Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 32 368
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
Четенето с разбиране при случай НС означава две спални+холокухня.

https://dumite-bg.com/words/%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B5%D0%BD

Няма да споря. Вече и на горсониерите им викат двустаен.

# 346
Четенето с разбиране при случай НС означава две спални+холокухня.

https://dumite-bg.com/words/%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B5%D0%BD

Няма да споря. Вече и на горсониерите им викат двустаен Simple Smile .
Има няма 30 години.
Времето лети.

# 347
И аз не споря, а давам факти. И фактите са тези.

# 348
  • Бургас
Arhinora, прекрасно е това студио, аз също си падам по такива, голям простор създават мебелите до тавана, но всичко е по поръчка. Ремонтът ще ти излезе колкото още едно студио. Само стъклената преграда е над 3000 лв.
Подходи по-трезво и бюджетно. Наемът няма да е с голяма разлика, независимо дали ще изсипеш 20 или 200 хиляди.
При мен няма мебели по поръчка. Всичко е готово.
Бяло, дърво, скандинавски стил, тук-таме можеш да вкараш някой фешън полилей или перде, или декорация да Фаща окото.
Но както видяхме и при dany, без пердета се отдаде бързо и на добра цена.

# 349
Моля ви да няма спорове след моя пост. Както написах се оказа, че не е толкова трудно и отдела, който се занимава с тази работа грам не си е свършил задълженията. В началото и аз мислих, че е
мисия невъзможна, предвид че двустайните са по 1300лв, но се оказа, че не съм права. Иначе имах предвид холокухня с две спални. Във времето и новото строителство грам не ми минава през акъл, че тристаен означава с отделна кухня.
Всичко е наред, справихме се. Благодаря и за предложенията, които ми дадохте на лично.

# 350
  • Варна
Упорито ще попитам втори път: Какво значи “справихме се”. Видя обяви? Или звънна по телефона? Или отиде на огледи? Или нае?

Платформите са препълнени с фалшиви обяви. Ако имаш късмет, още по телефона ти увъртат оправдания, че точно този апартамент хе сега преди 2 минути се наел, ама ще ти покажат друг. Ако нямаш късмет, те разкарват на оглед и вече си като на адреса, ти звънят да отменят уговорката, или ти показват съвсем друг имот, или… потъват в дън земя. Затова питам подписахте ли договора?

# 351
Видях го- реален е! От там вече предадох на колегите да се чуват с брокера и да се подписва и те да се оправят. Добавям че имаше не едно или две предложения и от частни лица. Най-вече гледах в Надежда.Ще се намери( ако случайно изпуснат това), но се ядосах какво са правили един месец.. През това време колегите са на хотел и се сетете колко пари са дадени за тези месец и половина за две хотелски стаи..Не са мои пари, ама се ядосвам, че иначе се пести от наем, а се раздават за глупости.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 18:55 от Илейн_112

# 352
"Видях го " - значи бяхте на оглед или видяхте по нета обява.

Моля, като имат вече подписан договор и се настанят хора в имота( а не ниво - тел. номер на брокер) да споделите брой отделни помещения, състояние, срок, наем, депозит  и близост до спирка на метрото.
За всички ще е полезно.

# 353
  • Бургас
Братя и сестри, другарки и другари. Все си мислех, че у нас е мръсно, щото имам куче и то пуска косми, макар че подире му върви робот и аз - неробот, но косми все пак има.
Но след като видях какво е оставило в апартамента ми "младото семейство", съм с много по-високо мнение относно чистотата вкъщи. Даже се възгордях!
Скрит текст:
"ЗАБОГАМИ", както вика котаракът Румен, всички стени са с пръсти. Няма чиста стена, вервайте ми. Имам чувството, че те две години и половина са прекарали единствено в слагане на пръсти по стените. Като почнеш от пода и стигнеш до височина човешки ръст, туй всичкото е в пръсти. У нас вече осем години след основен ремонт няма ни един пръст, а живеем трима души и не сме от пазещите. Там освен пръсти, има и пръски, и кървави петна, и други следи с незнаен произход.
Матрака няма да ви го показвам, да не ви развалям вечерята. Предадох им го чисто нов с найлона и специално купих протектор, като акцентирах и в договора, че матракът се ползва с него. Сега е сиво-черен с безброй петна с различна големина. На клошарите под моста матраците са по-чисти!
В хладилника живее ледена буца с големината на Антарктида. Връз хладилника има дебел черен слой прах, който не е чистен две години и половина. Терасата е в същото състояние. Гърнето в банята - черно от котлен камък. Огледалото в банята - цялото в пръсти, ама цялото.
Страшни мърльовци, по-скоро страшна мърла, щото мъжът май се бил изнесъл и заради това щерката страда и се нахвърля върху всичко живо, включително и върху мен.

Естествено депозитът, който компромисно взех от мама - само 1, няма да покрие нито чистене, нито щети. Апартамента го предаде мама, по-кротка и тиха от тревата, дъщерята само се мярна, защото продължаваха да се пренасят и изнасят докато правихме огледа. Мама подписа всички протоколи, казах й, че депозитът няма да стигне и ще й опиша абсолютно всичко, което дължи да си го плати. Въздиша, охка и пъшка, що не се била намесила навреме, ами оставила всичко на дъщерята. Пита дали няма да го дам да го наемат пак, като направя ремонта. Казах, че наемите вече ги знае какви са - нали ходи и гледа. Потвърди, че нищо не са наели още.

Съвети към бъдещи наемодатели - никакви залитания и романтични въздишки по скъпо обзавеждане, бели стени и двоен депозит. Щото и да влизаш, и да не влизаш - няма нито да вдигнеш чаршафите да гледаш матрака, нито ще кажеш - "има пръсти по стената, изчисти ги".
Сега настава сюблимния момент да уловя свободни майстори. Че е по-голямо изпитание от изнасянето на наемателите...

# 354
Нали фирма щеше да чисти след тях...
Поне са се изнесли.

# 355
  • София
И моите родители са имали подобни изцепки, да не говорим, че наемателите избягаха в чужбина, ключа на масата - тип икейска на мястото на дървената.... И аривидерчи. Депозитът до никъде не беше стигнал за цялата гняс.

Как ще си възстановявате щетите - със съд, предполагам? Аз бях малка, но помня, че бяха кофти години и нашите не заведоха дело. Хем ходеха периодично, но се оказва, че кофти хората могат и за месец да ти натворят неща, които ще оправяш 3. Сори, Тинтина. Scream

# 356
Да..нали с фирма.
За жалост има такива мърляви хора.
За това и аз, след като също хвърлих чисто нов матрак с който отдадох, вече купувам нааааай-евтиният. Иначе няма да ми излезе сметката!
Сега с що съм отдала с чисто нови, с протектор вждоустойчив с ластик, отгоре друг капитониран...ама не знам накрая какво ще заваря.

Оххх..пак да въздъхна по една моя наемателка - санитарка в болница - върна изблизано, чисто, изпрани пердета, измито и подредено. След нея само се завъртях в тре, и веднага пуснах пак без да бутна и досна нищо.
Пожелавам на всички все такива наематели! Grinning

# 357
  • Бургас
Ами, със съд.
Мама ще си плати всичко. Даже няма и да гъкне. Днес само дето не се разрева. Триста пъти повтори как съжалявала. С всичко се съгласи и въобще не спори.
Бях взела и ММ за подкрепа, ако случайно бяха решили да се правят на интересни, ама той видя, че няма нужда от него и тръгна по-рано. Чак той беше потресен от вида на матрака.
Разхода за фирменото чистене ще го калкулирам. Както и цената на матрака. Не знам как нормален човек, още повече жена, може да легне на такъв матрак!
Кой ще чисти - ще видя по-натам, като мине ремонтът. Ако имам настроение, може и аз, ако нямам - ще извикам някого.

# 358
Помисли дали като вид застраховка да не поканиш 1-2 съседки да надникнат по някакъв повод. Да не реши после майката да клинчи и да ти направи някаква интрига, когато дойде време за плащане.

# 359
  • Бургас
Имаме протокол със снимки, подписан от двете страни.
ММ е свидетел. И да почне да клинчи, най-лесно ми е да я заплаша със съд.
Щетите са пренебрежими, приела съм го, оправят се с едно хубаво чистене, важното е бързо да го стегна и да пусна на по-висок наем.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 23:18 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт