, а не пещера.

Преди години в един магазин много харесах обувки. Помолих за един номер по-големи от същия модел. Продавачът изнесе този номер в коренно различен модел и цвят и бе силно възмутен от реакцията ми Simple Smile .

# 344
Четенето с разбиране при случай НС означава две спални+холокухня.

Общи условия

Активация на акаунт